Kaiowas

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Kaiowas

Мнение от svilgg » 22 Сеп 2011, 21:25

Купих си компютър , почти за без пари , но има тази смахната програма Kaiowas . Как да я разкарам , нямам админски пасуърд ?
търсих в нета , няма конкретно инфо за премахването й , как да вляза изобщо в биоса ? поне да си инсталирам кадърен Уиндоус ?
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Re: Kaiowas

Мнение от tsb_bg » 22 Сеп 2011, 21:40

А какъв е компа???
В BIOS-а се влиза най-често с F2 или ESC, но ако не е забранено бутването през CD и ако е посочено да го търси преди HD-то не виждам какво ще правиш там.
Не се мъчи да хакваш админския пасуърд ами направо преинсталирай Windows-a.
Не забравяй да видиш и за точните драйвери в сайта на производителя за конкретния модел преди да почнеш да преинсталираш (или поне за мрежовите устройства за да можеш после директно да теглиш другите от нета). Иначе трябва да ги теглиш на друга машина

ентусиаст
Аватар

Мнение от svilgg » 22 Сеп 2011, 22:09

успях да вляза в биоса но не ми зарежда диска с уиндоуса
ще го мъча утре че вече ме изнерви
и моята идея е да си преиснталирам направо уиндоуса , изобщо не ми се занимава с тоя кайовас , пък и закъв чеп ми е
драйвърите не са проблем аз имам и работещ комп до мен , ще насвалям кото ми трябва на флашка и после само ще ръгам
чалъма е веднъж да подкарам боот от СД-то , ама нещо неуспявам , тоя биос на тоя комп дето съм го взел ми е малко чужд ... пък и аз не разбирам много от компютри ,д а не си помислиш че съм някъф хакер специалист
Изображение
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34

Мнение от Ronka » 22 Сеп 2011, 22:12

svilgg написа:успях да вляза в биоса но не ми зарежда диска с уиндоуса
ще го мъча утре че вече ме изнерви
и моята идея е да си преиснталирам направо уиндоуса , изобщо не ми се занимава с тоя кайовас , пък и закъв чеп ми е
драйвърите не са проблем аз имам и работещ комп до мен , ще насвалям кото ми трябва на флашка и после само ще ръгам
чалъма е веднъж да подкарам боот от СД-то , ама нещо неуспявам , тоя биос на тоя комп дето съм го взел ми е малко чужд ... пък и аз не разбирам много от компютри ,д а не си помислиш че съм някъф хакер специалист

Тогава направо преинсталирай :yes:
Трябва да влезеш в биос-а, за да го накараш да буутне от сидито, освен ако не направиш така, че да качиш уиндоуса от флашка, ама не знам подробности как се настройва....

:bchug:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 22 Сеп 2011, 22:17

svilgg написа:успях да вляза в биоса но не ми зарежда диска с уиндоуса ...

В BIOS-a отиди в BOOT менюто и провери
- дали въобще е разрешено да се бутва от друго освен от харда (в частност CD-то)
- ако е разрешено в реда на устройствата от които е разрешено бутването CD-то трябва да е преди HD-то
Ако всичко тук е наред или диска с Windows-a не е BOOTABLE или е бъгав или самото CD не чете като хората
Тогава можеш да опиташ с външно USB устройство, като съответно го разрешиш от BIOS-a и го подредиш преди HD-то в листа с разрешените устройства

ентусиаст
Аватар

Мнение от svilgg » 22 Сеп 2011, 22:20

:yes:
ок ще пробвам , пък дано се получи
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 23 Сеп 2011, 0:31

svilgg написа::yes:

То че ше стане ще стане, ама това е авто-форум в крайна сметка има други форуми за подобни въпроси, нали така? Айде да не давам линкове ;)

русата мафия!
Аватар
Кара: E34

Мнение от Ronka » 23 Сеп 2011, 0:37

u`F`o написа:

То че ше стане ще стане, ама това е авто-форум в крайна сметка има други форуми за подобни въпроси, нали така? Айде да не давам линкове ;)

Тва нали е ИЗВЪН темата :idea:
Щом има нужда от помощ и има как, защо да обикаля :winky:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Junkie » 23 Сеп 2011, 10:00

Няма ли вариант просто да влезеш в "Safe mode", и да го изтриеш през add/remove programs или нещо подобно?

Не мисля че има нужда да се преинсталира, макар и да не съм си играл много с тия защитни "залови" програми, не би трябвало да ти отнеме повече от 10 минути за да я разкараш....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 23 Сеп 2011, 10:40

Junkie написа:Няма ли вариант просто да влезеш в "Safe mode", и да го изтриеш през add/remove programs или нещо подобно?...

1. Не се знае къде инсталацията е писала по регистрите HKEY_USERS, HKEY_CURRENT_USER, HKEY_LOCAL_MACHINE и дори в Safe mode едва ли ще е достъпна за триене.
От обикновен User акаунт дори няма да види админските записи по регистрите
Дори да се изтрие физически от "Program Files, Program Files\Common Files и т.н" и после да се търсят записи по регистрите (като се гадае по името на програмата и директориите които е създала) пак не е сигурно какво ще се получи ... най-вероятно е да се доомаже тотално
2. А и при положение, че липсва достъпа до админския акаунт (пасуърд) компа може да се ползва единствено "as it is" което ми се струва най-малкото безсмислено ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 23 Сеп 2011, 12:21

ако ти е нов, можеш да си оразмериш дяловете както искаш или пък ако е втора ръка направи един формат на всички дялове за да го изчистиш нацяло, освен ако не си си качил вече твои файлове...че после като почнеш да събираш информация, вече по-трудно става. не е свързано с махането на програмата, но пък е добра идея, така и така ще правиш преинстал.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 23 Сеп 2011, 12:29

Don_Emilio написа:ако ти е нов, можеш да си оразмериш дяловете както искаш или пък ако е втора ръка направи един формат на всички дялове за да го изчистиш нацяло, освен ако не си си качил вече твои файлове...че после като почнеш да събираш информация, вече по-трудно става. не е свързано с махането на програмата, но пък е добра идея, така и така ще правиш преинстал.

Щом има кайовас и го е взел за почти без пари мислиш ли, че ще да е нов :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 23 Сеп 2011, 12:46

xpl0d написа:...

имаш право, първо помислих, че това е някаква кофти антивирусна, но сега сетих, че тва беше за интернет зали софтуер :mhihi: :mhihi: :mhihi: още една причина да чисти за скрити гадини :mhihi: :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от svilgg » 23 Сеп 2011, 17:48

Спокойно , оправих се , чалъма беше веднъж да вляза в БИОС-а , че да мога да го накарам да боотне сиди
,а относно сейф модет-то , дори в сейф моде програмата пак се стартира.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 23 Сеп 2011, 21:27

Ronka написа:
u`F`o написа:

Тва нали е ИЗВЪН темата :idea:
Щом има нужда от помощ и има как, защо да обикаля :winky:

Защото:

4. Не злоупотребявайте с обяснението на подфорума, поставено под заглавието му, а именно "На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!" - администраторите са хора с чувство за хумор и не издавайте ниския си коефициент на интелигентост, ако не можете да схванете "тънката мисъл".

От правила на подфорум "извън темата" :winky:

Следваща

Назад към Извън Темата