Транспортиране на кола?
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
Транспортиране на кола?
Здравейте,колеги!
Имам една кола в Испания,която много искам да докарам в България,но е доста апетитна и сметнах,че ако я докарам на ход до тук,ще ми трябват над 1200 евро за гориво и пътни такси. Въпроса ми е дали можете да ме насочите към фирма или човек,който би могъл да ми транспортира колата от Испания до България на приемлива цена? А много ще се радвам,ако има някой сред вас,който да се занимава с такъв вид транспорт.
Благодаря ви предварително!
Имам една кола в Испания,която много искам да докарам в България,но е доста апетитна и сметнах,че ако я докарам на ход до тук,ще ми трябват над 1200 евро за гориво и пътни такси. Въпроса ми е дали можете да ме насочите към фирма или човек,който би могъл да ми транспортира колата от Испания до България на приемлива цена? А много ще се радвам,ако има някой сред вас,който да се занимава с такъв вид транспорт.
Благодаря ви предварително!
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Транспортиране на кола?
Колега как изчисли,че ще ти излезе 1200 евро
,колата ти колко гори и пътните такси,са не повече от 100 евро и това е много даже.Имаше тема на момче което се прибра от Испания и беше обяснил какво му е струвало и как се е прибрал и какви документи трябват,потърси я ще ти е от полза предполагам.Ако я намеря ще ти я пратя 

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
Колата е MB W124 Е500. Купих я на много ниска цена,понеже има някакъв проблем,от който,предполагам,дава непосилния по джоба ми разход 30/100 на дълъг път.Километрите са 3200. Като сложа средна цена на бензина 1.25 евро излизат точно 1200 евро за бензин. Пътя съм го минавал много пъти с кола. Таксите са ми около 130 евро,но бензина в случая ще ми откъсне главата. А колата не ми се кара на майстор там. Миналата година карах друг мерцедес Е260. За дистрибуторна капачка и кабели ми взеха 600 евро без работата. Ето защо стигнах до извода,че най-добре ще е да намеря транспортна фирма и да дам едно 400-500 евро да ми я докарат с автовоз до тук,а от там нататък е лесно.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Здравей Колега,
аз правих тази “гимнастика“ с докарването на колата от Испания по коледа миналата година. Истината е че да вдигнеш камьон пътна помощ от БГ до Испания и обратно ще ти струва същото като да я докараш на ход. Единственно ще те посъветвам да не се лъжеш да тръгнеш със платформа защото ще останеш много неприятно изненадан от пътните такси.За пример ще ти кажа че в Италия със камьонче и платформа ме таксуваха като ТИР
Ако те интересува по подробна и актуална информация за такси и пътища пиши!
Поздрави!!!
аз правих тази “гимнастика“ с докарването на колата от Испания по коледа миналата година. Истината е че да вдигнеш камьон пътна помощ от БГ до Испания и обратно ще ти струва същото като да я докараш на ход. Единственно ще те посъветвам да не се лъжеш да тръгнеш със платформа защото ще останеш много неприятно изненадан от пътните такси.За пример ще ти кажа че в Италия със камьонче и платформа ме таксуваха като ТИР

Поздрави!!!
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
ros1977 написа:Здравей Колега,
аз правих тази “гимнастика“ с докарването на колата от Испания по коледа миналата година. Истината е че да вдигнеш камьон пътна помощ от БГ до Испания и обратно ще ти струва същото като да я докараш на ход. Единственно ще те посъветвам да не се лъжеш да тръгнеш със платформа защото ще останеш много неприятно изненадан от пътните такси.За пример ще ти кажа че в Италия със камьонче и платформа ме таксуваха като ТИР![]()
Поздрави!!!
Само за платформа не съм си и помислял,колега. Мерси все пак. А за таксите съм горе-долу наясно. Особенно простотията (във Италия мисля че беше),където магистралата може да се плаща само с монети

