Ипотека
Модератор: Общи модератори
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Ипотека
FaceOff написа:Пропускаш тънкия момент, че У пари за бизнес ще ти останат в края на периода, демек на към пенсия вече...
А ти лееко пропускаш момента със самоучастието от поне едни 20%

20к налични кеш, плащаш 500лв. наем вместо 1000 ипотека => 6 бона чисти на година ти остават... Живееш 5г. под наем- чисто си с 30к напред, ама да ги сложим 20к + 20к налични в началото => ей ти ги 40бона... Все може и да завъртиш нещо с 40 000лв. стартов капитал и да се опиташ да изкараш за другите 15-20г. останали от срока на ипотеката споменатата сума от 5У...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Lenco написа:При мен се получи почти 1:1, а и нищо не пречи кат си направиш бизнеса да приключиш с банката по-рано.
Иначе за Големия град не знам дали е ирония, да не започваме ония дълъг спор за провинцията и ........
аз съм от същия град, споко

ms, да точно това имах предвид

само дето 50к еур в някой от по-големите градове, не знам какво се равняват като жилище...
Последна промяна steeN на 15 Яну 2011, 23:44, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
... Аз съм доволен от анкетата - нарочно зададох въпросите , по начин по който и двата варианта са верни ... доволен съм че мнението ми се затвърди и съм доволен ,че ... стана саира 
Понеже започваме да се повтаряме а и доста хора пишат направо от последна страница :
Пожелавам на тези които са с ипотека , НИКОГА да не им пипа имота банката и на всички като цяло - къща с двор и апартамент на върха на небостъргач

Понеже започваме да се повтаряме а и доста хора пишат направо от последна страница :
Пожелавам на тези които са с ипотека , НИКОГА да не им пипа имота банката и на всички като цяло - къща с двор и апартамент на върха на небостъргач

- ms
-
-
acho.rs написа:...на всички като цяло - къща с двор и апартамент на върха на небостъргач
За къщата- мерси, това е целта, ама апартамента не го искам... Много високо бе- духа много вятър и ме е страх от толкова високо

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
ms написа:FaceOff написа:Пропускаш тънкия момент, че У пари за бизнес ще ти останат в края на периода, демек на към пенсия вече...
А ти лееко пропускаш момента със самоучастието от поне едни 20%Което при 50к евро цена на имота са едни 20 бона в наши пари свободни които трябва да имаш... Да ударим една бърза сметка:
20к налични кеш, плащаш 500лв. наем вместо 1000 ипотека => 6 бона чисти на година ти остават... Живееш 5г. под наем- чисто си с 30к напред, ама да ги сложим 20к + 20к налични в началото => ей ти ги 40бона... Все може и да завъртиш нещо с 40 000лв. стартов капитал и да се опиташ да изкараш за другите 15-20г. останали от срока на ипотеката споменатата сума от 5У...
Имаш право донякъде, но ще ти отговоря така - от половин година не пуша, давах по 200 кинта на месец за цигари, дали съм отделил 1200 лева настрана защото не пуша? Не съм.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Къща е истината,лошото,че в София окръг няма места или са на ебати цифрите от рода на 100 000 евро за нема и декър,ако беше по поносимо щях къща да построя,не да купувам апартаменти,но пък те се дават под наем и има приход,"като порасна" ще си построя и къща
Пожелавам го на всеки,и тези с ипотеките да живеят дълго и в здраве
Пожелавам го на всеки,и тези с ипотеките да живеят дълго и в здраве
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
FaceOff написа:ms написа:FaceOff написа:Пропускаш тънкия момент, че У пари за бизнес ще ти останат в края на периода, демек на към пенсия вече...
А ти лееко пропускаш момента със самоучастието от поне едни 20%Което при 50к евро цена на имота са едни 20 бона в наши пари свободни които трябва да имаш... Да ударим една бърза сметка:
Имаш право донякъде, но ще ти отговоря така - от половин година не пуша, давах по 200 кинта на месец за цигари, дали съм отделил 1200 лева настрана защото не пуша? Не съм.
е ти нали си с ипотека, явно там....иначе те разбирам, какво искаш да кажеш..но все пак, ако нямаш дългосрочен, сигурен доход, мани тая ипотека...
И аз съм за къща..тия апартаменти са само набивация и кофти съседи, ако не твойте то околните....
- ms
-
-
steeN написа:...
ms, да точно това имах предвид![]()
само дето 50к еур в някой от по-големите градове, не знам какво се равняват като жилище...
За Варна 50к Евро означава 2-стаен, максимум 3-стаен (в приличен квартал) ново строителство- разбирай грубо до към 80 квадрата... Е забрави да дам толкова пари за една кутийка

