Mtel и срива им?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Mtel и срива им?

Мнение от Venko » 02 Окт 2010, 0:30

Колеги, защо никоя медия не смее да отрази срива на системата на Mtel? :clap:
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Re: Mtel и срива им?

Мнение от sme666ko » 02 Окт 2010, 0:33

К'ви медии бре? :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T

Мнение от Alex_GT3 » 02 Окт 2010, 0:55

Ни *88, ни фактура пристига, ни ми спират телефона... и аз се чудя какво става.

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 02 Окт 2010, 1:10

Чух, че сменяли софтуера, каквото и да значи това.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 02 Окт 2010, 2:02

"Личните ви данни от Мтел - в ръцете на крадци?

Сривът в Мтел се дължи на хакерска намеса, чрез която са били откраднати личните данни на всички абонати на Мтел? Това твърди сдружение „Активни потребители” в отворено писмо до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Според сдружението техническите затруднения, които в момента изпитва компанията Мобилтел, може да не се дължат на обновяване на софтуерната система, а на зловредни действия от външни лица. Кражбата на личните данни може да е с цел злоупотреба и източване на банковите сметки на хиляди потребители на Мтел.

Затова в писмото си гражданското сдружение настоява ГДБОП да направи необходимите проверки, чрез които да установи изтекли ли са личните данни на абонатите на Мобилтел. От компанията давали оскъдна информация по повод срива в системата и това се е сторило съмнително на потребителите. Затова те настояват пред Цветан Цветанов да се оповести истинската причина за срива в системата на Мтел, за да може абонатите да бъдат спокойни за личните си данни.

Мобилтел АД реши да обнови софтуера си, което доведе до поредица от гафове в системата. Така например абонатите нямат възможност да си платят сметките, нито пък да си проверят изговорените суми или оставащите минути от отстъпки. В мобилния оператор настъпи такъв хаос, че гневни потребители създадоха група във Фейсбук „МТЕЛ са лъжци и измамници!”, където абонатите недоволстват срещу компанията.

А първоначалната идея за обновяването на софтуера уж беше съвсем „благородна” – Мтел да улесни обслужването на своите абонати. Освен че това до момента не се е случило, от компанията по-скоро им стъжниха живота.

Ако е вярно, че са откраднати личните данни на абонатите от главния сървър на Мобилтел, в много скоро време хиляди клиенти може да пропищят от източени банкови сметки, кредитни карти и прочие."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 02 Окт 2010, 2:46

Аз го пуснах в друга тема, тъй като не смятах за нужно да се прави нова, но ето, че някой направи...
:arrow: http://e-vestnik.bg/10081/kakvo-stava-v ... reditsite/
А за сурат-тефтер почитателите :arrow: http://www.facebook.com/Mtel.sa.Mentel

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 02 Окт 2010, 10:44

То е ясно, че не е ъпдейт. Ей така без предупреждение, ще решат да си сменят софтуера. Точно някой друг път. Ако беше ъпдейт, щеше да се оповести от преди това.

Потребител
Аватар
Кара: 96' 318is

Мнение от shadow_318is » 02 Окт 2010, 11:35

Това с източването на личните данни са пълни глупости. 100% е слух пуснат от Виваком или Глобул.
А това че в М-Тел са некъдърници и не могат да си изтестват качествено новата система е изцяло друг въпрос.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 02 Окт 2010, 11:59

Вече се получават сметки. Аз си получих моята и си имам фактура.

А световната конспирация я знаем. Въобще тия блог-о статиики, кой какво чул и сметнал - винаги са на тема световната конспирация, масоните и т.н. булшит.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 02 Окт 2010, 12:15

те тия титани вече повече от месец го сменят този софтуер и имат некви проблемации :shock:
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 02 Окт 2010, 13:17

shadow_318is написа:Това с източването на личните данни са пълни глупости. 100% е слух пуснат от Виваком или Глобул.
А това че в М-Тел са некъдърници и не могат да си изтестват качествено новата система е изцяло друг въпрос.

Абе може и да не са глупости. Все пак и аз работя в голяма компания и точно със внедряването на новите софтуери се занимавам. По принцип, преди дори най-елементарен уиндоуски ъпдейт да се пусне да се инсталира, минава през тестерския отдел ... където в интерес на истината си правят гафове и се оказва , че нещо не работи някъде после :mhihi: Но нещата се оправят много лесно с връщане към по старата версия, макс за 12 часа :yes: Така че има нещо много гнило в тея ъпдейти на ментел . Като видят, че не могат да го внедрят новия софтуер, какво им пречеше да си върнат стария за 1 ден , докато си мъчат на тестово ниво новия ? Освен ако стария е бил бъгав и са ги източили през него :mhihi: И са в бързината им се налага да пишат нов :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 02 Окт 2010, 15:25

А играта "9999" дали няма за цел да си набавят малко ЕГН-та :dunno:
Много гнила работа.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 02 Окт 2010, 21:49

според мен също са откраднали данните. Това че се прави бек-ъп не значи че не могат да бъдат хакнати
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 02 Окт 2010, 23:13

Споко бре.......
Още тече ъпдейта на софтуера (SRM)
Нещата започват лекичко да се нормализират.........,но ще отнеме още известно време :roll:
Няма хакнати бази и тем подобни глупости :kuku:
След тоз ъпдейт всички ще сме доволни , защото ще предложи доста интересни иновации за потребителите и няма да се налага да се доверяваме сляпо на консултант продавачите по знайни и незнайни магазинчета ;)
Не си мислете ,че съм някъв сектант и съм пристрастен към М-тел (и аз съм ги кълнал) :mhihi: :mhihi: :mhihi: ........., но това което правят определено е в полза на крайните потребители :yes:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 02 Окт 2010, 23:26

Hito написа:Още тече ъпдейта на софтуера (SRM)

CRM-a :) и това са големи спекулации с откраднатите данни. Много примитивно трябва да мислиш, че да вярваш на това. Просто няма как да стане ...

Следваща

Назад към Извън Темата