Избор на семеен автомобил - съвети...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Избор на семеен автомобил - съвети...

Мнение от uCnaHeTcA » 16 Авг 2010, 19:41

Здравейте, колеги. Малко с риск пиша тук тази тема, предвид облъчеността ни :mhihi: , но все пак бихте могли да ми дадете добри съвети, тъй като съм малко бос извън БМВ (не че тука съм много обут, ама :mhihi: ) Та избора на семеен автомобил, се оказа трудна работа... Значи изискванията са следните - да е след 2000г., да има сравнително голям багажник, климатик/троник (това го споменавам ей така, тъй като при тия години си е повече от задължителен...) , да не е със задно (не е за мен, инъче знаех правилния отговор :mhihi: , но се страхуват при пътуване зимата из села и т.н.) , да е дизел... Цената ще се върти около 6-7хил.лв. Държи се на надеждност на автомобила и двигателя... Именно за това пускам темата, тъй като не съм запознат с двигателите на автомобилите от тоя ценови клас с тия характеристики... Също така се избягват френски коли, па' за форд дума да не става :mhihi: :roll: Бяхме се спрели на Зафира, но след консултация при майстор, дядо ми (купувача :mhihi: ) бил бързо отказан, тъй като били доста проблемни :dunno: Ей този комбинизон харесах аз (може би заради фаровете, напомнят ми за нещо :mhihi: ), но годината е малък проблем... А и преди време не бях чул особено добри думи за 2.5тди двигателите на ауди (но в момента не помня за кое поколение ставаше дума).. :arrow: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=85001 (незнам за нерегистрираните там дали ще се отвори...)... Ще помоля за компетентни съвети, мнения и предложения... Също така, мнения от рода на "да се качи, да кара и ще си избере" , не са много от полза, тъй като из Русе няма много голям избор... Кара Зафирата, хареса му, но цената бе висока и продавача не искаше да смъква много, а и както казах, майсторите и те го отказаха... :dunno:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Re: Избор на семеен автомобил - съвети...

Мнение от ///vlado » 16 Авг 2010, 19:47

никъв модел на а6 не ти трябва особенно 2.5 тди
не ми се влиза в обяснения,че ще стане дълга и широка.
Ама накратко гледай да е нещо от vag групата.
Пасата е най-доброто решение , ако е тди най -добре
души нафтата и върви на копеле,има голям багажник
и вътре не е тясно.Ако искаш нещо от сорта на миниван
гледай да е шаран ама да е с дизелов двигател щото бензиновите
са само фордови и там филма е голям.Нз с какви пари разполагаш
но има Touran-ни еcofuel от първите,тва също е добър вариант
голямо,просторно а и метана е ефтин.

п.п ако имаш некфи по подробни въпроси пиши ми на л.с

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 16 Авг 2010, 19:52

///vlado написа:никъв модел на а6 не ти трябва особенно 2.5 тди
не ми се влиза в обяснения,че ще стане дълга и широка.
Ама накратко гледай да е нещо от vag групата.
Пасата е най-доброто решение , ако е тди най -добре
души нафтата и върви на копеле,има голям багажник
и вътре не е тясно.Ако искаш нещо от сорта на миниван
гледай да е шаран ама да е с дизелов двигател щото бензиновите
са само фордови и там филма е голям.Нз с какви пари разполагаш
но има Touran-ни еcofuel от първите,тва също е добър вариант
голямо,просторно а и метана е ефтин.

п.п ако имаш некфи по подробни въпроси пиши ми на л.с

uCnaHeTcA написа:Цената ще се върти около 6-7хил.лв.

:roll:
Също и Шарани гледа, но аз само докато му видя муцуната и :puke: Вярно, че не е за мен, но все пак... Все няколко пъти ще се наложи и аз да го взема... ГолЕма излагация :mhihi: Инъче може и към него да се прибегне :dunno:
Пасата е добър вариант, да, но в този ценови диапазон, са под 2000 година, инъче и аз натам бях скочил :confused:
Също така, за горивото, казах, че е задължително да е дизел... Ако не дизел, то със заводска газова... Бензина е прекалено скъп и не е идея за семеен автомобил... :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от gruh4o » 16 Авг 2010, 20:05

///vlado Ти каза точно обратното на истината. Освен за пасата донякъде...

