Транспортиране на кола?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Транспортиране на кола?

Мнение от Barovski » 12 Авг 2011, 22:31

Здравейте,колеги!

Имам една кола в Испания,която много искам да докарам в България,но е доста апетитна и сметнах,че ако я докарам на ход до тук,ще ми трябват над 1200 евро за гориво и пътни такси. Въпроса ми е дали можете да ме насочите към фирма или човек,който би могъл да ми транспортира колата от Испания до България на приемлива цена? А много ще се радвам,ако има някой сред вас,който да се занимава с такъв вид транспорт.

Благодаря ви предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring
Мечтае да кара: Самолет

Re: Транспортиране на кола?

Мнение от paco_sp » 12 Авг 2011, 23:52

Колега как изчисли,че ще ти излезе 1200 евро :shock: ,колата ти колко гори и пътните такси,са не повече от 100 евро и това е много даже.Имаше тема на момче което се прибра от Испания и беше обяснил какво му е струвало и как се е прибрал и какви документи трябват,потърси я ще ти е от полза предполагам.Ако я намеря ще ти я пратя :yes:
Изображение
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 13 Авг 2011, 4:11

:OT: Пустото българско любопитсво: каква е колата :mhihi:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 13 Авг 2011, 8:13

Колата е MB W124 Е500. Купих я на много ниска цена,понеже има някакъв проблем,от който,предполагам,дава непосилния по джоба ми разход 30/100 на дълъг път.Километрите са 3200. Като сложа средна цена на бензина 1.25 евро излизат точно 1200 евро за бензин. Пътя съм го минавал много пъти с кола. Таксите са ми около 130 евро,но бензина в случая ще ми откъсне главата. А колата не ми се кара на майстор там. Миналата година карах друг мерцедес Е260. За дистрибуторна капачка и кабели ми взеха 600 евро без работата. Ето защо стигнах до извода,че най-добре ще е да намеря транспортна фирма и да дам едно 400-500 евро да ми я докарат с автовоз до тук,а от там нататък е лесно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 13 Авг 2011, 19:30

Здравей Колега,
аз правих тази “гимнастика“ с докарването на колата от Испания по коледа миналата година. Истината е че да вдигнеш камьон пътна помощ от БГ до Испания и обратно ще ти струва същото като да я докараш на ход. Единственно ще те посъветвам да не се лъжеш да тръгнеш със платформа защото ще останеш много неприятно изненадан от пътните такси.За пример ще ти кажа че в Италия със камьонче и платформа ме таксуваха като ТИР :kuku:
Ако те интересува по подробна и актуална информация за такси и пътища пиши!
Поздрави!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 13 Авг 2011, 20:04

ros1977 написа:Здравей Колега,
аз правих тази “гимнастика“ с докарването на колата от Испания по коледа миналата година. Истината е че да вдигнеш камьон пътна помощ от БГ до Испания и обратно ще ти струва същото като да я докараш на ход. Единственно ще те посъветвам да не се лъжеш да тръгнеш със платформа защото ще останеш много неприятно изненадан от пътните такси.За пример ще ти кажа че в Италия със камьонче и платформа ме таксуваха като ТИР :kuku:
Поздрави!!!

Само за платформа не съм си и помислял,колега. Мерси все пак. А за таксите съм горе-долу наясно. Особенно простотията (във Италия мисля че беше),където магистралата може да се плаща само с монети :no:
Идеята ми е да намеря търговец примерно,който пътува с автовоз по този маршрут и евентуално да натовари моята кола. Глупаво ще е при този разход да я докарам на ход,а и като знам,че е породен от проблем, знам ли я дали няма да ми огасне някъде по пътя.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 13 Авг 2011, 20:23

Barovski написа:
ros1977 написа:Здравей Колега,
Поздрави!!!

Само за платформа не съм си и помислял,колега. Мерси все пак. А за таксите съм горе-долу наясно. Особенно простотията (във Италия мисля че беше),където магистралата може да се плаща само с монети :no:
Идеята ми е да намеря търговец примерно,който пътува с автовоз по този маршрут и евентуално да натовари моята кола. Глупаво ще е при този разход да я докарам на ход,а и като знам,че е породен от проблем, знам ли я дали няма да ми огасне някъде по пътя.

почти никои не кара коли от испания до тука, много е скъп транспорта и не им се връзва сметката на джамбазите

мислил ли си за превоз по вода?
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от дид0 » 13 Авг 2011, 20:36

Аз си прибрах моята с ферибот преди време... изгодно е особено ако не бързаш да е определена дата и следиш цените! А в кой град се намира колата?
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 13 Авг 2011, 21:22

До Италия с колата и там автовоз до БГ (600лв.), освен ако не е много далече :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 14 Авг 2011, 8:18

Колата се намита във Валенсия. Мислих гимнастиката с транспорта по вода,но не знам дали от Испания може да дойде до България така,или ще трябва пак да я карам до Италия. Също така колата е със старите испански номера (без синята лента с европейското знаме) и не може да излиза извън Испания. Може да се кара само там така.
Аз намерих една Българска фирма,коята 2 пъти в месеца праща автовоз в Испания. Направиха ми цена от 1300 лева,като я взимат там от адрес и ми я карат тука до Русе. Мисля,че тая цена е добра.
дид0,колко ти излезе с ферибот и от къде си я прибирал?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 14 Авг 2011, 18:11

Аз мисля че цената която са ти дали е повече от добра.
Що се отнася до номерата то срещу 20тина евро можеш да си направиш нови във всяка железария (ferretería) там, но определено няма смисъл защото тук в КАТ ще ти ги вземат, когато я регистрираш.
Много важен момент е да я свалиш от регистрация в местния КАТ ( Trafico) и изрично да опоменеш че ще експортираш колата в страна от ЕС със автовоз ( не на собствен ход ) защото иначе ще те накарат да си сложиш едни много странни зелени номера които струват 36 евро. Иначе самото отписване ако не се лъжа струваше някакви 7 евро, но ако не го направиш ти се трупат данъци.
Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от дид0 » 14 Авг 2011, 18:16

Щом е със старите номера варианта по вода отпада.. Моята я прибрах от Барселона до Италия и от Италия до Гърция. Но ти си от Русе значи пак ти се събират едни 1500 км по суша и става не рентабилно с този разход. Офертата не е лоша от адрес до адрес. Успех
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с натегнат шпер
Мечтае да кара: ///M3 E36

Мнение от Kinopi » 14 Авг 2011, 19:03

Извинявам се на колегата, че питам в неговата тема.
Някой знае ли някаква такава фирма за докарване от адрес до адрес от Шотландия(УК) до България и вероятна цена.

П.П.Информацията от търсачката не е от скоро и затова реших да попитам тук, вместо да правя нова тема.
Изображение

Назад към Извън Темата