Кой е с предимство?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Re: Кой е с предимство?

Мнение от ///Maximalniq » 26 Окт 2012, 2:02

Колеги вие не разбрахте, че двата знака са равнопоставени, не искате да го проумеете ли какво ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Окт 2012, 2:22

Както каза колегата... какви знаци да се сложат, за да стане 2 с предимство пред 3 ? "Само за черен джиБ" не се приема за отговор...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 26 Окт 2012, 10:13

BMW_POWER написа:
F3P написа:
BMW_POWER написа:Колега, кашон уиски от избрана от теб марка...

Внимавай с офертите- да не се наложи 6 месеца да бачкаш за тоя кашон уиски :winky: Преди време един ми каза почти същото "На бас за бутилка каквото кажеш" и после без малко да получи инфаркт като чу "Ей онова там, дето струва повече от колата ти" :mhihi: Щях да уморя човека за единият майтап :oops:

Излишно спорите- нали е пуснато запитване към КАТ, като отговорят ще видим кой крив, кой прав.

ПС: Някой хора обаче явно не схващат, че обсъждаме КОНКРЕТНАТА картинка и може би забравят, че поведението на шофьорите зависи от различни неща- не само от знаците.

Двата знака са сложени по две възможни причини:
1. Само така може да се направи така, че идващият отляво да има предимство пред десностоящия.
2. Бригадата от Пътна сигнализация това са имали и това са сложили.

Казах ви, питайте когото искате. Само накрая идете и кажете:
Не спрях на Стоп и ударих колегата, ама той е виновен за ПТП-то
Кой съдия ще ви повярва и ще осъди другия???

То на 90% от кръстовищата я има, я няма един знак и всички трябва да гледаме него :mhihi: ,ти се чудиш що сложили различни знаци.. Аз пък се чудя защо не знаете, че двата знака са равнопоставени и има път с предимство и път без предимство. Няма път с много предимство, път с по-малко предимство и път с най-малко предимство.. проумейте го това.

Ама не, аз забравих, че българинът знае всичко и то по-добре от всички :yes: Както вече написах, но явно не ви се чете, се допитах до инструктор, ама той "баламата" сигурно не ги разбира нещата нали?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 26 Окт 2012, 12:02

Кво ма интересува къф му е знака на 3ката и аз да не съм врачка къв му е? Да не би да мога да си фалцирам погледа :D :D :D

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Окт 2012, 2:34

ylaine написа:Ама не, аз забравих, че българинът знае всичко и то по-добре от всички :yes: Както вече написах, но явно не ви се чете, се допитах до инструктор, ама той "баламата" сигурно не ги разбира нещата нали?

Имайки впредвид, че "На доктор всичко се показва, а на инструктор нищо не се отказва", явно имаш железни аргументи. Друг е въпросът, че при инцидент (не дай си Боже), бих искал да видя как ше напишеш в акта:
Ми инструкторът така ми каза
Би ми било безкрайно интересно, каква ще е тежестта на подчертаното пред органите на КАТ и правосъдието :?:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 27 Окт 2012, 22:37

BMW_POWER написа:
ylaine написа:Ама не, аз забравих, че българинът знае всичко и то по-добре от всички :yes: Както вече написах, но явно не ви се чете, се допитах до инструктор, ама той "баламата" сигурно не ги разбира нещата нали?

Имайки впредвид, че "На доктор всичко се показва, а на инструктор нищо не се отказва", явно имаш железни аргументи. Друг е въпросът, че при инцидент (не дай си Боже), бих искал да видя как ше напишеш в акта:
Ми инструкторът така ми каза
Би ми било безкрайно интересно, каква ще е тежестта на подчертаното пред органите на КАТ и правосъдието :?:

Така ще напиша да :yes: А ти кво ще напишеш? Ми не спрях, щото стопа е по-силен от знак без предимство :mhihi: Не играем белот май, а?

Но нека не спорим. Сигурен съм, че ти знаеш повече от инструктор, повече от листовките, абе така де, ти си знаеш. Кой кво казва няма значение :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Maximalniq » 28 Окт 2012, 0:56

Те затова се отнемат предимства, не се пускат мигачи... Защото всеки си "знае" как да кара. :yes:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 28 Окт 2012, 4:57

Да де, то е видно. То зеленото няма предимство, вие за един стоп спорите. Като гледам долното, явно знаците изобщо нямат значение

http://www.youtube.com/watch?v=tnUtvP3mM4Y

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 29 Окт 2012, 10:03

3 - дясностоящ
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Окт 2012, 2:00

ka4i написа:3 - дясностоящ

Кръстовище е място, където два или повече пътя се пресичат, разделят се или се събират на едно място.
На кръстовище на *равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, независимо от посоката им (правило на дясностоящия).
Забележка: Правилото на дясностоящия важи и на т.нар. Т-образни кръстовища, пояснено от определението за кръстовище.

*Равнозначни пътища – пътища с еднакво значение. Двама водачи могат да са на равнозначни пътища ако виждат знак обособяващ път без предимство и при двамата водачи (независимо дали е Б1- “Стоп” или Б2 – “Пропусни движещите се с предимство”), или път с предимство и при двамата водачи. Кръстовище на равнозначни пътища, т.е. пътища с еднакво значение относно предимството, са и кръстовища без знаци уреждащи предимството.

2 и 3 са на равнозначни пътища???? Лелеле, я коментиращите да си сканират книжките и да ги пуснат тук.

http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=142958.0

Малки са глобите в тая държава ... Тук ще ми изцепят 100$ и отделно застрахователя ще ми вдигне вноските, защото неспирайки на СТОП съм опасен за околните. Е, в БГ този знак има предимство пред други :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Maximalniq » 30 Окт 2012, 2:31

Аз пак питам, за тези, които казват, че 3 е последен. Кой е с предимство при тази ситуация ?

Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Окт 2012, 3:41

Колега, я ми припомни какво означават двата знака.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Maximalniq » 30 Окт 2012, 3:53

Едно и също означават, само, че на единия си длъжен да спреш, а на другия не. Кажи ми, ако греша ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 30 Окт 2012, 4:12

///Maximalniq написа:Едно и също означават, само, че на единия си длъжен да спреш, а на другия не. Кажи ми, ако греша ;)

Синия е с предимство, защото прави десен завой. :winky:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Окт 2012, 4:33

cod-cdbp написа:
///Maximalniq написа:Едно и също означават, само, че на единия си длъжен да спреш, а на другия не. Кажи ми, ако греша ;)

Синия е с предимство, защото прави десен завой. :winky:

Ок, ето ви чиста ситуация, каквото има на снимката. Имаме две коли, идеална видимост. Идваме едновременно, срещу мен има знак Б1, срещу колегата има знак Б2. И двамата идваме едновременно и виждаме, че по пътя с предимство НЯМА движещи се автомобили. Аз завивам наляво без да намалявам (с безопасна скорост, няма да дрифтвам естествено), докато колегата срещу знак Б2 трябва (друг е въпросът ДАЛИ) да спре.Независимо от това, има или не автомобили по пътя с предимство, той е длъжен да спре.
Допълнителни въпроси или нещо неясно относно ситуацията?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата