SAAB обявиха банкрут !!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

SAAB обявиха банкрут !!!

Мнение от acho.rs » 11 Мар 2009, 0:35

Пионерите на турбото , една от любимите фирми , на много ценители на скандинавското автомобилостроене , обяви банкрут :( .Надявам се да си намерят добър собственик , не ГМ и отново да започнат да правят премиум , спортни седани ... А как ми се ще БМВ да ги закупят - определно могат да извлечат ползи от тях . Сааб са качествени автомобили , със спортен характер и много добри турбо мотори . Като ,че ли маркетинг и финанси обаче не им достигаха последните години и така се стигна до смешните 90ина хиляди продадени коли за 2008 . За справка Волово имат 370 000 бройки ...

The last M40 driver
Аватар
Кара: e31-1 и е31+1

Мнение от La4u » 11 Мар 2009, 0:37

Голям фен съм и на тази марка, дано наистина ги вземе някоя стойностна фирма
(<OO \ (||||)(||||) / OO>)

А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 11 Мар 2009, 0:49

Тъжно!

Друго няма какво да се каже :(

серсемин
Аватар
Кара: BMW F30 340xi

Мнение от ^Joreto » 11 Мар 2009, 0:54

Много жалко наистина :roll: Една много достойна за уважение марка! SAAB и IVECO са една фирма нали..? или се лъжа? :roll:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Мар 2009, 0:57

проблема е че сааб са ни рак ни щука...

и фалираха съвсем логично. стари концепции, ненадежден дизайн, изключително скъпи части.. скучна динамика на каране.

всъщност като се замисля от 15 години не са направили нищо ново.

надявам се след реорганизацията да им дойде акъла...

за мене лично обаче дори и да изчезнат от лицето на земята - не съжалявам. също както и другата недомислица- волво...

безобразно скъпи коли (за това което са) направени без въображение, страст и чувство за пътя.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 11 Мар 2009, 0:58

Спокойно, всичкото това е процедура на която крайния резултат трябва да е напълно независим производител ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

Мнение от djpamboss » 11 Мар 2009, 1:02

сигурно сега и тях ще ги купи VW те изкупиха всичко !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 & E39

Мнение от nikolai_v » 11 Мар 2009, 1:04

^Joreto написа:Много жалко наистина :roll: Една много достойна за уважение марка! SAAB и IVECO са една фирма нали..? или се лъжа? :roll:
Една фирма са Saab и Scania.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 11 Мар 2009, 1:07

alx написа:проблема е че сааб са ни рак ни щука...

и фалираха съвсем логично. стари концепции, ненадежден дизайн, изключително скъпи части.. скучна динамика на каране.

за мене лично обаче дори и да изчезнат от лицето на земята - не съжалявам. също както и другата недомислица- волво...

безобразно скъпи коли (за това което са) направени без въображение, страст и чувство за пътя.

И кой ли е виновен за това след като са били на 100 % собственост на GM ??
Между другото 9-3 Sport Sedan не бих го нарекъл "нищо ново ненаправено". :winky:

Saab-Scania беше преди да се появи големия американски брат, вече не е така.

ненадежден дизайн

Това живо ме заинтригува, какво ли ще передставлява "надежния дизайн" свързанo с марката Saab ? Не се заяждам просто останах в недоумение като го прочетох това определение. :winky:

Относно динамиката и доускорението :
http://www.youtube.com/watch?v=NrAjcWxKtnI

Малко скорошни новини относно 9-3 Sport Sedan :
http://www.saab.com/GLOBAL/en/start#/wo ... ousel:all/
Последна промяна GRIPEN на 11 Мар 2009, 1:26, променена общо 5 пъти

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 11 Мар 2009, 1:13

Един единствен път съм карал Сааб - мисля, че моделът беше 9-5 turbo

И честно казано бях повече от очарован!

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 11 Мар 2009, 2:04

Братовчед ми караше 9-3 2.0т и съм го карал няколко пъти. Смея да кажа, че е респектиращо бърз автомобил. Качеството на изработка също е на ниво и въобще цялостно като кола е супер. А за дизайна - не знам какво не му харесахте - лично на мен страшно много ми допада.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Мар 2009, 2:11

GRIPEN написа:Това живо ме заинтригува, какво ли ще передставлява "надежния дизайн" свързанo с марката Saab ? Не се заяждам просто останах в недоумение като го прочетох това определение. :winky:

как да ти обясня. като трябва да правиш един сааб и ще разбереш какво искам да кажа. особено ако си имал преди това опит със американски, японски или немски коли. във тези коли всичко е направено със задната мисъл, че във един момент ще трябва да се разглабя- може би със изключение на субару- там как е мислено.. жална майка.. :)

във сааба (и по-малко във волвото) нещата са правени.. да не ги пипаш. което е перфектно ако не се разваляха, но проблема е че имат много и разнообразни механични проблеми.. казвам "разнообразни" защото повечето коли имат добре известни проблеми докато при сааба... всеки си троши различно... всеки сааб които съм видял над 100-120к км винаги нещо механично не му е било наред...

за динамиката - въпрос на лично виждане.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Мар 2009, 2:15

.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 12:15, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 11 Мар 2009, 2:19

Хмм направо ме замисли кое ли ще е толкова сложно за смяна и отремонтиране , като махнем ангренажната верига и прилежащите и части + тези на успокоителните валове (още не ми се е налагало да го правя това ), смяната на които изисква изваждане на двигателя.
Останалото от 4 годишен опит- смяна на ходова част и тампоните на двигателя- пред гаража, на полеви условия....ммм...друго....ми май не ми се е налагало да правя по стария Saab...сега карам 9-3 SS (2.0 LPT) и съм си повече от доволен, особенно от факта, че за приблизително 1800-1900 лв от 150 коня ще стане къде 230..пък нека ми куца динамиката ... :P

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от svetlaka_rs » 11 Мар 2009, 4:08

alx написа:проблема е че сааб са ни рак ни щука...

Хахахахаха е по-тъпо нещо не бях чувал, честно. Ма ти наистина ли го мислиш туй дет си го написал? :twisted: Volvo - недомислица....е просто нямам коментар.....
Живей...мечтай...карай мечтата си...BMW..:)

--- BMW - марка немски автомобили, които не са пригодени за движение в дясната лента.

Следваща

Назад към Извън Темата