акт за липса на винетка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

акт за липса на винетка

Мнение от killswitch » 28 Дек 2008, 19:11

здравейте колеги вчера ми писаха акт за липса на винетка и ми взеха контролни талон,да ви питам глобата кога трябва да я плащам,трябва ли да ми излезе първо постановлението или не.Стщо така горе долу за каква сума да се готвя,куките отказаха да коментират,шефа им щял да определи :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: акт за липса на винетка

Мнение от plradev » 28 Дек 2008, 19:16

killswitch написа:здравейте колеги вчера ми писаха акт за липса на винетка и ми взеха контролни талон,да ви питам глобата кога трябва да я плащам,трябва ли да ми излезе първо постановлението или не.Стщо така горе долу за каква сума да се готвя,куките отказаха да коментират,шефа им щял да определи :mhihi:

150лв. без отнемане на контролни точки мисля ,че беше акта :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 725 Е-38

Мнение от ИЛИЯН » 28 Дек 2008, 19:24

Нищо няма да им плащаш на тия боклуци бе. Ние нямаме пътища пък винетки ще купуваме. Някой да не ни плаща на нас кривите джанти или шарнирите и накрайниците дето ги сменяваме през 6-месеца. :evil:
Аз имам два акта за без винетка и не съм им плащал нищо.
Няма грозни жени, има трезви мъже!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от killswitch » 28 Дек 2008, 19:26

еми ако не платя нали търпя санкции,нали акта има давност,ако изтече не ми ли взимат книжката

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328iT 88' e46 328Ci
Мечтае да кара: e24 M635CSI

Мнение от zoomer » 28 Дек 2008, 19:32

до колкото ми е известно акта е 200лв, но не съм сигурен. А отностно неплащането положението е следното - акта по закон трябва да се плати в 30 дневен срок (ако е излязъл, което от своя страна отнема около 2-3 месеца) ако в този срок не излезе, трябва да отидеш в КАТ (на общината където се водиш по лична карта) и да го презавериш, което ти дава още 30 дни да караш с този акт (вместо синьото талонче). Винаги има опцията да не платиш, но при евентуално ново спиране, ти пишат нов акт понеже не си носиш/не си заверил стария акт и така се получава един верижен процес който на мен лично не ми излгежда много превликателен.
Drive fast, drive free but watch out for that tree....
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от AlpinaPower » 28 Дек 2008, 20:02

Колеги, защо пишете, като не знаете? 150-200 лв....? Поне погледнете закона пък тогава правете коментари!

Колега, ако си бил с лека кола, акта е точно 100 лева, няма такива: ама шефа ще определи, ама друг ще реши.... има си закон.

Обаче най-вероятно ще ти се налож да почакаш доста докато си видиш талона. Аз лично за същото провинение извършено в Самоков, чаках 4(!) месеца, докато наказателното постановление дойде в КАТ София. Административните лица там са наясно, че има доволно забавяне и затова като ходиш да т бият печат на акта за удължаването му, помоли лелкаа или чичкото да ти удължи акта не с един, а с два месеца, че да не се разкарваш пак всеки месец
Последна промяна AlpinaPower на 28 Дек 2008, 20:03, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м я някак си.

Мнение от nik4o » 28 Дек 2008, 20:02

Акта за това ти е 100 лева със сигурност ти го казвам не питай от къде знам :mhihi: без точки е и има 3 лева за превод от банката, та общо 103 лева това е за лек автомобил за бус или камион нещата стават доста солени.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 520i Touring 95'
Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring

Мнение от Momcho » 28 Дек 2008, 21:08

И друго има!!!
Във вторник мисля да пътувам към София, а нямам винетка за тази година(скоро взех колата и не ми се е налагало да си купувам)
И така,днес обиколих почти всичките бензиностанции в Русе и всички вдигат рамене и казват-няма винетки за тази година.Предлагат се само за 2009.
Въпроса ми е,хубаво тръгвам аз на път без винетка,а ако ме спрат и се заядат за това какво правим като от никъде не мога да си закупя каквато и да се винетка за 2008.

ПС. Купих год. винетка за 2009 и мисля още утре да я залепя и пробвам така за "прескоча" до София :mhihi:
Изображение
89' E30 316i; 91' E36 320i; 95' E34 520i Touring

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 28 Дек 2008, 21:49

killswitch написа:здравейте колеги вчера ми писаха акт за липса на винетка и ми взеха контролни талон,да ви питам глобата кога трябва да я плащам,трябва ли да ми излезе първо постановлението или не.Стщо така горе долу за каква сума да се готвя,куките отказаха да коментират,шефа им щял да определи :mhihi:

:banghead: :banghead: :banghead: Аве тея като продават книжките, не ги ли дават в комплект със ЗДвП :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 29 Дек 2008, 1:29

Преди време имах такъв акт и глобата беше 100 лв. , доколкото си спомням не взимаха контролни точки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Дек 2008, 1:38

Аз пък искам да ви светна че таксите на банката която е в блока точно на бул. Драган цанков срещу строежа, таксите са по малки, а опашки НЯМА. Така че не бъдете от прецаканите хем да се редите на опашки хем да пълните гушите на ония търтеи там в Общинска Банка или каквато е.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от killswitch » 29 Дек 2008, 2:22

Vlados написа:

:banghead: :banghead: :banghead: Аве тея като продават книжките, не ги ли дават в комплект със ЗДвП :banghead: :banghead: :banghead:

колега нещо искаш да ми кажеш ли? за три години това ми е првото нарушение,така че като незнам каква е процедуратане вийдам защо да не питам

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 29 Дек 2008, 2:24

Пролетта на Черната Котка ме хванаха с изтекла преди няколко часа винетка :shock: Моя грешка - нещо бях изчислявал грешно докога ще е валидна. . Писаха ми акт за 110 лева, без точки.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vlashev » 29 Дек 2008, 3:04

и другото което за неотсранена невалидна винетка се пише акт в размер на 10 лв.ште си дам талона нананайциии :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 29 Дек 2008, 3:51

100 лв без никакви точки да ти вземат,чакаш 3-4 месеца да излезе постановленито и плащаш :D
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата