Технически преглед и катализатори
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Технически преглед и катализатори
Случаят ти е показателен за това какво се случва по пунктовете за ГТП.
Няма как да се случи това
Предходния норматив е регламентиран с директива 70/220/EEC и там отново няма стойност "3" никъде.
Човекът при който си бил просто не знае за какво говори, което е и тъжно и жалко в предвид позицията на която е.
Няма как да се случи това
. Нормата Евро 1 е от 1992- година, а тогава бай Тошо вече не играеше най-малкото. Другото е, че бидейки в ЕС тези норми са приети и би следвало да се спазват.тези норми не са променяни от много години и стойноста 3 е от бай Тошово време
Предходния норматив е регламентиран с директива 70/220/EEC и там отново няма стойност "3" никъде.
Човекът при който си бил просто не знае за какво говори, което е и тъжно и жалко в предвид позицията на която е.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Тези норми са за Република България. И няма как да незнае като всичко е електрооно зададено и е изискване за самия преглед. Все едно не ми се спори.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
bigdady написа:Тези норми са за Република България. И няма как да незнае като всичко е електрооно зададено и е изискване за самия преглед. Все едно не ми се спори.
Република България от 2007-ма се съобразява с някои норми наложени от вън. Тези за емисиите са едни от тях.

steeN написа:
Сега като се замисля, ако мерят без товар... дизела тогава гори бедно и ефективно... няма HC, CO, PM... но бълва яко NOx, което сигурно не мерят. Ако го сложат на дайно и надуят турбото, тогава ще стане обратно... ще излязат предните 3, но няма да има NOx... щото чиповете просто дъмпват гориво.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Имам предвид на техническия преглед във България как мерят емисиите.
Този не знае за какво говори... това са разбирания от 60те години, като имаше оловни бензини и т.н.
bigdady написа:Също каза, че имат повече проблеми с вредните емисии не от дизели а от бензинови автомобили които притежават химичен състав по вреден за околната среда.
Този не знае за какво говори... това са разбирания от 60те години, като имаше оловни бензини и т.н.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Днес минах преглед, ми пичове аз исках да замери той вика не бачка техниката
само стоповете провери защото камерата снимала

