акт за липса на винетка
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- killswitch
- кандидат ентусиаст
-
акт за липса на винетка
здравейте колеги вчера ми писаха акт за липса на винетка и ми взеха контролни талон,да ви питам глобата кога трябва да я плащам,трябва ли да ми излезе първо постановлението или не.Стщо така горе долу за каква сума да се готвя,куките отказаха да коментират,шефа им щял да определи 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: акт за липса на винетка
killswitch написа:здравейте колеги вчера ми писаха акт за липса на винетка и ми взеха контролни талон,да ви питам глобата кога трябва да я плащам,трябва ли да ми излезе първо постановлението или не.Стщо така горе долу за каква сума да се готвя,куките отказаха да коментират,шефа им щял да определи
150лв. без отнемане на контролни точки мисля ,че беше акта

- ИЛИЯН
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 725 Е-38
Нищо няма да им плащаш на тия боклуци бе. Ние нямаме пътища пък винетки ще купуваме. Някой да не ни плаща на нас кривите джанти или шарнирите и накрайниците дето ги сменяваме през 6-месеца.
Аз имам два акта за без винетка и не съм им плащал нищо.

Аз имам два акта за без винетка и не съм им плащал нищо.
Няма грозни жени, има трезви мъже!
- zoomer
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328iT 88' e46 328Ci
- Мечтае да кара: e24 M635CSI
до колкото ми е известно акта е 200лв, но не съм сигурен. А отностно неплащането положението е следното - акта по закон трябва да се плати в 30 дневен срок (ако е излязъл, което от своя страна отнема около 2-3 месеца) ако в този срок не излезе, трябва да отидеш в КАТ (на общината където се водиш по лична карта) и да го презавериш, което ти дава още 30 дни да караш с този акт (вместо синьото талонче). Винаги има опцията да не платиш, но при евентуално ново спиране, ти пишат нов акт понеже не си носиш/не си заверил стария акт и така се получава един верижен процес който на мен лично не ми излгежда много превликателен.
- AlpinaPower
- Потребител
-
Колеги, защо пишете, като не знаете? 150-200 лв....? Поне погледнете закона пък тогава правете коментари!
Колега, ако си бил с лека кола, акта е точно 100 лева, няма такива: ама шефа ще определи, ама друг ще реши.... има си закон.
Обаче най-вероятно ще ти се налож да почакаш доста докато си видиш талона. Аз лично за същото провинение извършено в Самоков, чаках 4(!) месеца, докато наказателното постановление дойде в КАТ София. Административните лица там са наясно, че има доволно забавяне и затова като ходиш да т бият печат на акта за удължаването му, помоли лелкаа или чичкото да ти удължи акта не с един, а с два месеца, че да не се разкарваш пак всеки месец
Колега, ако си бил с лека кола, акта е точно 100 лева, няма такива: ама шефа ще определи, ама друг ще реши.... има си закон.
Обаче най-вероятно ще ти се налож да почакаш доста докато си видиш талона. Аз лично за същото провинение извършено в Самоков, чаках 4(!) месеца, докато наказателното постановление дойде в КАТ София. Административните лица там са наясно, че има доволно забавяне и затова като ходиш да т бият печат на акта за удължаването му, помоли лелкаа или чичкото да ти удължи акта не с един, а с два месеца, че да не се разкарваш пак всеки месец
Последна промяна AlpinaPower на 28 Дек 2008, 20:03, променена общо 1 път
- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м я някак си.
Акта за това ти е 100 лева със сигурност ти го казвам не питай от къде знам
без точки е и има 3 лева за превод от банката, та общо 103 лева това е за лек автомобил за бус или камион нещата стават доста солени.

- Momcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i Touring 95'
- Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring
И друго има!!!
Във вторник мисля да пътувам към София, а нямам винетка за тази година(скоро взех колата и не ми се е налагало да си купувам)
И така,днес обиколих почти всичките бензиностанции в Русе и всички вдигат рамене и казват-няма винетки за тази година.Предлагат се само за 2009.
Въпроса ми е,хубаво тръгвам аз на път без винетка,а ако ме спрат и се заядат за това какво правим като от никъде не мога да си закупя каквато и да се винетка за 2008.
ПС. Купих год. винетка за 2009 и мисля още утре да я залепя и пробвам така за "прескоча" до София
Във вторник мисля да пътувам към София, а нямам винетка за тази година(скоро взех колата и не ми се е налагало да си купувам)
И така,днес обиколих почти всичките бензиностанции в Русе и всички вдигат рамене и казват-няма винетки за тази година.Предлагат се само за 2009.
Въпроса ми е,хубаво тръгвам аз на път без винетка,а ако ме спрат и се заядат за това какво правим като от никъде не мога да си закупя каквато и да се винетка за 2008.
ПС. Купих год. винетка за 2009 и мисля още утре да я залепя и пробвам така за "прескоча" до София

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
killswitch написа:здравейте колеги вчера ми писаха акт за липса на винетка и ми взеха контролни талон,да ви питам глобата кога трябва да я плащам,трябва ли да ми излезе първо постановлението или не.Стщо така горе долу за каква сума да се готвя,куките отказаха да коментират,шефа им щял да определи

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Аз пък искам да ви светна че таксите на банката която е в блока точно на бул. Драган цанков срещу строежа, таксите са по малки, а опашки НЯМА. Така че не бъдете от прецаканите хем да се редите на опашки хем да пълните гушите на ония търтеи там в Общинска Банка или каквато е.

- killswitch
- кандидат ентусиаст
-
Vlados написа:killswitch написа:здравейте колеги вчера ми писаха акт за липса на винетка и ми взеха контролни талон,да ви питам глобата кога трябва да я плащам,трябва ли да ми излезе първо постановлението или не.Стщо така горе долу за каква сума да се готвя,куките отказаха да коментират,шефа им щял да определи
![]()
![]()
Аве тея като продават книжките, не ги ли дават в комплект със ЗДвП
![]()
![]()
колега нещо искаш да ми кажеш ли? за три години това ми е првото нарушение,така че като незнам каква е процедуратане вийдам защо да не питам
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2