Ключове, чипове, сервизи, официални преставители и т.н.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Ключове, чипове, сервизи, официални преставители и т.н.

Мнение от toper78 » 30 Сеп 2005, 7:18

Проблемът е следният:
Приятелката ми има Ауди А4, но има само един ключ за него и то с чип. Иска да си направи втори. Изчетох тук всичко написано по въпроса и естествено стигнах до извода, че е най-добре да си поръча оригинален от представителя на марката, вместо да дирим ключар, който после евентуално да си има копие/не казвам, че ключарите са мошеници, но все пак.../. Така и направихме. Питахме в представителството на Ауди в Русе и оттам ни казаха, че ще ни поръчат оригинален ключ срещу номера на рамата и 150 лв. Дотук добре, но се оказа, че след като ключа пристигне, тя трябва да отиде в техния сервиз, заедно с колата и стария ключ за да се пренастроят всички ключалки и ключове с еднакъв код :roll: Та питам аз, какъв е смисълът да поръчваме от Германия оригинален ключ по номера на рамата, като тук някакъв си разбирач ще го пренастройва. Нещо не ми се връзва. Този ключ не би ли трябвало да си точно като предния? Ако някой е запознат нека сподели така ли е нормално. Така ли е при другите марки, при БМВ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 30 Сеп 2005, 7:25

Ако колата е на лизинг втория ключ е в лизинговата къща.Иначе не ми се вярва да се правят някакви настройки.В такъв случаи представителството щеше да има такива ключове на склад и когато някой си загуби ключа или иска нов само да направят настройки.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 30 Сеп 2005, 7:31

Не бе човек, купена е втора ръка от автокъща.
Иначе и аз това си помислих - една чанта празни чипове и те само им слагат кодовете :)
Има нещо гнило май...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deliveryman » 30 Сеп 2005, 18:30

отиди при някой ключар да ти нареже ключ и да ти сложи ампула и после в оторизиран сервиз да ти го обучат,коя година е колата?
П.С. по номера на рамата не могат да ти поръчат ключ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 01 Окт 2005, 10:40

1998 е, но ние искаме да си поръчаме оригинален.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deliveryman » 01 Окт 2005, 18:45

със резервният ключ има една карта по нея се поръчва нов ключ.

Назад към Извън Темата