Mtel и срива им?
Модератор: Общи модератори
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Mtel и срива им?
Колеги, защо никоя медия не смее да отрази срива на системата на Mtel? 

Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
- Alex_GT3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T
Re: Mtel и срива им?
Ни *88, ни фактура пристига, ни ми спират телефона... и аз се чудя какво става.
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Чух, че сменяли софтуера, каквото и да значи това.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
"Личните ви данни от Мтел - в ръцете на крадци?
Сривът в Мтел се дължи на хакерска намеса, чрез която са били откраднати личните данни на всички абонати на Мтел? Това твърди сдружение „Активни потребители” в отворено писмо до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Според сдружението техническите затруднения, които в момента изпитва компанията Мобилтел, може да не се дължат на обновяване на софтуерната система, а на зловредни действия от външни лица. Кражбата на личните данни може да е с цел злоупотреба и източване на банковите сметки на хиляди потребители на Мтел.
Затова в писмото си гражданското сдружение настоява ГДБОП да направи необходимите проверки, чрез които да установи изтекли ли са личните данни на абонатите на Мобилтел. От компанията давали оскъдна информация по повод срива в системата и това се е сторило съмнително на потребителите. Затова те настояват пред Цветан Цветанов да се оповести истинската причина за срива в системата на Мтел, за да може абонатите да бъдат спокойни за личните си данни.
Мобилтел АД реши да обнови софтуера си, което доведе до поредица от гафове в системата. Така например абонатите нямат възможност да си платят сметките, нито пък да си проверят изговорените суми или оставащите минути от отстъпки. В мобилния оператор настъпи такъв хаос, че гневни потребители създадоха група във Фейсбук „МТЕЛ са лъжци и измамници!”, където абонатите недоволстват срещу компанията.
А първоначалната идея за обновяването на софтуера уж беше съвсем „благородна” – Мтел да улесни обслужването на своите абонати. Освен че това до момента не се е случило, от компанията по-скоро им стъжниха живота.
Ако е вярно, че са откраднати личните данни на абонатите от главния сървър на Мобилтел, в много скоро време хиляди клиенти може да пропищят от източени банкови сметки, кредитни карти и прочие."
Сривът в Мтел се дължи на хакерска намеса, чрез която са били откраднати личните данни на всички абонати на Мтел? Това твърди сдружение „Активни потребители” в отворено писмо до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Според сдружението техническите затруднения, които в момента изпитва компанията Мобилтел, може да не се дължат на обновяване на софтуерната система, а на зловредни действия от външни лица. Кражбата на личните данни може да е с цел злоупотреба и източване на банковите сметки на хиляди потребители на Мтел.
Затова в писмото си гражданското сдружение настоява ГДБОП да направи необходимите проверки, чрез които да установи изтекли ли са личните данни на абонатите на Мобилтел. От компанията давали оскъдна информация по повод срива в системата и това се е сторило съмнително на потребителите. Затова те настояват пред Цветан Цветанов да се оповести истинската причина за срива в системата на Мтел, за да може абонатите да бъдат спокойни за личните си данни.
Мобилтел АД реши да обнови софтуера си, което доведе до поредица от гафове в системата. Така например абонатите нямат възможност да си платят сметките, нито пък да си проверят изговорените суми или оставащите минути от отстъпки. В мобилния оператор настъпи такъв хаос, че гневни потребители създадоха група във Фейсбук „МТЕЛ са лъжци и измамници!”, където абонатите недоволстват срещу компанията.
А първоначалната идея за обновяването на софтуера уж беше съвсем „благородна” – Мтел да улесни обслужването на своите абонати. Освен че това до момента не се е случило, от компанията по-скоро им стъжниха живота.
Ако е вярно, че са откраднати личните данни на абонатите от главния сървър на Мобилтел, в много скоро време хиляди клиенти може да пропищят от източени банкови сметки, кредитни карти и прочие."
Аз го пуснах в друга тема, тъй като не смятах за нужно да се прави нова, но ето, че някой направи...
http://e-vestnik.bg/10081/kakvo-stava-v ... reditsite/
А за сурат-тефтер почитателите
http://www.facebook.com/Mtel.sa.Mentel

А за сурат-тефтер почитателите

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
То е ясно, че не е ъпдейт. Ей така без предупреждение, ще решат да си сменят софтуера. Точно някой друг път. Ако беше ъпдейт, щеше да се оповести от преди това.
- shadow_318is
- Потребител
-
- Кара: 96' 318is
Това с източването на личните данни са пълни глупости. 100% е слух пуснат от Виваком или Глобул.
А това че в М-Тел са некъдърници и не могат да си изтестват качествено новата система е изцяло друг въпрос.
А това че в М-Тел са некъдърници и не могат да си изтестват качествено новата система е изцяло друг въпрос.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Вече се получават сметки. Аз си получих моята и си имам фактура.
А световната конспирация я знаем. Въобще тия блог-о статиики, кой какво чул и сметнал - винаги са на тема световната конспирация, масоните и т.н. булшит.
А световната конспирация я знаем. Въобще тия блог-о статиики, кой какво чул и сметнал - винаги са на тема световната конспирация, масоните и т.н. булшит.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
те тия титани вече повече от месец го сменят този софтуер и имат некви проблемации 

shadow_318is написа:Това с източването на личните данни са пълни глупости. 100% е слух пуснат от Виваком или Глобул.
Абе може и да не са глупости. Все пак и аз работя в голяма компания и точно със внедряването на новите софтуери се занимавам. По принцип, преди дори най-елементарен уиндоуски ъпдейт да се пусне да се инсталира, минава през тестерския отдел ... където в интерес на истината си правят гафове и се оказва , че нещо не работи някъде после

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
А играта "9999" дали няма за цел да си набавят малко ЕГН-та
Много гнила работа.

Много гнила работа.
според мен също са откраднали данните. Това че се прави бек-ъп не значи че не могат да бъдат хакнати
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki

- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Споко бре.......
Още тече ъпдейта на софтуера (SRM)
Нещата започват лекичко да се нормализират.........,но ще отнеме още известно време
Няма хакнати бази и тем подобни глупости
След тоз ъпдейт всички ще сме доволни , защото ще предложи доста интересни иновации за потребителите и няма да се налага да се доверяваме сляпо на консултант продавачите по знайни и незнайни магазинчета
Не си мислете ,че съм някъв сектант и съм пристрастен към М-тел (и аз съм ги кълнал)
........., но това което правят определено е в полза на крайните потребители 
Още тече ъпдейта на софтуера (SRM)
Нещата започват лекичко да се нормализират.........,но ще отнеме още известно време

Няма хакнати бази и тем подобни глупости

След тоз ъпдейт всички ще сме доволни , защото ще предложи доста интересни иновации за потребителите и няма да се налага да се доверяваме сляпо на консултант продавачите по знайни и незнайни магазинчета

Не си мислете ,че съм някъв сектант и съм пристрастен към М-тел (и аз съм ги кълнал)

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Hito написа:Още тече ъпдейта на софтуера (SRM)
CRM-a