Kaiowas
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Kaiowas
Купих си компютър , почти за без пари , но има тази смахната програма Kaiowas . Как да я разкарам , нямам админски пасуърд ?
търсих в нета , няма конкретно инфо за премахването й , как да вляза изобщо в биоса ? поне да си инсталирам кадърен Уиндоус ?
търсих в нета , няма конкретно инфо за премахването й , как да вляза изобщо в биоса ? поне да си инсталирам кадърен Уиндоус ?
Re: Kaiowas
А какъв е компа???
В BIOS-а се влиза най-често с F2 или ESC, но ако не е забранено бутването през CD и ако е посочено да го търси преди HD-то не виждам какво ще правиш там.
Не се мъчи да хакваш админския пасуърд ами направо преинсталирай Windows-a.
Не забравяй да видиш и за точните драйвери в сайта на производителя за конкретния модел преди да почнеш да преинсталираш (или поне за мрежовите устройства за да можеш после директно да теглиш другите от нета). Иначе трябва да ги теглиш на друга машина
В BIOS-а се влиза най-често с F2 или ESC, но ако не е забранено бутването през CD и ако е посочено да го търси преди HD-то не виждам какво ще правиш там.
Не се мъчи да хакваш админския пасуърд ами направо преинсталирай Windows-a.
Не забравяй да видиш и за точните драйвери в сайта на производителя за конкретния модел преди да почнеш да преинсталираш (или поне за мрежовите устройства за да можеш после директно да теглиш другите от нета). Иначе трябва да ги теглиш на друга машина
- svilgg
- ентусиаст
-
успях да вляза в биоса но не ми зарежда диска с уиндоуса
ще го мъча утре че вече ме изнерви
и моята идея е да си преиснталирам направо уиндоуса , изобщо не ми се занимава с тоя кайовас , пък и закъв чеп ми е
драйвърите не са проблем аз имам и работещ комп до мен , ще насвалям кото ми трябва на флашка и после само ще ръгам
чалъма е веднъж да подкарам боот от СД-то , ама нещо неуспявам , тоя биос на тоя комп дето съм го взел ми е малко чужд ... пък и аз не разбирам много от компютри ,д а не си помислиш че съм някъф хакер специалист
и моята идея е да си преиснталирам направо уиндоуса , изобщо не ми се занимава с тоя кайовас , пък и закъв чеп ми е
драйвърите не са проблем аз имам и работещ комп до мен , ще насвалям кото ми трябва на флашка и после само ще ръгам
чалъма е веднъж да подкарам боот от СД-то , ама нещо неуспявам , тоя биос на тоя комп дето съм го взел ми е малко чужд ... пък и аз не разбирам много от компютри ,д а не си помислиш че съм някъф хакер специалист
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
svilgg написа:успях да вляза в биоса но не ми зарежда диска с уиндоуса
Тогава направо преинсталирай

Трябва да влезеш в биос-а, за да го накараш да буутне от сидито, освен ако не направиш така, че да качиш уиндоуса от флашка, ама не знам подробности как се настройва....

Много като тебе вече плакаха ...
svilgg написа:успях да вляза в биоса но не ми зарежда диска с уиндоуса ...
В BIOS-a отиди в BOOT менюто и провери
- дали въобще е разрешено да се бутва от друго освен от харда (в частност CD-то)
- ако е разрешено в реда на устройствата от които е разрешено бутването CD-то трябва да е преди HD-то
Ако всичко тук е наред или диска с Windows-a не е BOOTABLE или е бъгав или самото CD не чете като хората
Тогава можеш да опиташ с външно USB устройство, като съответно го разрешиш от BIOS-a и го подредиш преди HD-то в листа с разрешените устройства
- svilgg
- ентусиаст
-
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
svilgg написа::yes:
ок ще пробвам , пък дано се получи
То че ше стане ще стане, ама това е авто-форум в крайна сметка има други форуми за подобни въпроси, нали така? Айде да не давам линкове

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
u`F`o написа:svilgg написа::yes:
То че ше стане ще стане, ама това е авто-форум в крайна сметка има други форуми за подобни въпроси, нали така? Айде да не давам линкове
Тва нали е ИЗВЪН темата

Щом има нужда от помощ и има как, защо да обикаля

Много като тебе вече плакаха ...
- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
Няма ли вариант просто да влезеш в "Safe mode", и да го изтриеш през add/remove programs или нещо подобно?
Не мисля че има нужда да се преинсталира, макар и да не съм си играл много с тия защитни "залови" програми, не би трябвало да ти отнеме повече от 10 минути за да я разкараш....
Не мисля че има нужда да се преинсталира, макар и да не съм си играл много с тия защитни "залови" програми, не би трябвало да ти отнеме повече от 10 минути за да я разкараш....

Junkie написа:Няма ли вариант просто да влезеш в "Safe mode", и да го изтриеш през add/remove programs или нещо подобно?...
1. Не се знае къде инсталацията е писала по регистрите HKEY_USERS, HKEY_CURRENT_USER, HKEY_LOCAL_MACHINE и дори в Safe mode едва ли ще е достъпна за триене.
От обикновен User акаунт дори няма да види админските записи по регистрите
Дори да се изтрие физически от "Program Files, Program Files\Common Files и т.н" и после да се търсят записи по регистрите (като се гадае по името на програмата и директориите които е създала) пак не е сигурно какво ще се получи ... най-вероятно е да се доомаже тотално
2. А и при положение, че липсва достъпа до админския акаунт (пасуърд) компа може да се ползва единствено "as it is" което ми се струва най-малкото безсмислено ...
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
ако ти е нов, можеш да си оразмериш дяловете както искаш или пък ако е втора ръка направи един формат на всички дялове за да го изчистиш нацяло, освен ако не си си качил вече твои файлове...че после като почнеш да събираш информация, вече по-трудно става. не е свързано с махането на програмата, но пък е добра идея, така и така ще правиш преинстал.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Don_Emilio написа:ако ти е нов, можеш да си оразмериш дяловете както искаш или пък ако е втора ръка направи един формат на всички дялове за да го изчистиш нацяло, освен ако не си си качил вече твои файлове...че после като почнеш да събираш информация, вече по-трудно става. не е свързано с махането на програмата, но пък е добра идея, така и така ще правиш преинстал.
Щом има кайовас и го е взел за почти без пари мислиш ли, че ще да е нов

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
xpl0d написа:...
имаш право, първо помислих, че това е някаква кофти антивирусна, но сега сетих, че тва беше за интернет зали софтуер

- svilgg
- ентусиаст
-
Спокойно , оправих се , чалъма беше веднъж да вляза в БИОС-а , че да мога да го накарам да боотне сиди
,а относно сейф модет-то , дори в сейф моде програмата пак се стартира.
,а относно сейф модет-то , дори в сейф моде програмата пак се стартира.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Ronka написа:u`F`o написа:svilgg написа::yes:
Тва нали е ИЗВЪН темата![]()
Щом има нужда от помощ и има как, защо да обикаля
Защото:
4. Не злоупотребявайте с обяснението на подфорума, поставено под заглавието му, а именно "На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!" - администраторите са хора с чувство за хумор и не издавайте ниския си коефициент на интелигентост, ако не можете да схванете "тънката мисъл".
От правила на подфорум "извън темата"

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2