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Какви еко стандарти очаквате от държава, която раздава дърва и евтини въглища като енергийни помощи, и самата тя е най-големият замърсител на въздуха през зимата? На 99% съм сигурен, че на дизелите не им мерят азотния диоксид, който е най-голямата драма. Въглеродния диоксид при дизелите е нисък, нали затова ЕС им даде такъв тласък и сега се чудят какви магии да им впръскват, че да намалят азотния. Май проблемът не е в пунктовете, а в държавата - не мисля, че има изисквания да се спазва Евро категоризацията на колите при техн.преглед, не съм чул да върнат кола за емисии, но за нерегулирани фарове мен са ме връщали.
Never mistake motion for action...
- Missing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is '97 M44B19
- Мечтае да кара: Е30
За 4 прегледа който съм минавал нито веднъж не са ми мерили газовете. Винаги ми мерят само спирачките. На последните два дори не ме караха да пускам къси/дълги, мигачи, стопове и т.н. 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Здравейте колеги,
малко да повдигна темата.
Става въпрос за това, че на тест, колата ми показа по-високи стойности на CO.
Колата е 1.6 бензин/газ (Nissan Qashqai 2010 година)
Колата си работи добре, набира си се прилично, не харчи много, на бензин се кара с най-скъпият шелски бензин (Vpower nitro), на газ, мисля че последно на лукойл заредих
Смятам че има катализатор, тоест не е махнат.
На теста показва, че лмбда сондата си работи добре.
Свещите са чистак нови (около 1000 километра) иридиеви, каквито препоръчва производителя , въздушният филтър също е на около 1000 километра оригинален на нисан.
Та въпроса е, на какво може да се дължат по-високите стойности на CO и какво може да се направи, че да се намалят тези стойности.
п/п
Пуснах и тема във форума на нисан, но там е малко по-малко посещаван.
малко да повдигна темата.
Става въпрос за това, че на тест, колата ми показа по-високи стойности на CO.
Колата е 1.6 бензин/газ (Nissan Qashqai 2010 година)
Колата си работи добре, набира си се прилично, не харчи много, на бензин се кара с най-скъпият шелски бензин (Vpower nitro), на газ, мисля че последно на лукойл заредих
Смятам че има катализатор, тоест не е махнат.
На теста показва, че лмбда сондата си работи добре.
Свещите са чистак нови (около 1000 километра) иридиеви, каквито препоръчва производителя , въздушният филтър също е на около 1000 километра оригинален на нисан.
Та въпроса е, на какво може да се дължат по-високите стойности на CO и какво може да се направи, че да се намалят тези стойности.
п/п
Пуснах и тема във форума на нисан, но там е малко по-малко посещаван.
- steeN
- старши ентусиаст
-
Богата е сместта поради някаква причина. Може да е някой температурен сензор, термостата... доста неща.
п.с. беше ли добре загряла колата? по принцип на тест за емииси се ходи след като е карано малко км изънградско и катализатора е вдигнал температура.
п.с. беше ли добре загряла колата? по принцип на тест за емииси се ходи след като е карано малко км изънградско и катализатора е вдигнал температура.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
steeN написа:Богата е сместта поради някаква причина. Може да е някой температурен сензор, термостата... доста неща.
Благодаря за отговора,
колата по принцип бързо загрява (според стрелката за температурата) и до КТП са поне 3-5 километра, мисля че бе загряла добре.
Иначе, нормално си харчи...вероятно ще трябва да отида на диагностика, при някой, които има и газ анализатор.
Да знае някой колега добър диагностик, но в Пловдив?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Технически преглед и катализатори
Това че загрява водата-антифриза бързо не значи, че катализатора е загрял оптимално за 3км. Трябва му повече време
- steeN
- старши ентусиаст
-
alekangg написа:Това че загрява водата-антифриза бързо не значи, че катализатора е загрял оптимално за 3км. Трябва му повече време
+1 особено ако е 10 годишен катализатор
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Привет. Да попитам, взех на бащата едно Субару Аутбак Bi-Fuel и реших да му сменя газовата бутилка с нова, за да може да си минава преглед нормално, но ми дадоха само протокол за монтиране на уредба за работа на втечнен газ, в който са описани всички детайли. Трябва ли ми още нещо? Преди имаше някакви паспорти на газовите, но ми казаха, че вече не ми трябвал и тотално се обърках

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- sedd
- Потребител
-
- Кара: e39 520i
- Детайли за колата: М52B20TU
Здравей, последните две години като съм минавал преглед (колата е с газ) не са ми искали никакви документи за газовата. Знам, че преди е имало някакви паспорти и са подлежали на проверка, но сега няма такова нещо.zAcK написа:Привет. Да попитам, взех на бащата едно Субару Аутбак Bi-Fuel и реших да му сменя газовата бутилка с нова, за да може да си минава преглед нормално, но ми дадоха само протокол за монтиране на уредба за работа на втечнен газ, в който са описани всички детайли. Трябва ли ми още нещо? Преди имаше някакви паспорти на газовите, но ми казаха, че вече не ми трябвал и тотално се обърках![]()
Sent from my BLN-L24 using Tapatalk
zAcK написа:Привет. Да попитам, взех на бащата едно Субару Аутбак Bi-Fuel и реших да му сменя газовата бутилка с нова, за да може да си минава преглед нормално, но ми дадоха само протокол за монтиране на уредба за работа на втечнен газ, в който са описани всички детайли. Трябва ли ми още нещо? Преди имаше някакви паспорти на газовите, но ми казаха, че вече не ми трябвал и тотално се обърках![]()
Това е достатъчно, щом е описана бутилката.