България в близките 10 години. Поглед в бъдещето.
Модератор: Общи модератори
България в близките 10 години. Поглед в бъдещето.
Дайте Вашите прогнози,коментари,виждания за бъдещето на България в близките 10 години.
Пишете за всичко каквото Ви вълнува,притеснява,радва,имате желание да се случи.
Как лично Вие виждате нещата да се случат за в бъдеще у нас.
Икономика,обществен живот,инфраструктура,технологии,наука,образование,политика и всички области на живота.
Може да давате идеи кое как да стане,може много хора от тук четящите/пишещите да си вземат някакви идеи за бъдещето,да ги приложат в живота си или да следват някакъв път на развитие.
Не забравяйте че 10г. са много време,особео имайки в предвид как бързо се случват промените в последните години в световен мащаб.
Мислете кво пишете,след 10 г.живи и здрави ще извадиме темата.
И ако може и да се обосновавате за това което казвате,защо мислите така/иначе.
Разбира се възможни са всякакви коментари ,спорове ,клавиатурни герой.
Дано няма простотии де,знаете си го това дефолт от форума и модераторите.
Дано се получи добра и полезна темичка,приятна за всички,някой да научи нещо,друг да затъпее,трети може да вземе идеи и утре да стане премиер,президент гордост за БМВ форума...
Който е най-близо до реалността след 10г. има една бира от мен /за сега/,може и други да изявят желание да го черпят след време
Пишете за всичко каквото Ви вълнува,притеснява,радва,имате желание да се случи.
Как лично Вие виждате нещата да се случат за в бъдеще у нас.
Икономика,обществен живот,инфраструктура,технологии,наука,образование,политика и всички области на живота.
Може да давате идеи кое как да стане,може много хора от тук четящите/пишещите да си вземат някакви идеи за бъдещето,да ги приложат в живота си или да следват някакъв път на развитие.
Не забравяйте че 10г. са много време,особео имайки в предвид как бързо се случват промените в последните години в световен мащаб.

Дано се получи добра и полезна темичка,приятна за всички,някой да научи нещо,друг да затъпее,трети може да вземе идеи и утре да стане премиер,президент гордост за БМВ форума...

Който е най-близо до реалността след 10г. има една бира от мен /за сега/,може и други да изявят желание да го черпят след време

Последна промяна bavarec на 20 Юни 2011, 22:01, променена общо 7 пъти
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: България в близките 10 години.
кратка версия:
ако политиците не се вземат в ръце и продължават да крадат по всякакъв начин след 10г. ще сме 3 пъти по-зле от сега...
ако политиците не се вземат в ръце и продължават да крадат по всякакъв начин след 10г. ще сме 3 пъти по-зле от сега...
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Много цигани, много чавета, българите малцинство, кърджалъка - турска автономна провинция...все хубави неща 

Никой не мое ма връне на селу!
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Направо България е пълен кен..ф и ще си остане такъв с извинение, и върви на по зле.
една случка, отивам в "Лидъл" и преди 1 месец съм се върнал от УК и влизам си и гледам същите неща като тамошния, но какво да видя- един шоколад които в УК съм си го купувал за 1 паунд тука цената му е 2.90лв
от къде на къде, така ли ние сме по напред с материала. направо сме ебати скъсаната и крадлива държава и всеки гледа да преебе другия, думи нямам.......

една случка, отивам в "Лидъл" и преди 1 месец съм се върнал от УК и влизам си и гледам същите неща като тамошния, но какво да видя- един шоколад които в УК съм си го купувал за 1 паунд тука цената му е 2.90лв

Аз го виждам така...широки магистали с по 4 платна,еднопосочно движение вьв всеки град и забрана на двупосочното,като в малките градове еднопосочните ще са с по 3 платна +аварийна лента,а в големите (над 100 000) с по 5 ленти + аварийна.
Дупките вече ги няма,гладак асфалт нявсякьде..спокойно си дрифтим без да ни е страх,че идват коли отсреща или че 'е там има дупка и шахта)
Всички караме нови коли от нашата си марка и имаме по 2-3 стари за Фун
Бензина е 1 стотинка литьр ,а минималната заплата 300 лева
Затова е забранен Суап под 3.6 литра
Авточастите са безплатни за марките сьс задно
Искате ли това да стане???
Реално само минималната заплата може да стигне 300..ама с тях накьде.Като оставим мечтите,не виждам оправия.Даже по зле и то още от 2012 с това тьпо евро
Дупките вече ги няма,гладак асфалт нявсякьде..спокойно си дрифтим без да ни е страх,че идват коли отсреща или че 'е там има дупка и шахта)
Всички караме нови коли от нашата си марка и имаме по 2-3 стари за Фун

Бензина е 1 стотинка литьр ,а минималната заплата 300 лева

Авточастите са безплатни за марките сьс задно

Искате ли това да стане???
Реално само минималната заплата може да стигне 300..ама с тях накьде.Като оставим мечтите,не виждам оправия.Даже по зле и то още от 2012 с това тьпо евро
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Няма да има помен от цигани. Турците ще си мълчат. Полицията ще си върши работа. Хубави пътища, магистрали! Високи заплати, работа за всички!

