Колело триколка
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Dimchev
- Потребител
-
- Кара: e39 530ia
- Мечтае да кара: s50 Compact
Колело триколка
Здравейте, колеги. От много време следя форума и ми е много голям кеф. За съжаление нямам бмв , а счупен Rover
. Но това няма значение, за това което искам да ви попитам , понеже знам , че тук има големи мозъци и раждате големи идеи.
Решили сме с един приятел да си направим колело триколка , ей така за отбиване на времето.
Мислим да е нещо такова http://www.atomiczombie.com/gallery/deltatrikes1.html не точно като това изкривено , но с гуми от кола отзад и дълга вилка отпред.Цялата рамка ще е от колело , но не можем да измислим как точно да стане задната ос и пиша за съвети. Разгледах доста форуми и не можах да намеря някакъв чертеж.Материалите ще са подръчни кой каквото има у тях забравено. Благодаря предварително.

Решили сме с един приятел да си направим колело триколка , ей така за отбиване на времето.
Мислим да е нещо такова http://www.atomiczombie.com/gallery/deltatrikes1.html не точно като това изкривено , но с гуми от кола отзад и дълга вилка отпред.Цялата рамка ще е от колело , но не можем да измислим как точно да стане задната ос и пиша за съвети. Разгледах доста форуми и не можах да намеря някакъв чертеж.Материалите ще са подръчни кой каквото има у тях забравено. Благодаря предварително.

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Колело триколка
защо искате да е с гуми от кола ??? с капли от колело ще е много по лесно, а за карането да не говорим, слагайте от колело капли с 8мм ос и готово, само гледайте да не е крива рамката, щото ще чупите оси и ще разбива лагери и ще върви много трудно
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Dimchev
- Потребител
-
Ами защото няма да е за постоянно каране а от време на време , и затова сме решили да е с такива гуми. Трудното въртене ще компенсираме с голяма запчатка отзад и малка отпред, но не сме сигурни как точно да направим оста отзад , в смисъл как да я захванем.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
На оста лагери и заваряваш лагерите за ламарината и готово 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
личното ми мнение, че тия "драгстери" с автомобилните гуми и вилки от по 2 метра изобщо не стават за каране. ефектни са, и е яко фън докато го направиш, но за каране- абсурд. ефектно е да го показваш, и едно кръгче, но до там. виж, ако му се насади двигателче от мотоциклет, може доста да се позабавлваш 

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Взаимствайте конструкцията от задна ос на картинг ,но я опростете според наличните материали и нуждите ви ... Почерпете инфо от нета ,щото със сигурност има повече модели и рами за картове ,отколкото триколки
Съвсем случайна снимка намерена в първия резултата в гугъл като написах "задна ос на картинг"
http://taniavladova.snimka.bg/tuning/dw ... 389410.big

Съвсем случайна снимка намерена в първия резултата в гугъл като написах "задна ос на картинг"

- Dimchev
- Потребител
-
akula написа:личното ми мнение, че тия "драгстери" с автомобилните гуми и вилки от по 2 метра изобщо не стават за каране. ефектни са, и е яко фън докато го направиш, но за каране- абсурд. ефектно е да го показваш, и едно кръгче, но до там. виж, ако му се насади двигателче от мотоциклет, може доста да се позабавлваш
и според мен ще е доста трудно за каране , ние едва ли ще го караме постоянно от време на време да се полигавим мислим да е, пък нататък евентуално може и някакво двигателче да се сложи, ся само трябва да го направим ... ама пусти изпити не остава време да го почнем
plradev написа:Взаимствайте конструкцията от задна ос на картинг ,но я опростете според наличните материали и нуждите ви ... Почерпете инфо от нета ,щото със сигурност има повече модели и рами за картове ,отколкото триколки![]()
Благодаря за идеята не се бях сетил да погледна как е при картинга.
Надявам се скоро да го направим и ще кача снимки да се похваля.

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
В никакъв случай с цяла ос отзад.Това е равно на заварен дифф и много лесно ще тръгва да се лъзга задницата в завой

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Dimchev
- Потребител
-
немо написа:В никакъв случай с цяла ос отзад.Това е равно на заварен дифф и много лесно ще тръгва да се лъзга задницата в завой![]()
ъгъла на завиване ще му е голям, ако има и някои циганин да върти здраво може и на дрифт състезание да го пуснем

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Какво по-хубаво от лъзгаща се триколка? Заварявай смело, само гледай да е правилно сложено а не на криво, че мое се обърнеш при картинзите..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- spar4o
- Потребител
-
- Кара: BMW E34 Touring 520i
- Мечтае да кара: BMW E30 M3 V10
И аз искам да направя нещо подобно от доста време насам то май само ще си остана с проектите в главата.Ето едно вариантче само че с две гуми.Изглежда тарикатско

Съответно рамата и вилката да са по-дълги защото ще се кара от голям човек а не от дИтие..

Съответно рамата и вилката да са по-дълги защото ще се кара от голям човек а не от дИтие..

Mr. 6 Cylinders

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
по-добре един дрифт трайк, по-забавно и по-приложимо...
но все пак следвай мечтите си...
но все пак следвай мечтите си...

- Dimchev
- Потребител
-
И ние го мислихме задвижването да е отпред, но като завиваш няма да може или ще е много трудно да се въртят педалите и затова решихме да е отзад задвижването 

- spar4o
- Потребител
-
- Кара: BMW E34 Touring 520i
- Мечтае да кара: BMW E30 M3 V10
МДа...и по-ефекто ще е.Една красива масивна дълга и лъсната верига ще седи много добре.Дрифт трайка също си е гъзария, и него съм го мислил но незнам къде има достатъчно дълъг,гладък и стръмен наклон за да си направиш кефа както трябва.А и тук аз разбрах че говориме за коОло за гъзария-да го изкарах вечер/привечер по квартала или да идеш например на някой от бмв съборите с него и да си обикаляш-ще си гъзар 

Mr. 6 Cylinders

- Dimchev
- Потребител
-
spar4o написа:МДа...и по-ефекто ще е.Една красива масивна дълга и лъсната верига ще седи много добре.Дрифт трайка също си е гъзария, и него съм го мислил но незнам къде има достатъчно дълъг,гладък и стръмен наклон за да си направиш кефа както трябва.А и тук аз разбрах че говориме за коОло за гъзария-да го изкарах вечер/привечер по квартала или да идеш например на някой от бмв съборите с него и да си обикаляш-ще си гъзар
Ами аз съм от Обзор и градчето е малко , но пък лятото има много туристи и ще е гъзария едва ли не да изкочиш с такова колело, пък за бмв събор също , ама аз с автомобил все още не съм присъствал

а относно дрифт трайка едва ли има в бг хубав дълъг гладък стръмен и без движение склон... то няма гладък пък за другото да не говорим , но си е готино примерно из Варна какъвто е хлъзгав асфалта и да се вържеш за някой да те дърпа ще е яко
15 мнения
• Страница 1 от 1