- FaceOff
- ентусиаст
-
Сондьора написа:FaceOff написа:ms написа:FaceOff написа:Пропускаш тънкия момент, че У пари за бизнес ще ти останат в края на периода, демек на към пенсия вече...
е ти нали си с ипотека, явно там....иначе те разбирам, какво искаш да кажеш..но все пак, ако нямаш дългосрочен, сигурен доход, мани тая ипотека...
И аз съм за къща..тия апартаменти са само набивация и кофти съседи, ако не твойте то околните....
Не съм с ипотека Сондьор, пази боже! Под наем съм от 2 години, а апартамента ми от 130 квадрата седи празен докато се разберем с бившата ми...

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Под наем съм от 2 години, а апартамента ми от 130 квадрата седи празен докато се разберем с бившата ми...
Мале ти коя тема подхвана

- FaceOff
- ентусиаст
-
ms написа:steeN написа:...
ms, да точно това имах предвид![]()
За Варна 50к Евро означава 2-стаен, максимум 3-стаен (в приличен квартал) ново строителство- разбирай грубо до към 80 квадрата... Е забрави да дам толкова пари за една кутийка![]()
![]()
Предпочитам една къща на 30км. от града за същите пари и да пътувам всеки ден- поне олигофрените наоколо ще са доста по-малко
Аз предпочитам Бушмилс пред Джеймисън, защото съм пробвал и двете, ти живял ли си на 30 км от града за да казваш какво предпочиташ?
- FaceOff
- ентусиаст
-
acho.rs написа:Под наем съм от 2 години, а апартамента ми от 130 квадрата седи празен докато се разберем с бившата ми...
Мале ти коя тема подхвана![]()
![]()
Не пожелавам на никой да плаща ипотека с жена си после да се разведе ...а 50% от браковете в България завършват с развод
Ама не плащам ипотека Ачо, кеш съм си го платил.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
това е въпрос, които може да се обсъди също... апартамета сам преди да се ожениш или след това, заедно със жената да е по-леко 
интересно ми е да чуя мнението и на дамите във форума

интересно ми е да чуя мнението и на дамите във форума

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
FaceOff написа:
Не съм с ипотека Сондьор, пази боже! Под наем съм от 2 години, а апартамента ми от 130 квадрата седи празен докато се разберем с бившата ми...Просто искам да съм обективен, иначе е лесно да се говори. На под 30 години съм успял да си го купя, но времената се промениха, или както се казва - дупе знае 2 и 200.
Е и аз си го купих на под триесе..все още с настоящата...не ми се мисли кво тие..

И аз съм обективен, понеже никога не бих се обесил за банка...
зедно, ма аз съм го плащал

п.п. Има си закон, ако тя не може да докаже, че е участвала наравно, губи..., но акто те е хванала в крачка е по трудно.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
FaceOff написа:acho.rs написа:Под наем съм от 2 години, а апартамента ми от 130 квадрата седи празен докато се разберем с бившата ми...
Мале ти коя тема подхвана![]()
![]()
Не пожелавам на никой да плаща ипотека с жена си после да се разведе ...а 50% от браковете в България завършват с развод
Ама не плащам ипотека Ачо, кеш съм си го платил.
Радвам се , че е така , но просто ме подсети за един много лош сценарии ...
Аз предпочитам Бушмилс пред Джеймисън, защото съм пробвал и двете, ти живял ли си на 30 км от града за да казваш какво предпочиташ?
30 км от града са безкрайно условно понятие . Ако тези 30 км са хубав път и не се набиваш в градски трафик е добре . Защото 30 км може да са 25 минути приятен път + 10 минути градско ... А може тези 35 минути да ги прекараш и на Софийския университет или семинарията в безкрайно изнервящо и скъпо , минаване на 500 метра . Та всичко е условно