България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Аз съм жив пример, в рамките на няколко месеца получих 4 честитки, хем все си мислех как последните години карам доста кротко. И сега особено в града съм през 95% от времето в ограниченията. Ама признавам никак не е лесно, особено извън час пик сега лятото, пред теб 3 лентов булевард няма кой да те напсува и ти се търкаляш с 50.. Има много места където не е адекватна разрешената скорост, ама каквато такава, свикнах да ме псуват всички дето се опитват да ме прескочат, че бързат 

Абе то е хубаво и пътища да има.
Преди малко направих една бърза обиколка колкото да си пробвам магистралните степенки как са настроени.
Е ми само старото околовръстно става за каране.
От там тангентата на обратно...подскачам като топка на мостовете.Дясна лента...трагедия...
Слизам на ботевградско и тръгвам покрай джъмбо за Яна...дясна лента е само за луноходи.
На обратно през отбивката за Яна,горни Богров...пътя в навсякъде или вълни или кръпки.
Къде са тия пътища дето трябва да плащаме за да караме по тях!?
До толкова ме отвращават,че ми идва да си продам чопъра и да мина на ендуро баси.
Хранилките са в действие.Пречи ли това на пишман мотористите по къси гащи и тениска да карат с 200+ по тангентата...не пречи...
А аз се варя с ботушите,якето,кожените ръкавици и протектори барабар с кевларените дънки.
Тъп ли съм,че плащам и карам както трябва,облечен както трябва макар и за няма и час време!?...явно...
Преди малко направих една бърза обиколка колкото да си пробвам магистралните степенки как са настроени.
Е ми само старото околовръстно става за каране.
От там тангентата на обратно...подскачам като топка на мостовете.Дясна лента...трагедия...
Слизам на ботевградско и тръгвам покрай джъмбо за Яна...дясна лента е само за луноходи.
На обратно през отбивката за Яна,горни Богров...пътя в навсякъде или вълни или кръпки.
Къде са тия пътища дето трябва да плащаме за да караме по тях!?
До толкова ме отвращават,че ми идва да си продам чопъра и да мина на ендуро баси.
Хранилките са в действие.Пречи ли това на пишман мотористите по къси гащи и тениска да карат с 200+ по тангентата...не пречи...
А аз се варя с ботушите,якето,кожените ръкавици и протектори барабар с кевларените дънки.
Тъп ли съм,че плащам и карам както трябва,облечен както трябва макар и за няма и час време!?...явно...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Като го казвал, две пишлемета днес возещи се на умрял, но бръмчащ пистак ме изпревариха на основата като отсреща си имаше движение и скоростта беше доста над 100. Отсреща един му свети и мина на малко, ама пък бая бръмчеше...макар и грозно. След това един тъпак със скутер от тия модерните, грозни, големи и отвратително силно бръмчащи(това не може да е в нормите)ме изпревари в кръгово отдясно при стрелка само надясно, а аз си излизах направо и просто ми влезе в лентата като ми бе в сляпа зона за миг и на късмет ги видях. По едно време се бяха кротнали леко мотористите, сега са се навъдили доста идиоти. Ония с пистакът бяха по къси гащи ъфкорс и вятъра им вдигаше селската тениските към гърба... 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ходих днес до Боровец, та ето една равносметка за преценячите дето срещнах днес (както винаги пътувах през магистралата до Дупница, посока Сепарева баня и нагоре към Самоков)
Излизам от вкъщи, първите две кръстовища ми отнемат предимство: веднъж не спиране на Стоп, после ляв завой…и двата пъти се включи Pre-Sense системата да пищи и опъва коланите преди да накове спирачките.
Включвам се на магистралата - някак си успявам да се добера и до лявата лента, слагам 160 на круиз контрола и нагласям дистроника на минимална дистанция с идеята да не се завират пред мен…е не се получи. Около 16 пъти колана щеше да ме беси щпто някой решава, че има достатъчно място между мен и предния да влезе с 15-20км/ч по-ниска скорост
. Слизам от магистралата, започнаха неделните шофьори един след друг…на правата всичката газ, на завоя се намаля до 30
Влизам в Самоков, завивам посока Боровец и се оказва, че има кола движеща се в насрещното срещу мен
. Излязъл от някой от магазините ама явно повече трафик има и не издържал да чака ред за включване, та решил през насрещното да се бута
Наобратно една лелка така излезе от двора на заден, че чак аварийните се включиха от изправянето на спирачките, малко по-късно същата и предимство ми отне
Продължавайте да гледате треската (кофти пътищата и лошата маркировка/знаци) и не виждайте гредата в окото си (манталитет на шофиране и преценка)
Излизам от вкъщи, първите две кръстовища ми отнемат предимство: веднъж не спиране на Стоп, после ляв завой…и двата пъти се включи Pre-Sense системата да пищи и опъва коланите преди да накове спирачките.
Включвам се на магистралата - някак си успявам да се добера и до лявата лента, слагам 160 на круиз контрола и нагласям дистроника на минимална дистанция с идеята да не се завират пред мен…е не се получи. Около 16 пъти колана щеше да ме беси щпто някой решава, че има достатъчно място между мен и предния да влезе с 15-20км/ч по-ниска скорост

