Спешна нужда за лазерен уред
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Спешна нужда за лазерен уред
Колеги ,надявам се искренно някой от вас да може да откликне на молбата ми за помощ
Много спешно се нуждая от лазерен уред , който да мога да ползвам като отвес за височина от 35 м.
Понеже не съм наясно какъв точно е този уред ,но съм чувал ,че има такива точно за отвесиране се надявам някой от вас да може да ми помогне.Реално уреда ще ми трябва за няколко часа и съм готов да си платя на секундата за услугата
Много ви благодаря предварително
Георги Пенчев

Много спешно се нуждая от лазерен уред , който да мога да ползвам като отвес за височина от 35 м.
Понеже не съм наясно какъв точно е този уред ,но съм чувал ,че има такива точно за отвесиране се надявам някой от вас да може да ми помогне.Реално уреда ще ми трябва за няколко часа и съм готов да си платя на секундата за услугата

Георги Пенчев
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Re: Спешна нужда за лазерен уред
ЛудияГСМ разнасяше на боровец една лазерна джаджа дето правеше ясна точка на няколко километра без да се разпръсва светлината, но не знам дали ще може да се ползва като отвес
Доколкото разбрах от него ги има в ибей за около 150 евро.

Доколкото разбрах от него ги има в ибей за около 150 евро.

Пенчев,работа може да ти сврши и нивелир който има опция да се застопори вертикално.Но трябва да знаеш за какво разтояние го дават.Хубавите на 30 метра дават отклонение + - 1мм.Иначе качествен нивел с опция и лазарен отвес си е доста цифра започват от 1000 нагоре.

- Penchev
- Сватбаря
-
Любо , аз имам на разположение лазерна ролетка с която меря до 50,00 метра ,но не мога да я застопоря и нивелирам във всички посоки така ,че като я светна и да съм сигурен ,че точката най-долу ще е наистина на правилното място - там където би паднал и отвеса при едно прилично време а не при тези ветрове
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Пенчев мога да ти пратя "лазерен" геодезист брат с една тотална станция
... Мисля че ще ти свърши работа... Ако искаш удари една слушалка...

- Penchev
- Сватбаря
-
Сашо , утре сутринта ще ти звънна да се разберем ,че точно за 5 минути стана така ,че няма как да спра едни отвеси да се люлеят а там повече от 1 мм не е допустимо - ти знаеш за какво става въпрос
Много благодаря на отзовалите се
Георги Пенчев

Много благодаря на отзовалите се

Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
Благодаря много на Лъчо лазера
Значи дойде човека днес , извади нечовешкия теодолит
и само попита "проблем ли е ако за 30 метра по вертикала имам отклонение максимум 5 мм" ? Казахме му ,че не е проблем защото всичко останало е раздвижно и може да се регулира после ... Речено сторено - когато се разделихме поживо поздраво вятъра вече стихна и тогава видяхме ,че той се е вместил в точно 1мм разлика
Огромни благодарности на Сашо и на него , надявам се всички колеги да помагат на закъсалите ,така както на мен за 20 мин. след пускането на темата ми помогнаха
Георги Пенчев

Огромни благодарности на Сашо и на него , надявам се всички колеги да помагат на закъсалите ,така както на мен за 20 мин. след пускането на темата ми помогнаха

Георги Пенчев
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Penchev написа:Благодаря много на Лъчо лазераЗначи дойде човека днес , извади нечовешкия теодолит
и само попита "проблем ли е ако за 30 метра по вертикала имам отклонение максимум 5 мм" ? Казахме му ,че не е проблем защото всичко останало е раздвижно и може да се регулира после ... Речено сторено - когато се разделихме поживо поздраво вятъра вече стихна и тогава видяхме ,че той се е вместил в точно 1мм разлика
![]()
Огромни благодарности на Сашо и на него , надявам се всички колеги да помагат на закъсалите ,така както на мен за 20 мин. след пускането на темата ми помогнаха![]()
Георги Пенчев
Е Жоре ако с тотална станция за 20 000лв даде повече от 1мм отклонение то направо да я засилва... Иначе неговата е наистина страшна... Цели 2 Мола изкара с нея... А на последния спореше с Турците кой е по-верен и накрая той излезе прав....

8 мнения
• Страница 1 от 1