А6 2.5 TDI 140к.с. ама само С4 модела с AEL двигател. Двигателят е здрав и харчи сравнително малко. Проблемът е, че общо взето е почти невъзможно да се намери читав AEL.
Туран за 6-7 хиляди лева няма. Да не говорим, че е едновременно най-скъпа и най-ненадеждна в този клас.
Шаран - в никакъв случай. Еле па дизел.

Аз бих препоръчал Mazda Premacy. Или ако няма да е такъв тип кола Волво В70 с 2.5 TDI, който е същия като на С4 А6

Но все пак за толкова пари винаги е за предпочитане нещо по-старо и запазено, пред някое по-ново и съмнително.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///vlado » 16 Авг 2010, 20:05

е да шаранчето си е леко грозновато но пък практично.
Ако ще е пасат , ще е нещо от тоя сорт
:arrow: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
aма преди да се вземе хубаво трябва се огледа,че крият много изненади
но иначе като цяло е надежден автомобил.А и гледай ако е такъв
пасат пак да не е 2.5 тди щото мотора е същия като а6 AFB изпадат
кобилици на копеле,в най-добрия случай 4-5 клапана ако отварят ще е
добре и поне едни 2 бона си приготви за ролки,ремъци,кобилици и подвигачи
а пък като се отвори и валовете може да е изяла,ама може да кара и така.
Принципно има а6 с 1.9тди мотори,тва също е вариант може да е малко
мудно но пък си върви приятно и пак не харчи :yes:
Последна промяна ///vlado на 16 Авг 2010, 20:10, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///vlado » 16 Авг 2010, 20:08

gruh4o написа:///vlado Ти каза точно обратното на истината. Освен за пасата донякъде...

А6 2.5 TDI 140к.с. ама само С4 модела с AEL двигател. Двигателят е здрав и харчи сравнително малко. Проблемът е, че общо взето е почти невъзможно да се намери читав AEL.
Туран за 6-7 хиляди лева няма. Да не говорим, че е едновременно най-скъпа и най-ненадеждна в този клас.
Шаран - в никакъв случай. Еле па дизел.

Аз бих препоръчал Mazda Premacy. Или ако няма да е такъв тип кола Волво В70 с 2.5 TDI, който е същия като на С4 А6

Но все пак за толкова пари винаги е за предпочитане нещо по-старо и запазено, пред някое по-ново и съмнително.

ние говорим сега за С5 , иначе си прав С4 тди с 5 цилиндровия вариант
върви повече от tds ама само като е читав , а такова нещо здраво
много рядко може да се намери.

Потребител
Аватар

Мнение от gruh4o » 16 Авг 2010, 20:11

Да де ама С5 за тия пари... аз не бих рискувал. Също и пасат комби с помпа дюза, какъвто е първия линк, дето си дал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///vlado » 16 Авг 2010, 20:14

момчето иска нещо 2000 година
за тва С4 не го усторойва,макар,че е най-правилния избор.
А помпа-дюзи все още читави се намират :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от gruh4o » 16 Авг 2010, 20:19

Е има, но не са за 7000 лева.
Общо взето комбинацията дизел, ~2000 година, <7-8000лв и надеждност е труднопостижима при ВАГ автомобил. Просто много държат цени.

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 16 Авг 2010, 20:21

uCnaHeTcA написа:Здравейте, колеги. Малко с риск пиша тук тази тема, предвид облъчеността ни :mhihi: , но все пак бихте могли да ми дадете добри съвети, тъй като съм малко бос извън БМВ (не че тука съм много обут, ама :mhihi: ) Та избора на семеен автомобил, се оказа трудна работа... Значи изискванията са следните - да е след 2000г., да има сравнително голям багажник, климатик/троник (това го споменавам ей така, тъй като при тия години си е повече от задължителен...) , да не е със задно (не е за мен, инъче знаех правилния отговор :mhihi: , но се страхуват при пътуване зимата из села и т.н.) , да е дизел... Цената ще се върти около 6-7хил.лв. Държи се на надеждност на автомобила и двигателя... Именно за това пускам темата, тъй като не съм запознат с двигателите на автомобилите от тоя ценови клас с тия характеристики... Също така се избягват френски коли, па' за форд дума да не става :mhihi: :roll: Бяхме се спрели на Зафира, но след консултация при майстор, дядо ми (купувача :mhihi: ) бил бързо отказан, тъй като били доста проблемни :dunno: Ей този комбинизон харесах аз (може би заради фаровете, напомнят ми за нещо :mhihi: ), но годината е малък проблем... А и преди време не бях чул особено добри думи за 2.5тди двигателите на ауди (но в момента не помня за кое поколение ставаше дума).. :arrow: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=85001 (незнам за нерегистрираните там дали ще се отвори...)... Ще помоля за компетентни съвети, мнения и предложения... Също така, мнения от рода на "да се качи, да кара и ще си избере" , не са много от полза, тъй като из Русе няма много голям избор... Кара Зафирата, хареса му, но цената бе висока и продавача не искаше да смъква много, а и както казах, майсторите и те го отказаха... :dunno:

