Спешна нужда за лазерен уред

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Спешна нужда за лазерен уред

Мнение от Penchev » 13 Окт 2009, 22:43

Колеги ,надявам се искренно някой от вас да може да откликне на молбата ми за помощ :help:
Много спешно се нуждая от лазерен уред , който да мога да ползвам като отвес за височина от 35 м.
Понеже не съм наясно какъв точно е този уред ,но съм чувал ,че има такива точно за отвесиране се надявам някой от вас да може да ми помогне.Реално уреда ще ми трябва за няколко часа и съм готов да си платя на секундата за услугата :!: Много ви благодаря предварително

Георги Пенчев
Изображение

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Re: Спешна нужда за лазерен уред

Мнение от X-citer » 13 Окт 2009, 22:47

ЛудияГСМ разнасяше на боровец една лазерна джаджа дето правеше ясна точка на няколко километра без да се разпръсва светлината, но не знам дали ще може да се ползва като отвес :roll:
Доколкото разбрах от него ги има в ибей за около 150 евро.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 13 Окт 2009, 22:57

Пенчев,работа може да ти сврши и нивелир който има опция да се застопори вертикално.Но трябва да знаеш за какво разтояние го дават.Хубавите на 30 метра дават отклонение + - 1мм.Иначе качествен нивел с опция и лазарен отвес си е доста цифра започват от 1000 нагоре.
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 13 Окт 2009, 23:00

Любо , аз имам на разположение лазерна ролетка с която меря до 50,00 метра ,но не мога да я застопоря и нивелирам във всички посоки така ,че като я светна и да съм сигурен ,че точката най-долу ще е наистина на правилното място - там където би паднал и отвеса при едно прилично време а не при тези ветрове :evil:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 13 Окт 2009, 23:09

Пенчев мога да ти пратя "лазерен" геодезист брат с една тотална станция :mhihi: :mhihi: :mhihi: ... Мисля че ще ти свърши работа... Ако искаш удари една слушалка...
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 13 Окт 2009, 23:16

Сашо , утре сутринта ще ти звънна да се разберем ,че точно за 5 минути стана така ,че няма как да спра едни отвеси да се люлеят а там повече от 1 мм не е допустимо - ти знаеш за какво става въпрос :)

Много благодаря на отзовалите се :yes: :wave:

Георги Пенчев
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 15 Окт 2009, 0:31

Благодаря много на Лъчо лазера :bowdown: Значи дойде човека днес , извади нечовешкия теодолит :shock: и само попита "проблем ли е ако за 30 метра по вертикала имам отклонение максимум 5 мм" ? Казахме му ,че не е проблем защото всичко останало е раздвижно и може да се регулира после ... Речено сторено - когато се разделихме поживо поздраво вятъра вече стихна и тогава видяхме ,че той се е вместил в точно 1мм разлика 8)

Огромни благодарности на Сашо и на него , надявам се всички колеги да помагат на закъсалите ,така както на мен за 20 мин. след пускането на темата ми помогнаха :yes:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 17 Окт 2009, 9:58

Penchev написа:Благодаря много на Лъчо лазера :bowdown: Значи дойде човека днес , извади нечовешкия теодолит :shock: и само попита "проблем ли е ако за 30 метра по вертикала имам отклонение максимум 5 мм" ? Казахме му ,че не е проблем защото всичко останало е раздвижно и може да се регулира после ... Речено сторено - когато се разделихме поживо поздраво вятъра вече стихна и тогава видяхме ,че той се е вместил в точно 1мм разлика 8)

Огромни благодарности на Сашо и на него , надявам се всички колеги да помагат на закъсалите ,така както на мен за 20 мин. след пускането на темата ми помогнаха :yes:

Георги Пенчев

Е Жоре ако с тотална станция за 20 000лв даде повече от 1мм отклонение то направо да я засилва... Иначе неговата е наистина страшна... Цели 2 Мола изкара с нея... А на последния спореше с Турците кой е по-верен и накрая той излезе прав.... :) Жив и здрав да си важното е че помоща е налице :)
Изображение

Назад към Извън Темата