За транзитните (временни) номера въпросче
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
За транзитните (временни) номера въпросче
Здравейте.Извадих си транзитни номера.Важат един месец.Въпроса ми е ако ме спрат какви документи трябва да им представя?
Колата е бракувана(тотал щета) , възстановена , и сега извадих временни номера.Нужен ли ми е преглед защото не знам дали да я карам колата.Според мен щом е за 1 месец , мога да си я карам спокойно с тези номера , но това за прегледа и какво ще ми искат като ме спрат не знам и за това питам тук.Питах много хора , но никой не знае за тия транзитни номера какви са изискванията.След няколко дни ще мине технотест , но до тогава не знам дали мога да я карам.Благодаря , ако някой има информация.
Bmw 318 e46
Колата е бракувана(тотал щета) , възстановена , и сега извадих временни номера.Нужен ли ми е преглед защото не знам дали да я карам колата.Според мен щом е за 1 месец , мога да си я карам спокойно с тези номера , но това за прегледа и какво ще ми искат като ме спрат не знам и за това питам тук.Питах много хора , но никой не знае за тия транзитни номера какви са изискванията.След няколко дни ще мине технотест , но до тогава не знам дали мога да я карам.Благодаря , ако някой има информация.

Bmw 318 e46
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: За транзитните (временни) номера въпросче
Ще ти искат документите с които си извадил транзитните номера и застраховка.

не ти трябва технически преглед, докато караш с временни номера
No bling at the Ring
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
gogata70 написа:....

Какъв е смисъла да възстановяваш тоталка- да я вземеш за донор го разбирам, ама да ремонтираш що

то ясно що де- за продаване, ама как ще дадеш тоталка на някой (че и пари ще му вземеш) без да ти дреме

- Bavarcho
- Пантерчо
-
ms написа:gogata70 написа:....ама...
Какъв е смисъла да възстановяваш тоталка- да я вземеш за донор го разбирам, ама да ремонтираш що![]()
то ясно що де- за продаване, ама как ще дадеш тоталка на някой (че и пари ще му вземеш) без да ти дреме
Как пък разбра че е за продаване?

Надали ако беше за продаване щеше да я кара

- ms
-
-
Bavarcho написа:Как пък разбра че е за продаване?![]()
е, винаги може да разхождаш колата на платформа по технотест и КАТ стига да искаш

ти кола дето е била тоталка ще я караш ли или ще я продадеш изгодно на някой балък

А и к'во да си помисля като в едно изречение срещам "тоталка" и "възстановена"

- Bavarcho
- Пантерчо
-
ms написа:Bavarcho написа:Как пък разбра че е за продаване?![]()
е, винаги може да разхождаш колата на платформа по технотест и КАТ стига да искаш![]()
ти кола дето е била тоталка ще я караш ли или ще я продадеш изгодно на някой балъкняма да си я караш, нали
Аз поне 2 коли съм дал за части и после в Надин заради не много тежки удари, но с усукани купета- подлежаха на ремонт, но не съм луд да карам кола дето е изпъвана...
Прав си до някъде.

За всеки тоталка е различно понятие.
И да прав си - не бих карал кола с усукано купе. Но такава която е имала няколко згънати детаила и е оправена кадърно и има перфектно техническо състояние защо не.

- ms
-
-
Bavarcho написа:Прав си до някъде.![]()
И да прав си - не бих карал кола с усукано купе. Но такава която е имала няколко згънати детаила и е оправена кадърно и има перфектно техническо състояние защо не.
"Тоталка" за мен и теб е различно сигурно, но за застрахователя е ясно- когато цената на ремонта е твърде висока за даденият автомобил...
Няколко детайла не водят до тоталка

Кола с щети по тенекиите се прави лесно, но не и евтино ако искаш да е качествено- тоест няма смисъл да я правиш... Но пък може да я сглобиш колкото да не се разпадне и да я нагласиш за продажба за доста по-малка сума и да я пробуташ на някой заблуден...
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
Bavarcho написа:ms написа:Bavarcho написа:Как пък разбра че е за продаване?![]()
е, винаги може да разхождаш колата на платформа по технотест и КАТ стига да искаш![]()
ти кола дето е била тоталка ще я караш ли или ще я продадеш изгодно на някой балъкняма да си я караш, нали
Аз поне 2 коли съм дал за части и после в Надин заради не много тежки удари, но с усукани купета- подлежаха на ремонт, но не съм луд да карам кола дето е изпъвана...
Прав си до някъде.![]()
ти чисто нови коли ли караш,че си толкова сигурен каква кола караш?
Тоталка според застрахователите. На практика - огънати преден капак , предна броня и още 2-3 ламарини (изчукани вече светят). По ходовата част - малко разбити шарнири (още от преди удара сигурно си е било така).Въздушните възглавнички изскочиха , па и те пари струват.Процедурата им е такава , колата си върви перфектно.
Имам документ за гражданската и временен талон , на който пише че служи при проверка на МПС , а има и нещо като район на придвижване , на което пише - в цялата страна , без ограничения.
Загубил съм картончето от гражданската , но самият документ за нея е в мен.
Ако го нося него + временния талон , това ще е което ще ми е нужно нали?
Благодаря за отзивите.
Имам документ за гражданската и временен талон , на който пише че служи при проверка на МПС , а има и нещо като район на придвижване , на което пише - в цялата страна , без ограничения.
Загубил съм картончето от гражданската , но самият документ за нея е в мен.
Ако го нося него + временния талон , това ще е което ще ми е нужно нали?
Благодаря за отзивите.

10 мнения
• Страница 1 от 1