Избор на семеен автомобил - съвети...
Модератор: Общи модератори
Избор на семеен автомобил - съвети...
Здравейте, колеги. Малко с риск пиша тук тази тема, предвид облъчеността ни
, но все пак бихте могли да ми дадете добри съвети, тъй като съм малко бос извън БМВ (не че тука съм много обут, ама
) Та избора на семеен автомобил, се оказа трудна работа... Значи изискванията са следните - да е след 2000г., да има сравнително голям багажник, климатик/троник (това го споменавам ей така, тъй като при тия години си е повече от задължителен...) , да не е със задно (не е за мен, инъче знаех правилния отговор
, но се страхуват при пътуване зимата из села и т.н.) , да е дизел... Цената ще се върти около 6-7хил.лв. Държи се на надеждност на автомобила и двигателя... Именно за това пускам темата, тъй като не съм запознат с двигателите на автомобилите от тоя ценови клас с тия характеристики... Също така се избягват френски коли, па' за форд дума да не става
Бяхме се спрели на Зафира, но след консултация при майстор, дядо ми (купувача
) бил бързо отказан, тъй като били доста проблемни
Ей този комбинизон харесах аз (може би заради фаровете, напомнят ми за нещо
), но годината е малък проблем... А и преди време не бях чул особено добри думи за 2.5тди двигателите на ауди (но в момента не помня за кое поколение ставаше дума)..
http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=85001 (незнам за нерегистрираните там дали ще се отвори...)... Ще помоля за компетентни съвети, мнения и предложения... Също така, мнения от рода на "да се качи, да кара и ще си избере" , не са много от полза, тъй като из Русе няма много голям избор... Кара Зафирата, хареса му, но цената бе висока и продавача не искаше да смъква много, а и както казах, майсторите и те го отказаха... 

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
Re: Избор на семеен автомобил - съвети...
никъв модел на а6 не ти трябва особенно 2.5 тди
не ми се влиза в обяснения,че ще стане дълга и широка.
Ама накратко гледай да е нещо от vag групата.
Пасата е най-доброто решение , ако е тди най -добре
души нафтата и върви на копеле,има голям багажник
и вътре не е тясно.Ако искаш нещо от сорта на миниван
гледай да е шаран ама да е с дизелов двигател щото бензиновите
са само фордови и там филма е голям.Нз с какви пари разполагаш
но има Touran-ни еcofuel от първите,тва също е добър вариант
голямо,просторно а и метана е ефтин.
п.п ако имаш некфи по подробни въпроси пиши ми на л.с
///vlado написа:никъв модел на а6 не ти трябва особенно 2.5 тди
uCnaHeTcA написа:Цената ще се върти около 6-7хил.лв.

Също и Шарани гледа, но аз само докато му видя муцуната и

Пасата е добър вариант, да, но в този ценови диапазон, са под 2000 година, инъче и аз натам бях скочил

Също така, за горивото, казах, че е задължително да е дизел... Ако не дизел, то със заводска газова... Бензина е прекалено скъп и не е идея за семеен автомобил...

///vlado Ти каза точно обратното на истината. Освен за пасата донякъде...
А6 2.5 TDI 140к.с. ама само С4 модела с AEL двигател. Двигателят е здрав и харчи сравнително малко. Проблемът е, че общо взето е почти невъзможно да се намери читав AEL.
Туран за 6-7 хиляди лева няма. Да не говорим, че е едновременно най-скъпа и най-ненадеждна в този клас.
Шаран - в никакъв случай. Еле па дизел.
Аз бих препоръчал Mazda Premacy. Или ако няма да е такъв тип кола Волво В70 с 2.5 TDI, който е същия като на С4 А6
Но все пак за толкова пари винаги е за предпочитане нещо по-старо и запазено, пред някое по-ново и съмнително.
А6 2.5 TDI 140к.с. ама само С4 модела с AEL двигател. Двигателят е здрав и харчи сравнително малко. Проблемът е, че общо взето е почти невъзможно да се намери читав AEL.
Туран за 6-7 хиляди лева няма. Да не говорим, че е едновременно най-скъпа и най-ненадеждна в този клас.
Аз бих препоръчал Mazda Premacy. Или ако няма да е такъв тип кола Волво В70 с 2.5 TDI, който е същия като на С4 А6
Но все пак за толкова пари винаги е за предпочитане нещо по-старо и запазено, пред някое по-ново и съмнително.
е да шаранчето си е леко грозновато но пък практично.
Ако ще е пасат , ще е нещо от тоя сорт
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
aма преди да се вземе хубаво трябва се огледа,че крият много изненади
но иначе като цяло е надежден автомобил.А и гледай ако е такъв
пасат пак да не е 2.5 тди щото мотора е същия като а6 AFB изпадат
кобилици на копеле,в най-добрия случай 4-5 клапана ако отварят ще е
добре и поне едни 2 бона си приготви за ролки,ремъци,кобилици и подвигачи
а пък като се отвори и валовете може да е изяла,ама може да кара и така.
Принципно има а6 с 1.9тди мотори,тва също е вариант може да е малко
мудно но пък си върви приятно и пак не харчи
Ако ще е пасат , ще е нещо от тоя сорт

aма преди да се вземе хубаво трябва се огледа,че крият много изненади
но иначе като цяло е надежден автомобил.А и гледай ако е такъв
пасат пак да не е 2.5 тди щото мотора е същия като а6 AFB изпадат
кобилици на копеле,в най-добрия случай 4-5 клапана ако отварят ще е
добре и поне едни 2 бона си приготви за ролки,ремъци,кобилици и подвигачи
а пък като се отвори и валовете може да е изяла,ама може да кара и така.
Принципно има а6 с 1.9тди мотори,тва също е вариант може да е малко
мудно но пък си върви приятно и пак не харчи