Колега, то Е39-ки ТДС се намират за тия пари вече. :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 16 Авг 2010, 20:38

DAEL написа:
uCnaHeTcA написа:Здравейте, колеги. Малко с риск пиша тук тази тема, предвид облъчеността ни :mhihi: , но все пак бихте могли да ми дадете добри съвети, тъй като съм малко бос извън БМВ (не че тука съм много обут, ама :mhihi: ) Та избора на семеен автомобил, се оказа трудна работа... Значи изискванията са следните - да е след 2000г., да има сравнително голям багажник, климатик/троник (това го споменавам ей така, тъй като при тия години си е повече от задължителен...) , да не е със задно (не е за мен, инъче знаех правилния отговор :mhihi: , но се страхуват при пътуване зимата из села и т.н.) , да е дизел... Цената ще се върти около 6-7хил.лв. Държи се на надеждност на автомобила и двигателя... Именно за това пускам темата, тъй като не съм запознат с двигателите на автомобилите от тоя ценови клас с тия характеристики... Също така се избягват френски коли, па' за форд дума да не става :mhihi: :roll: Бяхме се спрели на Зафира, но след консултация при майстор, дядо ми (купувача :mhihi: ) бил бързо отказан, тъй като били доста проблемни :dunno: Ей този комбинизон харесах аз (може би заради фаровете, напомнят ми за нещо :mhihi: ), но годината е малък проблем... А и преди време не бях чул особено добри думи за 2.5тди двигателите на ауди (но в момента не помня за кое поколение ставаше дума).. :arrow: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=85001 (незнам за нерегистрираните там дали ще се отвори...)... Ще помоля за компетентни съвети, мнения и предложения... Също така, мнения от рода на "да се качи, да кара и ще си избере" , не са много от полза, тъй като из Русе няма много голям избор... Кара Зафирата, хареса му, но цената бе висока и продавача не искаше да смъква много, а и както казах, майсторите и те го отказаха... :dunno:

Колега, то Е39-ки ТДС се намират за тия пари вече. :lol:

То и 46ци се намират бре колега, ма съм писал без задно (даже бях харесал един комбинизон, 320д, кожа, хубав цвят, ама нейсе...) :mhihi:
Та така... Условията не са мои и въпреки това, трябва да се съобразяваме с тях... Само като видят 98-99година и айде на следващата :mhihi: Аз колкото и да навивам за БМВ, колкото и да обяснявам , че година кола не прави, не та не... Отказах се от тая идея да ги убеждавам в нещо, в което не вярват и не искат да приемат, та се примирих с това... Но все пак искам да се вземе нещо надеждно, здраво и хубаво...
Първия Пасат :arrow: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details много ми хареса салона, бях го гледал и аз в мобилето, но задната броня нещо не ми хареса... Не сме ходили да го гледаме, тъй като ни идва доста далеч... А и това също е фактор... :dunno:
По едно време се бяхме спрели на Mazda Premacy, както написа един колега по-горе, но нещо не им хареса работата на двигателя... :dunno:
Също така съм забравил да допълня и сравнително евтино обслужване да имат...Както и цени на части, разход и т.н. ...
Сега малко сме на вълна Японски автомобили :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 16 Авг 2010, 20:42

Ти искаш и сладолед и кино :nono:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 16 Авг 2010, 20:46

(bubsa) написа:Ти искаш и сладолед и кино :nono:

Що па да не е :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///vlado » 16 Авг 2010, 20:53

вярно е , всичко е възможно ..
незнаеш на какво ще попаднеш.
Aко ли не ... нещо ей такова , хич не са лоши
за евридей :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HA_PEMOHT » 16 Авг 2010, 21:11

Subary ? за към 5-6000 лв мисля че може да се намери едно читаво субару 2.5 да е около 2002 година някъде...
Един крайно ограничен и отчайващо глупав бездарник с отрицателен коефицент на интелигентност, както си джитка из интернет, започва да чете това.....

Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна

Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията

Следваща

Назад към Извън Темата