Ипотека

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бихте ли взели АПАРТАМЕНТ на ипотека

Да - писна ми давам пари за наем и да сменям жилище през 3 години
44
39%
Не - не ми става роб и спонсор на банката
69
61%

Общо гласове : 113

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Ипотека

Мнение от ms » 15 Яну 2011, 23:36

FaceOff написа:Пропускаш тънкия момент, че У пари за бизнес ще ти останат в края на периода, демек на към пенсия вече...

А ти лееко пропускаш момента със самоучастието от поне едни 20% :winky: Което при 50к евро цена на имота са едни 20 бона в наши пари свободни които трябва да имаш... Да ударим една бърза сметка:
20к налични кеш, плащаш 500лв. наем вместо 1000 ипотека => 6 бона чисти на година ти остават... Живееш 5г. под наем- чисто си с 30к напред, ама да ги сложим 20к + 20к налични в началото => ей ти ги 40бона... Все може и да завъртиш нещо с 40 000лв. стартов капитал и да се опиташ да изкараш за другите 15-20г. останали от срока на ипотеката споменатата сума от 5У...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Яну 2011, 23:40

Lenco написа:При мен се получи почти 1:1, а и нищо не пречи кат си направиш бизнеса да приключиш с банката по-рано.
Иначе за Големия град не знам дали е ирония, да не започваме ония дълъг спор за провинцията и ........

аз съм от същия град, споко ;) за бизнес не ти трябват милиони да започнеш. също може да не е бизнес, а да си плащаш някакво образование курсове, обучения... които ако са правилните ще ти повишат доходите. иначе ще ти пречи ако нямаш достатъчно свободни кинти да действаш и тази "малка" разлика, може да се окаже доста полезна.

ms, да точно това имах предвид :yes:
само дето 50к еур в някой от по-големите градове, не знам какво се равняват като жилище...
Последна промяна steeN на 15 Яну 2011, 23:44, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Яну 2011, 23:42

... Аз съм доволен от анкетата - нарочно зададох въпросите , по начин по който и двата варианта са верни ... доволен съм че мнението ми се затвърди и съм доволен ,че ... стана саира :)
Понеже започваме да се повтаряме а и доста хора пишат направо от последна страница :
Пожелавам на тези които са с ипотека , НИКОГА да не им пипа имота банката и на всички като цяло - къща с двор и апартамент на върха на небостъргач :bchug:

Аватар

Мнение от ms » 15 Яну 2011, 23:47

acho.rs написа:...на всички като цяло - къща с двор и апартамент на върха на небостъргач :bchug:

За къщата- мерси, това е целта, ама апартамента не го искам... Много високо бе- духа много вятър и ме е страх от толкова високо :mhihi: Ама от мен да мине някой ако ми подари ще го взема :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 15 Яну 2011, 23:50

ms написа:
FaceOff написа:Пропускаш тънкия момент, че У пари за бизнес ще ти останат в края на периода, демек на към пенсия вече...

А ти лееко пропускаш момента със самоучастието от поне едни 20% :winky: Което при 50к евро цена на имота са едни 20 бона в наши пари свободни които трябва да имаш... Да ударим една бърза сметка:
20к налични кеш, плащаш 500лв. наем вместо 1000 ипотека => 6 бона чисти на година ти остават... Живееш 5г. под наем- чисто си с 30к напред, ама да ги сложим 20к + 20к налични в началото => ей ти ги 40бона... Все може и да завъртиш нещо с 40 000лв. стартов капитал и да се опиташ да изкараш за другите 15-20г. останали от срока на ипотеката споменатата сума от 5У...

Имаш право донякъде, но ще ти отговоря така - от половин година не пуша, давах по 200 кинта на месец за цигари, дали съм отделил 1200 лева настрана защото не пуша? Не съм.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 15 Яну 2011, 23:56

Къща е истината,лошото,че в София окръг няма места или са на ебати цифрите от рода на 100 000 евро за нема и декър,ако беше по поносимо щях къща да построя,не да купувам апартаменти,но пък те се дават под наем и има приход,"като порасна" ще си построя и къща
Пожелавам го на всеки,и тези с ипотеките да живеят дълго и в здраве
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 15 Яну 2011, 23:58

FaceOff написа:
ms написа:

Имаш право донякъде, но ще ти отговоря така - от половин година не пуша, давах по 200 кинта на месец за цигари, дали съм отделил 1200 лева настрана защото не пуша? Не съм.

е ти нали си с ипотека, явно там....иначе те разбирам, какво искаш да кажеш..но все пак, ако нямаш дългосрочен, сигурен доход, мани тая ипотека...

