Колело триколка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: e39 530ia
Мечтае да кара: s50 Compact

Колело триколка

Мнение от Dimchev » 29 Май 2012, 22:42

Здравейте, колеги. От много време следя форума и ми е много голям кеф. За съжаление нямам бмв , а счупен Rover :D :D :D :D . Но това няма значение, за това което искам да ви попитам , понеже знам , че тук има големи мозъци и раждате големи идеи.
Решили сме с един приятел да си направим колело триколка , ей така за отбиване на времето.
Мислим да е нещо такова http://www.atomiczombie.com/gallery/deltatrikes1.html не точно като това изкривено , но с гуми от кола отзад и дълга вилка отпред.Цялата рамка ще е от колело , но не можем да измислим как точно да стане задната ос и пиша за съвети. Разгледах доста форуми и не можах да намеря някакъв чертеж.Материалите ще са подръчни кой каквото има у тях забравено. Благодаря предварително. :driving:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: Колело триколка

Мнение от N.Mihaylovski » 29 Май 2012, 23:15

защо искате да е с гуми от кола ??? с капли от колело ще е много по лесно, а за карането да не говорим, слагайте от колело капли с 8мм ос и готово, само гледайте да не е крива рамката, щото ще чупите оси и ще разбива лагери и ще върви много трудно
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Потребител
Аватар

Мнение от Dimchev » 29 Май 2012, 23:19

Ами защото няма да е за постоянно каране а от време на време , и затова сме решили да е с такива гуми. Трудното въртене ще компенсираме с голяма запчатка отзад и малка отпред, но не сме сигурни как точно да направим оста отзад , в смисъл как да я захванем.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 29 Май 2012, 23:35

На оста лагери и заваряваш лагерите за ламарината и готово :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 02 Юни 2012, 15:59

личното ми мнение, че тия "драгстери" с автомобилните гуми и вилки от по 2 метра изобщо не стават за каране. ефектни са, и е яко фън докато го направиш, но за каране- абсурд. ефектно е да го показваш, и едно кръгче, но до там. виж, ако му се насади двигателче от мотоциклет, може доста да се позабавлваш :mrgreen:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 02 Юни 2012, 16:38

Взаимствайте конструкцията от задна ос на картинг ,но я опростете според наличните материали и нуждите ви ... Почерпете инфо от нета ,щото със сигурност има повече модели и рами за картове ,отколкото триколки :mhihi:

Съвсем случайна снимка намерена в първия резултата в гугъл като написах "задна ос на картинг"
http://taniavladova.snimka.bg/tuning/dw ... 389410.big
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Dimchev » 03 Юни 2012, 18:02

akula написа:личното ми мнение, че тия "драгстери" с автомобилните гуми и вилки от по 2 метра изобщо не стават за каране. ефектни са, и е яко фън докато го направиш, но за каране- абсурд. ефектно е да го показваш, и едно кръгче, но до там. виж, ако му се насади двигателче от мотоциклет, може доста да се позабавлваш :mrgreen:

и според мен ще е доста трудно за каране , ние едва ли ще го караме постоянно от време на време да се полигавим мислим да е, пък нататък евентуално може и някакво двигателче да се сложи, ся само трябва да го направим ... ама пусти изпити не остава време да го почнем

plradev написа:Взаимствайте конструкцията от задна ос на картинг ,но я опростете според наличните материали и нуждите ви ... Почерпете инфо от нета ,щото със сигурност има повече модели и рами за картове ,отколкото триколки :mhihi:

Съвсем случайна снимка намерена в първия резултата в гугъл като написах "задна ос на картинг"
http://taniavladova.snimka.bg/tuning/dw ... 389410.big

Благодаря за идеята не се бях сетил да погледна как е при картинга.

Надявам се скоро да го направим и ще кача снимки да се похваля. :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 03 Юни 2012, 20:46

В никакъв случай с цяла ос отзад.Това е равно на заварен дифф и много лесно ще тръгва да се лъзга задницата в завой :lol: :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Потребител
Аватар

Мнение от Dimchev » 03 Юни 2012, 22:19

немо написа:В никакъв случай с цяла ос отзад.Това е равно на заварен дифф и много лесно ще тръгва да се лъзга задницата в завой :lol: :lol:

ъгъла на завиване ще му е голям, ако има и някои циганин да върти здраво може и на дрифт състезание да го пуснем :lol: :lol: :lol:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 04 Юни 2012, 12:15

Какво по-хубаво от лъзгаща се триколка? Заварявай смело, само гледай да е правилно сложено а не на криво, че мое се обърнеш при картинзите..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E34 Touring 520i
Мечтае да кара: BMW E30 M3 V10

Мнение от spar4o » 05 Юни 2012, 16:44

И аз искам да направя нещо подобно от доста време насам то май само ще си остана с проектите в главата.Ето едно вариантче само че с две гуми.Изглежда тарикатско

Изображение

Съответно рамата и вилката да са по-дълги защото ще се кара от голям човек а не от дИтие.. :mhihi:
Mr. 6 Cylinders
Изображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 05 Юни 2012, 16:55

по-добре един дрифт трайк, по-забавно и по-приложимо...

но все пак следвай мечтите си... :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Dimchev » 05 Юни 2012, 17:22

И ние го мислихме задвижването да е отпред, но като завиваш няма да може или ще е много трудно да се въртят педалите и затова решихме да е отзад задвижването :lol:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E34 Touring 520i
Мечтае да кара: BMW E30 M3 V10

Мнение от spar4o » 05 Юни 2012, 19:24

МДа...и по-ефекто ще е.Една красива масивна дълга и лъсната верига ще седи много добре.Дрифт трайка също си е гъзария, и него съм го мислил но незнам къде има достатъчно дълъг,гладък и стръмен наклон за да си направиш кефа както трябва.А и тук аз разбрах че говориме за коОло за гъзария-да го изкарах вечер/привечер по квартала или да идеш например на някой от бмв съборите с него и да си обикаляш-ще си гъзар :mhihi:
Mr. 6 Cylinders
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Dimchev » 06 Юни 2012, 8:27

spar4o написа:МДа...и по-ефекто ще е.Една красива масивна дълга и лъсната верига ще седи много добре.Дрифт трайка също си е гъзария, и него съм го мислил но незнам къде има достатъчно дълъг,гладък и стръмен наклон за да си направиш кефа както трябва.А и тук аз разбрах че говориме за коОло за гъзария-да го изкарах вечер/привечер по квартала или да идеш например на някой от бмв съборите с него и да си обикаляш-ще си гъзар :mhihi:

Ами аз съм от Обзор и градчето е малко , но пък лятото има много туристи и ще е гъзария едва ли не да изкочиш с такова колело, пък за бмв събор също , ама аз с автомобил все още не съм присъствал :lol: :lol: :lol:

а относно дрифт трайка едва ли има в бг хубав дълъг гладък стръмен и без движение склон... то няма гладък пък за другото да не говорим , но си е готино примерно из Варна какъвто е хлъзгав асфалта и да се вържеш за някой да те дърпа ще е яко

Назад към Извън Темата