Влизам в Самоков, завивам посока Боровец и се оказва, че има кола движеща се в насрещното срещу мен

Наобратно една лелка така излезе от двора на заден, че чак аварийните се включиха от изправянето на спирачките, малко по-късно същата и предимство ми отне

Продължавайте да гледате треската (кофти пътищата и лошата маркировка/знаци) и не виждайте гредата в окото си (манталитет на шофиране и преценка)

Треската е с размерите на секвоя. И преценячите камерите няма да ги научат да шофират.
За темпомата на 160...дистроника и преценките... абе... можеща нация сме.
Спете спокойно има 5 нови камери подаващи се зад някоя спирка или храст...
За темпомата на 160...дистроника и преценките... абе... можеща нация сме.
Спете спокойно има 5 нови камери подаващи се зад някоя спирка или храст...

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ако не използваш подобна екстра няма как да знаеш защо се наглася така
.
Хинт: постоянно си “закачен” за предната кола, разстоянието е малко, но безопасно и не би се очаквало да се навират коли в тази малка дупка ама….шанс
И за да ти сваля кръвното - в нито един момент не вдигнах над 140 вчера, просто трафика не го позволяваше

Хинт: постоянно си “закачен” за предната кола, разстоянието е малко, но безопасно и не би се очаквало да се навират коли в тази малка дупка ама….шанс

И за да ти сваля кръвното - в нито един момент не вдигнах над 140 вчера, просто трафика не го позволяваше

Аз проблем с кръвното нямам... пу. пу.. имам с преценячите дето карат срещу мен повтаряйки алах акбар.
Как и да е.Темпомата е правен да работи там дето всички карат по един начин по които тук не се кара.
А само за протокола и ние сядаме да караме коли дето не са от 5лв от време на време та сме ползвали разни екстри.
Успехи и по малко снимки по пътищата пожелавам.
Как и да е.Темпомата е правен да работи там дето всички карат по един начин по които тук не се кара.
А само за протокола и ние сядаме да караме коли дето не са от 5лв от време на време та сме ползвали разни екстри.

Успехи и по малко снимки по пътищата пожелавам.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
kiko написа:https://www.facebook.com/100000582395380/videos/pcb.7211506525545356/986630019223145
орки+бмв=резултата винаги един и същ
https://www.vesti.bg/bulgaria/piian-shofior-se-blysna-v-druga-kola-i-izlyga-che-zad-volana-bil-12-godishniiat-mu-sin-6176821
Дейба и орките...

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
zAcK написа:kiko написа:https://www.facebook.com/100000582395380/videos/pcb.7211506525545356/986630019223145
орки+бмв=резултата винаги един и същ
https://www.vesti.bg/bulgaria/piian-shofior-se-blysna-v-druga-kola-i-izlyga-che-zad-volana-bil-12-godishniiat-mu-sin-6176821
Дейба и орките...
Тоя как поднесе на тоя прав път бе ебаси олигофрена.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
zAcK написа: Дейба и орките...
Поредният който ще се размине и толкова ...

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
А дали ще му се размине? Във всички случаи ще го отнесе, дори за това, че е оставил достъп до тия ключове на келеша. Колата му е ударена също, но тези две неща ще са ни утешение ако не го изгърмят както трябва. Все пак има запис и то не един както се вижда, ще се направи експертиза за автентичност, плюс това минимум един свидетел в лицето на жената от пострадалата кола, ако има и още някой с нея...не знам кой съдия ще оправдае орка.
In God we trust, all others we track.

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Какво да му оправдава съда - 1 промил алкохол е 1000 лв глоба. Шофиране без книжка 300 лв. Вдругиден пак ще кара.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
streetz написа:Какво да му оправдава съда - 1 промил алкохол е 1000 лв глоба. Шофиране без книжка 300 лв. Вдругиден пак ще кара.
Май не е лоша и идеята да конфискуват мпс-то ако караш без книжка.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
streetz написа:Какво да му оправдава съда - 1 промил алкохол е 1000 лв глоба.
И сваляне на номера + отнемане на книжката за година