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Аз пък съм оптимист
В момента сме доста бедна държава, но мисля че скоро и парите ще дойдат при нас. С идването на парите и възможностите, мисля че доста от младите и перспективни хора които са в чужбина ще се върнат да си живеят в България. Политиците и полицията ще са адекватни /надявам се/.
Колкото до 'нашту 'сиган
- не вярвам на мрачните прогнози че манго ще станат повече от нас българите. Факт е, че в последните години има изявена тенденция циганите да искат да се образоват и да работят нормална работа, което отнема време и усилия, които иначе отиват за гледане на чавета. Оттам джипси семействата вече масово са с по 2-3 циганета, а не с по 7-8. Мисля че след 10 години ще се стопят и ще останат малка и стабилна популация, пък ако се и пообразоват поне 50%, добре дошло за нас. Или това последното май прозвуча повече като фантастика
Както и да е, аз лично съм оптимист, смятам да остана в България, и мисля че най-тежкият период отмина и отсега нататък ще вървим нагоре, въпреки кризата в момента. Макар че усилено се говори че вече отминавала по целия свят, което е крайно субективно.
Да сме живи и здрави всичките, и след 10 години да отворим темата и да видим какви сме ги мислили, пък какво е станало

Колкото до 'нашту 'сиган

Както и да е, аз лично съм оптимист, смятам да остана в България, и мисля че най-тежкият период отмина и отсега нататък ще вървим нагоре, въпреки кризата в момента. Макар че усилено се говори че вече отминавала по целия свят, което е крайно субективно.
Да сме живи и здрави всичките, и след 10 години да отворим темата и да видим какви сме ги мислили, пък какво е станало

Дано се получи добра и полезна темичка,приятна за всички,някой да научи нещо,друг да затъпее,трети може да вземе идеи и утре дастане премиер,президент...
Дано се получи добра и полезна темичка,приятна за всички,някой да научи нещо,друг да затъпее,трети може да вземе идеи и утре дастане премиер,президент...

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
goguma написа:Аз пък съм оптимистВ момента сме доста бедна държава, но мисля че скоро и парите ще дойдат при нас. С идването на парите и възможностите, мисля че доста от младите и перспективни хора които са в чужбина ще се върнат да си живеят в България. Политиците и полицията ще са адекватни /надявам се/.
Колкото до 'нашту 'сиган- не вярвам на мрачните прогнози че манго ще станат повече от нас българите. Факт е, че в последните години има изявена тенденция циганите да искат да се образоват и да работят нормална работа, което отнема време и усилия, които иначе отиват за гледане на чавета. Оттам джипси семействата вече масово са с по 2-3 циганета, а не с по 7-8. Мисля че след 10 години ще се стопят и ще останат малка и стабилна популация, пък ако се и пообразоват поне 50%, добре дошло за нас. Или това последното май прозвуча повече като фантастика
![]()
явно с теб ще си спорим тея дни

1: парите могат да дойдат и ще дойдат един ден- след 10г. едва ли... моли се да си жив тогава...
2: политиците ще са адекватни някога, но не и скоро...
3: полицията ще е адекватна също някога, но поне 10г. след политиците...
4: прогнозите за мангалите не са мрачни... щото прогнозата има максимум 50% истина- за тях е 100% сигурно, че с тея темпове на разплод много скоро ще са повече от нас и ще сменяме името на държавата...
5: дано след 10г. да сме толкова добре, че хич да не ни пука к'ви глупости сме писали тука...
6: и дано аз да съм в грешка, а оптимистите да са прави... ама надали...
- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
Hие до сега не сме се оправяли камоли за напред мисля че всички българи ще избягат в чужбина ,а тук ще е пълно с "роуминг" и "туркиш" ,ако продължават така нашите политици до никъде няма да стигнем най много да пропаднем още повече както сме започнали ...
Надявам да не се случи и да станем една истинска европейска държава като другите

Надявам да не се случи и да станем една истинска европейска държава като другите

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
http://vbox7.com/play:2af2f15c
Това е снимано до нашето пилицейско управление, в нашия китен град сиганите са 2 пъти повече от българите, кмета им узакони всичките колиби и сега прииждат утайките от цяла България, докато българите ги разпъват на кръст на една гаражна врата.Кажете ми какво да очаквам в близките 10 години...А само преди 20 години са били само няколко семейства и всичките са си изкарвали прехраната с труд.

Един жокер,може да е полезен...
Европейската комисия за демокрация чрез право, известна като Венецианската комисия, вчера официално одобри законопроекта за гражданската конфискация.
За разлика от сегашния закон той предвижда отнемане на имоти и пари, придобити не само от престъпна дейност, но и от административни нарушения като укриване или неплащане на данъци, мита, осигуровки.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=933767
Все пак знаете и че в момента текат съдебни реформи в БГ.
Знаете че сме и в ЕС и НАТО + това.
Знаете че предстоят и избори в БГ наесен.
Европейската комисия за демокрация чрез право, известна като Венецианската комисия, вчера официално одобри законопроекта за гражданската конфискация.
За разлика от сегашния закон той предвижда отнемане на имоти и пари, придобити не само от престъпна дейност, но и от административни нарушения като укриване или неплащане на данъци, мита, осигуровки.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=933767
Все пак знаете и че в момента текат съдебни реформи в БГ.
Знаете че сме и в ЕС и НАТО + това.
Знаете че предстоят и избори в БГ наесен.
Последна промяна bavarec на 20 Юни 2011, 21:26, променена общо 1 път
- saleen
- старши ентусиаст
-
Ми то досега Агенцията за държавни вземания къв го държа?