Кой е с предимство?
Модератор: Общи модератори
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Re: Кой е с предимство?
Колеги вие не разбрахте, че двата знака са равнопоставени, не искате да го проумеете ли какво ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Както каза колегата... какви знаци да се сложат, за да стане 2 с предимство пред 3 ? "Само за черен джиБ" не се приема за отговор...

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
BMW_POWER написа:F3P написа:BMW_POWER написа:Колега, кашон уиски от избрана от теб марка...
Внимавай с офертите- да не се наложи 6 месеца да бачкаш за тоя кашон уискиПреди време един ми каза почти същото "На бас за бутилка каквото кажеш" и после без малко да получи инфаркт като чу "Ей онова там, дето струва повече от колата ти"
Щях да уморя човека за единият майтап
![]()
Излишно спорите- нали е пуснато запитване към КАТ, като отговорят ще видим кой крив, кой прав.
ПС: Някой хора обаче явно не схващат, че обсъждаме КОНКРЕТНАТА картинка и може би забравят, че поведението на шофьорите зависи от различни неща- не само от знаците.
Двата знака са сложени по две възможни причини:
1. Само така може да се направи така, че идващият отляво да има предимство пред десностоящия.
2. Бригадата от Пътна сигнализация това са имали и това са сложили.
Казах ви, питайте когото искате. Само накрая идете и кажете:
Не спрях на Стоп и ударих колегата, ама той е виновен за ПТП-то
Кой съдия ще ви повярва и ще осъди другия???
То на 90% от кръстовищата я има, я няма един знак и всички трябва да гледаме него

Ама не, аз забравих, че българинът знае всичко и то по-добре от всички

- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Кво ма интересува къф му е знака на 3ката и аз да не съм врачка къв му е? Да не би да мога да си фалцирам погледа

ylaine написа:Ама не, аз забравих, че българинът знае всичко и то по-добре от всичкиКакто вече написах, но явно не ви се чете, се допитах до инструктор, ама той "баламата" сигурно не ги разбира нещата нали?
Имайки впредвид, че "На доктор всичко се показва, а на инструктор нищо не се отказва", явно имаш железни аргументи. Друг е въпросът, че при инцидент (не дай си Боже), бих искал да видя как ше напишеш в акта:
Ми инструкторът така ми каза
Би ми било безкрайно интересно, каква ще е тежестта на подчертаното пред органите на КАТ и правосъдието

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
BMW_POWER написа:ylaine написа:Ама не, аз забравих, че българинът знае всичко и то по-добре от всичкиКакто вече написах, но явно не ви се чете, се допитах до инструктор, ама той "баламата" сигурно не ги разбира нещата нали?
Имайки впредвид, че "На доктор всичко се показва, а на инструктор нищо не се отказва", явно имаш железни аргументи. Друг е въпросът, че при инцидент (не дай си Боже), бих искал да видя как ше напишеш в акта:
Ми инструкторът така ми каза
Би ми било безкрайно интересно, каква ще е тежестта на подчертаното пред органите на КАТ и правосъдието
Така ще напиша да

Но нека не спорим. Сигурен съм, че ти знаеш повече от инструктор, повече от листовките, абе така де, ти си знаеш. Кой кво казва няма значение

- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
Те затова се отнемат предимства, не се пускат мигачи... Защото всеки си "знае" как да кара. 

Да де, то е видно. То зеленото няма предимство, вие за един стоп спорите. Като гледам долното, явно знаците изобщо нямат значение
http://www.youtube.com/watch?v=tnUtvP3mM4Y
http://www.youtube.com/watch?v=tnUtvP3mM4Y
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
ka4i написа:3 - дясностоящ
Кръстовище е място, където два или повече пътя се пресичат, разделят се или се събират на едно място.
На кръстовище на *равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, независимо от посоката им (правило на дясностоящия).
Забележка: Правилото на дясностоящия важи и на т.нар. Т-образни кръстовища, пояснено от определението за кръстовище.
*Равнозначни пътища – пътища с еднакво значение. Двама водачи могат да са на равнозначни пътища ако виждат знак обособяващ път без предимство и при двамата водачи (независимо дали е Б1- “Стоп” или Б2 – “Пропусни движещите се с предимство”), или път с предимство и при двамата водачи. Кръстовище на равнозначни пътища, т.е. пътища с еднакво значение относно предимството, са и кръстовища без знаци уреждащи предимството.
2 и 3 са на равнозначни пътища???? Лелеле, я коментиращите да си сканират книжките и да ги пуснат тук.
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=142958.0
Малки са глобите в тая държава ... Тук ще ми изцепят 100$ и отделно застрахователя ще ми вдигне вноските, защото неспирайки на СТОП съм опасен за околните. Е, в БГ този знак има предимство пред други

- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
Аз пак питам, за тези, които казват, че 3 е последен. Кой е с предимство при тази ситуация ?

- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
Едно и също означават, само, че на единия си длъжен да спреш, а на другия не. Кажи ми, ако греша 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
///Maximalniq написа:Едно и също означават, само, че на единия си длъжен да спреш, а на другия не. Кажи ми, ако греша
Синия е с предимство, защото прави десен завой.

cod-cdbp написа:///Maximalniq написа:Едно и също означават, само, че на единия си длъжен да спреш, а на другия не. Кажи ми, ако греша
Синия е с предимство, защото прави десен завой.
Ок, ето ви чиста ситуация, каквото има на снимката. Имаме две коли, идеална видимост. Идваме едновременно, срещу мен има знак Б1, срещу колегата има знак Б2. И двамата идваме едновременно и виждаме, че по пътя с предимство НЯМА движещи се автомобили. Аз завивам наляво без да намалявам (с безопасна скорост, няма да дрифтвам естествено), докато колегата срещу знак Б2 трябва (друг е въпросът ДАЛИ) да спре.Независимо от това, има или не автомобили по пътя с предимство, той е длъжен да спре.
Допълнителни въпроси или нещо неясно относно ситуацията?