Идеята ми е да намеря търговец примерно,който пътува с автовоз по този маршрут и евентуално да натовари моята кола. Глупаво ще е при този разход да я докарам на ход,а и като знам,че е породен от проблем, знам ли я дали няма да ми огасне някъде по пътя.
Barovski написа:ros1977 написа:Здравей Колега,
аз правих тази “гимнастика“ с докарването на колата от Испания по коледа миналата година. Истината е че да вдигнеш камьон пътна помощ от БГ до Испания и обратно ще ти струва същото като да я докараш на ход. Единственно ще те посъветвам да не се лъжеш да тръгнеш със платформа защото ще останеш много неприятно изненадан от пътните такси.За пример ще ти кажа че в Италия със камьонче и платформа ме таксуваха като ТИР![]()
Поздрави!!!
Само за платформа не съм си и помислял,колега. Мерси все пак. А за таксите съм горе-долу наясно. Особенно простотията (във Италия мисля че беше),където магистралата може да се плаща само с монети![]()
Идеята ми е да намеря търговец примерно,който пътува с автовоз по този маршрут и евентуално да натовари моята кола. Глупаво ще е при този разход да я докарам на ход,а и като знам,че е породен от проблем, знам ли я дали няма да ми огасне някъде по пътя.
почти никои не кара коли от испания до тука, много е скъп транспорта и не им се връзва сметката на джамбазите
мислил ли си за превоз по вода?
No bling at the Ring
- дид0
- кандидат ентусиаст
-
Аз си прибрах моята с ферибот преди време... изгодно е особено ако не бързаш да е определена дата и следиш цените! А в кой град се намира колата?

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
До Италия с колата и там автовоз до БГ (600лв.), освен ако не е много далече 

- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
Колата се намита във Валенсия. Мислих гимнастиката с транспорта по вода,но не знам дали от Испания може да дойде до България така,или ще трябва пак да я карам до Италия. Също така колата е със старите испански номера (без синята лента с европейското знаме) и не може да излиза извън Испания. Може да се кара само там така.
Аз намерих една Българска фирма,коята 2 пъти в месеца праща автовоз в Испания. Направиха ми цена от 1300 лева,като я взимат там от адрес и ми я карат тука до Русе. Мисля,че тая цена е добра.
дид0,колко ти излезе с ферибот и от къде си я прибирал?
Аз намерих една Българска фирма,коята 2 пъти в месеца праща автовоз в Испания. Направиха ми цена от 1300 лева,като я взимат там от адрес и ми я карат тука до Русе. Мисля,че тая цена е добра.
дид0,колко ти излезе с ферибот и от къде си я прибирал?
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Аз мисля че цената която са ти дали е повече от добра.
Що се отнася до номерата то срещу 20тина евро можеш да си направиш нови във всяка железария (ferretería) там, но определено няма смисъл защото тук в КАТ ще ти ги вземат, когато я регистрираш.
Много важен момент е да я свалиш от регистрация в местния КАТ ( Trafico) и изрично да опоменеш че ще експортираш колата в страна от ЕС със автовоз ( не на собствен ход ) защото иначе ще те накарат да си сложиш едни много странни зелени номера които струват 36 евро. Иначе самото отписване ако не се лъжа струваше някакви 7 евро, но ако не го направиш ти се трупат данъци.
Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави
Що се отнася до номерата то срещу 20тина евро можеш да си направиш нови във всяка железария (ferretería) там, но определено няма смисъл защото тук в КАТ ще ти ги вземат, когато я регистрираш.
Много важен момент е да я свалиш от регистрация в местния КАТ ( Trafico) и изрично да опоменеш че ще експортираш колата в страна от ЕС със автовоз ( не на собствен ход ) защото иначе ще те накарат да си сложиш едни много странни зелени номера които струват 36 евро. Иначе самото отписване ако не се лъжа струваше някакви 7 евро, но ако не го направиш ти се трупат данъци.
Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави
- дид0
- кандидат ентусиаст
-
Щом е със старите номера варианта по вода отпада.. Моята я прибрах от Барселона до Италия и от Италия до Гърция. Но ти си от Русе значи пак ти се събират едни 1500 км по суша и става не рентабилно с този разход. Офертата не е лоша от адрес до адрес. Успех

- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
Извинявам се на колегата, че питам в неговата тема.
Някой знае ли някаква такава фирма за докарване от адрес до адрес от Шотландия(УК) до България и вероятна цена.
П.П.Информацията от търсачката не е от скоро и затова реших да попитам тук, вместо да правя нова тема.
Някой знае ли някаква такава фирма за докарване от адрес до адрес от Шотландия(УК) до България и вероятна цена.
П.П.Информацията от търсачката не е от скоро и затова реших да попитам тук, вместо да правя нова тема.
13 мнения
• Страница 1 от 1