SAAB обявиха банкрут !!!
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
SAAB обявиха банкрут !!!
Пионерите на турбото , една от любимите фирми , на много ценители на скандинавското автомобилостроене , обяви банкрут
.Надявам се да си намерят добър собственик , не ГМ и отново да започнат да правят премиум , спортни седани ... А как ми се ще БМВ да ги закупят - определно могат да извлечат ползи от тях . Сааб са качествени автомобили , със спортен характер и много добри турбо мотори . Като ,че ли маркетинг и финанси обаче не им достигаха последните години и така се стигна до смешните 90ина хиляди продадени коли за 2008 . За справка Волово имат 370 000 бройки ...

- La4u
- The last M40 driver
-
- Кара: e31-1 и е31+1
Голям фен съм и на тази марка, дано наистина ги вземе някоя стойностна фирма
(<OO \ (||||)(||||) / OO>)
А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
Много жалко наистина
Една много достойна за уважение марка! SAAB и IVECO са една фирма нали..? или се лъжа? 

проблема е че сааб са ни рак ни щука...
и фалираха съвсем логично. стари концепции, ненадежден дизайн, изключително скъпи части.. скучна динамика на каране.
всъщност като се замисля от 15 години не са направили нищо ново.
надявам се след реорганизацията да им дойде акъла...
за мене лично обаче дори и да изчезнат от лицето на земята - не съжалявам. също както и другата недомислица- волво...
безобразно скъпи коли (за това което са) направени без въображение, страст и чувство за пътя.
и фалираха съвсем логично. стари концепции, ненадежден дизайн, изключително скъпи части.. скучна динамика на каране.
за мене лично обаче дори и да изчезнат от лицето на земята - не съжалявам. също както и другата недомислица- волво...
безобразно скъпи коли (за това което са) направени без въображение, страст и чувство за пътя.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- djpamboss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp
- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
Една фирма са Saab и Scania.^Joreto написа:Много жалко наистинаЕдна много достойна за уважение марка! SAAB и IVECO са една фирма нали..? или се лъжа?

alx написа:проблема е че сааб са ни рак ни щука...
И кой ли е виновен за това след като са били на 100 % собственост на GM ??
Между другото 9-3 Sport Sedan не бих го нарекъл "нищо ново ненаправено".

Saab-Scania беше преди да се появи големия американски брат, вече не е така.
ненадежден дизайн
Това живо ме заинтригува, какво ли ще передставлява "надежния дизайн" свързанo с марката Saab ? Не се заяждам просто останах в недоумение като го прочетох това определение.

Относно динамиката и доускорението :
http://www.youtube.com/watch?v=NrAjcWxKtnI
Малко скорошни новини относно 9-3 Sport Sedan :
http://www.saab.com/GLOBAL/en/start#/wo ... ousel:all/
Последна промяна GRIPEN на 11 Мар 2009, 1:26, променена общо 5 пъти
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Един единствен път съм карал Сааб - мисля, че моделът беше 9-5 turbo
И честно казано бях повече от очарован!
И честно казано бях повече от очарован!
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Братовчед ми караше 9-3 2.0т и съм го карал няколко пъти. Смея да кажа, че е респектиращо бърз автомобил. Качеството на изработка също е на ниво и въобще цялостно като кола е супер. А за дизайна - не знам какво не му харесахте - лично на мен страшно много ми допада.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
GRIPEN написа:Това живо ме заинтригува, какво ли ще передставлява "надежния дизайн" свързанo с марката Saab ? Не се заяждам просто останах в недоумение като го прочетох това определение.![]()
как да ти обясня. като трябва да правиш един сааб и ще разбереш какво искам да кажа. особено ако си имал преди това опит със американски, японски или немски коли. във тези коли всичко е направено със задната мисъл, че във един момент ще трябва да се разглабя- може би със изключение на субару- там как е мислено.. жална майка..

във сааба (и по-малко във волвото) нещата са правени.. да не ги пипаш. което е перфектно ако не се разваляха, но проблема е че имат много и разнообразни механични проблеми.. казвам "разнообразни" защото повечето коли имат добре известни проблеми докато при сааба... всеки си троши различно... всеки сааб които съм видял над 100-120к км винаги нещо механично не му е било наред...
за динамиката - въпрос на лично виждане.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 12:15, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
Хмм направо ме замисли кое ли ще е толкова сложно за смяна и отремонтиране , като махнем ангренажната верига и прилежащите и части + тези на успокоителните валове (още не ми се е налагало да го правя това ), смяната на които изисква изваждане на двигателя.
Останалото от 4 годишен опит- смяна на ходова част и тампоните на двигателя- пред гаража, на полеви условия....ммм...друго....ми май не ми се е налагало да правя по стария Saab...сега карам 9-3 SS (2.0 LPT) и съм си повече от доволен, особенно от факта, че за приблизително 1800-1900 лв от 150 коня ще стане къде 230..пък нека ми куца динамиката ...
Останалото от 4 годишен опит- смяна на ходова част и тампоните на двигателя- пред гаража, на полеви условия....ммм...друго....ми май не ми се е налагало да правя по стария Saab...сега карам 9-3 SS (2.0 LPT) и съм си повече от доволен, особенно от факта, че за приблизително 1800-1900 лв от 150 коня ще стане къде 230..пък нека ми куца динамиката ...

- svetlaka_rs
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:проблема е че сааб са ни рак ни щука...
Хахахахаха е по-тъпо нещо не бях чувал, честно. Ма ти наистина ли го мислиш туй дет си го написал?

Живей...мечтай...карай мечтата си...BMW..
--- BMW - марка немски автомобили, които не са пригодени за движение в дясната лента.

--- BMW - марка немски автомобили, които не са пригодени за движение в дясната лента.