И аз съм за къща..тия апартаменти са само набивация и кофти съседи, ако не твойте то околните....

Аватар

Мнение от ms » 16 Яну 2011, 0:01

steeN написа:...
само дето 50к еур в някой от по-големите градове, не знам какво се равняват като жилище...

За Варна 50к Евро означава 2-стаен, максимум 3-стаен (в приличен квартал) ново строителство- разбирай грубо до към 80 квадрата... Е забрави да дам толкова пари за една кутийка :kuku: :kuku: :kuku: Предпочитам една къща на 30км. от града за същите пари и да пътувам всеки ден- поне олигофрените наоколо ще са доста по-малко ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 16 Яну 2011, 0:07

Сондьора написа:
FaceOff написа:
ms написа:

е ти нали си с ипотека, явно там....иначе те разбирам, какво искаш да кажеш..но все пак, ако нямаш дългосрочен, сигурен доход, мани тая ипотека...

И аз съм за къща..тия апартаменти са само набивация и кофти съседи, ако не твойте то околните....

Не съм с ипотека Сондьор, пази боже! Под наем съм от 2 години, а апартамента ми от 130 квадрата седи празен докато се разберем с бившата ми... :mhihi: Просто искам да съм обективен, иначе е лесно да се говори. На под 30 години съм успял да си го купя, но времената се промениха, или както се казва - дупе знае 2 и 200.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 16 Яну 2011, 0:11

Под наем съм от 2 години, а апартамента ми от 130 квадрата седи празен докато се разберем с бившата ми... :mhihi:

Мале ти коя тема подхвана :paranoid: :paranoid: :paranoid: Не пожелавам на никой да плаща ипотека с жена си после да се разведе ...а 50% от браковете в България завършват с развод :cry:

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 16 Яну 2011, 0:16

ms написа:
steeN написа:...

За Варна 50к Евро означава 2-стаен, максимум 3-стаен (в приличен квартал) ново строителство- разбирай грубо до към 80 квадрата... Е забрави да дам толкова пари за една кутийка :kuku: :kuku: :kuku: Предпочитам една къща на 30км. от града за същите пари и да пътувам всеки ден- поне олигофрените наоколо ще са доста по-малко ;)

Аз предпочитам Бушмилс пред Джеймисън, защото съм пробвал и двете, ти живял ли си на 30 км от града за да казваш какво предпочиташ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 16 Яну 2011, 0:18

acho.rs написа:
Под наем съм от 2 години, а апартамента ми от 130 квадрата седи празен докато се разберем с бившата ми... :mhihi:

Мале ти коя тема подхвана :paranoid: :paranoid: :paranoid: Не пожелавам на никой да плаща ипотека с жена си после да се разведе ...а 50% от браковете в България завършват с развод :cry:

Ама не плащам ипотека Ачо, кеш съм си го платил.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Яну 2011, 0:18

това е въпрос, които може да се обсъди също... апартамета сам преди да се ожениш или след това, заедно със жената да е по-леко :)
интересно ми е да чуя мнението и на дамите във форума ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 16 Яну 2011, 0:21

FaceOff написа:
Не съм с ипотека Сондьор, пази боже! Под наем съм от 2 години, а апартамента ми от 130 квадрата седи празен докато се разберем с бившата ми... :mhihi: Просто искам да съм обективен, иначе е лесно да се говори. На под 30 години съм успял да си го купя, но времената се промениха, или както се казва - дупе знае 2 и 200.

Е и аз си го купих на под триесе..все още с настоящата...не ми се мисли кво тие.. :confused:
И аз съм обективен, понеже никога не бих се обесил за банка...
зедно, ма аз съм го плащал :mhihi: ...и аз не мисля за тия работи, те като дойдат..ше го мъчиме..

п.п. Има си закон, ако тя не може да докаже, че е участвала наравно, губи..., но акто те е хванала в крачка е по трудно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 16 Яну 2011, 0:28

FaceOff написа:
acho.rs написа:

Ама не плащам ипотека Ачо, кеш съм си го платил.

Радвам се , че е така , но просто ме подсети за един много лош сценарии ...
Аз предпочитам Бушмилс пред Джеймисън, защото съм пробвал и двете, ти живял ли си на 30 км от града за да казваш какво предпочиташ?

30 км от града са безкрайно условно понятие . Ако тези 30 км са хубав път и не се набиваш в градски трафик е добре . Защото 30 км може да са 25 минути приятен път + 10 минути градско ... А може тези 35 минути да ги прекараш и на Софийския университет или семинарията в безкрайно изнервящо и скъпо , минаване на 500 метра . Та всичко е условно :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата