За транзитните (временни) номера въпросче

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

За транзитните (временни) номера въпросче

Мнение от gogata70 » 16 Окт 2011, 14:30

Здравейте.Извадих си транзитни номера.Важат един месец.Въпроса ми е ако ме спрат какви документи трябва да им представя?
Колата е бракувана(тотал щета) , възстановена , и сега извадих временни номера.Нужен ли ми е преглед защото не знам дали да я карам колата.Според мен щом е за 1 месец , мога да си я карам спокойно с тези номера , но това за прегледа и какво ще ми искат като ме спрат не знам и за това питам тук.Питах много хора , но никой не знае за тия транзитни номера какви са изискванията.След няколко дни ще мине технотест , но до тогава не знам дали мога да я карам.Благодаря , ако някой има информация. :)

Bmw 318 e46

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: За транзитните (временни) номера въпросче

Мнение от Bavarcho » 16 Окт 2011, 15:49

Ще ти искат документите с които си извадил транзитните номера и застраховка.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 16 Окт 2011, 16:00

не ти трябва технически преглед, докато караш с временни номера
No bling at the Ring

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Окт 2011, 16:31

gogata70 написа:....

:OT: ама...

Какъв е смисъла да възстановяваш тоталка- да я вземеш за донор го разбирам, ама да ремонтираш що :?:
то ясно що де- за продаване, ама как ще дадеш тоталка на някой (че и пари ще му вземеш) без да ти дреме :?:
Изображение
Изображение

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 16 Окт 2011, 17:56

ms написа:
gogata70 написа:....

:OT: ама...

Какъв е смисъла да възстановяваш тоталка- да я вземеш за донор го разбирам, ама да ремонтираш що :?:
то ясно що де- за продаване, ама как ще дадеш тоталка на някой (че и пари ще му вземеш) без да ти дреме :?:

Как пък разбра че е за продаване? :roll:
Надали ако беше за продаване щеше да я кара :roll:
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 16 Окт 2011, 18:26

Bavarcho написа:Как пък разбра че е за продаване? :roll:

е, винаги може да разхождаш колата на платформа по технотест и КАТ стига да искаш :winky:
ти кола дето е била тоталка ще я караш ли или ще я продадеш изгодно на някой балък :?: няма да си я караш, нали ;) Аз поне 2 коли съм дал за части и после в Надин заради не много тежки удари, но с усукани купета- подлежаха на ремонт, но не съм луд да карам кола дето е изпъвана...

А и к'во да си помисля като в едно изречение срещам "тоталка" и "възстановена" :?:
Изображение
Изображение

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 16 Окт 2011, 18:32

ms написа:

е, винаги може да разхождаш колата на платформа по технотест и КАТ стига да искаш :winky:
ти кола дето е била тоталка ще я караш ли или ще я продадеш изгодно на някой балък :?: няма да си я караш, нали ;) Аз поне 2 коли съм дал за части и после в Надин заради не много тежки удари, но с усукани купета- подлежаха на ремонт, но не съм луд да карам кола дето е изпъвана...

А и к'во да си помисля като в едно изречение срещам "тоталка" и "възстановена" :?:

Прав си до някъде. :yes:
За всеки тоталка е различно понятие.
И да прав си - не бих карал кола с усукано купе. Но такава която е имала няколко згънати детаила и е оправена кадърно и има перфектно техническо състояние защо не. :roll:
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 16 Окт 2011, 18:52

Bavarcho написа:Прав си до някъде. :yes:
И да прав си - не бих карал кола с усукано купе. Но такава която е имала няколко згънати детаила и е оправена кадърно и има перфектно техническо състояние защо не. :roll:

"Тоталка" за мен и теб е различно сигурно, но за застрахователя е ясно- когато цената на ремонта е твърде висока за даденият автомобил...
Няколко детайла не водят до тоталка ;) Виж, няколко елемента (да кажем калник, броня и врата) + някоя и друга колонка по избор сгъната + окачване + няколко възглавници гръмнали + някое стъкло/фар/стоп бонус може да доведат до тоталка като нищо и колата пак да подлежи на ремонт- просто излиза твърде скъпо да ти я правят в един момент и я бракуват...
Кола с щети по тенекиите се прави лесно, но не и евтино ако искаш да е качествено- тоест няма смисъл да я правиш... Но пък може да я сглобиш колкото да не се разпадне и да я нагласиш за продажба за доста по-малка сума и да я пробуташ на някой заблуден...
Изображение
Изображение

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 16 Окт 2011, 22:31

Bavarcho написа:
ms написа:

Прав си до някъде. :yes:

ти чисто нови коли ли караш,че си толкова сигурен каква кола караш?
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от gogata70 » 16 Окт 2011, 23:28

Тоталка според застрахователите. На практика - огънати преден капак , предна броня и още 2-3 ламарини (изчукани вече светят). По ходовата част - малко разбити шарнири (още от преди удара сигурно си е било така).Въздушните възглавнички изскочиха , па и те пари струват.Процедурата им е такава , колата си върви перфектно.

Имам документ за гражданската и временен талон , на който пише че служи при проверка на МПС , а има и нещо като район на придвижване , на което пише - в цялата страна , без ограничения.

Загубил съм картончето от гражданската , но самият документ за нея е в мен.

Ако го нося него + временния талон , това ще е което ще ми е нужно нали?

Благодаря за отзивите. :)

Назад към Извън Темата