Последна промяна ///vlado на 16 Авг 2010, 20:10, променена общо 1 път
gruh4o написа:///vlado Ти каза точно обратното на истината. Освен за пасата донякъде...
ние говорим сега за С5 , иначе си прав С4 тди с 5 цилиндровия вариант
върви повече от tds ама само като е читав , а такова нещо здраво
много рядко може да се намери.
Да де ама С5 за тия пари... аз не бих рискувал. Също и пасат комби с помпа дюза, какъвто е първия линк, дето си дал.
момчето иска нещо 2000 година
за тва С4 не го усторойва,макар,че е най-правилния избор.
А помпа-дюзи все още читави се намират
за тва С4 не го усторойва,макар,че е най-правилния избор.
А помпа-дюзи все още читави се намират

Е има, но не са за 7000 лева.
Общо взето комбинацията дизел, ~2000 година, <7-8000лв и надеждност е труднопостижима при ВАГ автомобил. Просто много държат цени.
Общо взето комбинацията дизел, ~2000 година, <7-8000лв и надеждност е труднопостижима при ВАГ автомобил. Просто много държат цени.
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
uCnaHeTcA написа:Здравейте, колеги. Малко с риск пиша тук тази тема, предвид облъчеността ни, но все пак бихте могли да ми дадете добри съвети, тъй като съм малко бос извън БМВ (не че тука съм много обут, ама
) Та избора на семеен автомобил, се оказа трудна работа... Значи изискванията са следните - да е след 2000г., да има сравнително голям багажник, климатик/троник (това го споменавам ей така, тъй като при тия години си е повече от задължителен...) , да не е със задно (не е за мен, инъче знаех правилния отговор
, но се страхуват при пътуване зимата из села и т.н.) , да е дизел... Цената ще се върти около 6-7хил.лв. Държи се на надеждност на автомобила и двигателя... Именно за това пускам темата, тъй като не съм запознат с двигателите на автомобилите от тоя ценови клас с тия характеристики... Също така се избягват френски коли, па' за форд дума да не става
![]()
), но годината е малък проблем... А и преди време не бях чул особено добри думи за 2.5тди двигателите на ауди (но в момента не помня за кое поколение ставаше дума)..
http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=85001 (незнам за нерегистрираните там дали ще се отвори...)... Ще помоля за компетентни съвети, мнения и предложения... Също така, мнения от рода на "да се качи, да кара и ще си избере" , не са много от полза, тъй като из Русе няма много голям избор... Кара Зафирата, хареса му, но цената бе висока и продавача не искаше да смъква много, а и както казах, майсторите и те го отказаха...
Колега, то Е39-ки ТДС се намират за тия пари вече.

DAEL написа:uCnaHeTcA написа:Здравейте, колеги. Малко с риск пиша тук тази тема, предвид облъчеността ни, но все пак бихте могли да ми дадете добри съвети, тъй като съм малко бос извън БМВ (не че тука съм много обут, ама
![]()
Колега, то Е39-ки ТДС се намират за тия пари вече.
То и 46ци се намират бре колега, ма съм писал без задно (даже бях харесал един комбинизон, 320д, кожа, хубав цвят, ама нейсе...)

Та така... Условията не са мои и въпреки това, трябва да се съобразяваме с тях... Само като видят 98-99година и айде на следващата

Първия Пасат

По едно време се бяхме спрели на Mazda Premacy, както написа един колега по-горе, но нещо не им хареса работата на двигателя...

Също така съм забравил да допълня и сравнително евтино обслужване да имат...Както и цени на части, разход и т.н. ...
Сега малко сме на вълна Японски автомобили

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Ти искаш и сладолед и кино 

(bubsa) написа:Ти искаш и сладолед и кино
Що па да не е

вярно е , всичко е възможно ..
незнаеш на какво ще попаднеш.
Aко ли не ... нещо ей такова , хич не са лоши
за евридей
незнаеш на какво ще попаднеш.
Aко ли не ... нещо ей такова , хич не са лоши
за евридей

Subary ? за към 5-6000 лв мисля че може да се намери едно читаво субару 2.5 да е около 2002 година някъде...
Един крайно ограничен и отчайващо глупав бездарник с отрицателен коефицент на интелигентност, както си джитка из интернет, започва да чете това.....
Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна
Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията
Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна
Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията