Колко е глобата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Колко е глобата?

Мнение от titto » 18 Юни 2012, 20:50

Здравейте, колеги!
Пристигна ми честитка в работата за служ.кола, да се явя в КАТ другия месец.

Става въпрос за неправилен ляв завой на Орлов мост, от ул."Ив.Асен 2 " в посока по бул."Ев.Георгиев" към Стадион В.Левски.
Знаете ли колко е глобата за това нарушение и дали се тълкува като 2 в 1, тоест-неправилен ляв завой и минаване на червено(понеже фактически спирам след светофара на идващите зад мен по канала)?
Моля да пишат само наскоро "сурвакани"господа! :D
Благодаря предварително!
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: Колко е глобата?

Мнение от N.Mihaylovski » 18 Юни 2012, 21:11

Ненам за глобата ама знам, че аз за 10 дена 2 пъти го направих :( :( :(
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 18 Юни 2012, 21:13

Eeeee...верно ли и за тва са почнали да пращат бе :banghead: .Начи ще трябва да си купя по-голяма пощенска кутия. :censored:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от titto » 18 Юни 2012, 21:22

Там отдаавна правят фотосесии! Казаха ми, че една от малкото камери с "живо наблюдение", тоест с оператор(жена му цигане да роди! :twisted: ) Работя наблизо и уж избягвам да правя това нарушение, но понякога шефа вика "дай оттук и газ" и аз като най-големиО глупак..... :confused:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 18 Юни 2012, 22:17

Миналата година моя колежка я сурвакаха с 20 кинта за същото нарушение там....... :(
Пак беше с фотосесия.
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от titto » 18 Юни 2012, 22:24

Hito написа:Миналата година моя колежка я сурвакаха с 20 кинта за същото нарушение там....... :(
Пак беше с фотосесия.
Ако е 20 е добре, значи е само за завиването, не и за червен светофар!?? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 18 Юни 2012, 23:34

От личен опит(дооста голям, втори комплект точки хабя :mhihi: не че е за хвалене де :mhihi:)
50лв. за минаване на червено(настъпване на стоп линия) и 8 точки, а под неправилен завой какво имаш предвид? Предполагам нарушаване на маркировката :dunno: , ако е така 30лв. и 4 точки.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Юни 2012, 9:02

Dpy написа:От личен опит(дооста голям, втори комплект точки хабя :mhihi: не че е за хвалене де :mhihi:)
50лв. за минаване на червено(настъпване на стоп линия) и 8 точки, а под неправилен завой какво имаш предвид? Предполагам нарушаване на маркировката :dunno: , ако е така 30лв. и 4 точки.

не,по-скоро да завиеш наляво след този знак Изображение
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 19 Юни 2012, 10:37

И такова имам :mhihi: 30лв. и 5 точки. Но имай предвид, че ако искат могат доста да те натоварят, понеже щом си нарушил знака, то най-вероятно си нарушил и маркировката(ако е имало такава), а ако искат да се заядат могат да те натоварят и с още една точка - несъобразяване с пътните знаци и създаване на непосредствена опасност от ПТП, там глобата е от 50 до 150, а за точките не съм сигурен, можеш да ги провериш, но мисля че бяха 5.
Мен така ме нацепиха с разни простотии, и за едно престрояване от лента наляво, в тази направо и настъпване на стоп линия, изядох акт за 180лв. и 21 точки :shock: , съответно аз имах 17-18 останали, та изведнъж останах на -.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 19 Юни 2012, 10:56

Бааси феновете.21 точки на веднъж :kuku: .
Изображение Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Юни 2012, 11:11

titto написа:Там отдаавна правят фотосесии! Казаха ми, че една от малкото камери с "живо наблюдение", тоест с оператор(жена му цигане да роди! :twisted: )

Току виж оператора е жена... ма трябва да си много бедна душа да ги мислиш тия глупости... не стига, че правиш нарушение, ми и някой друг ти е виновен...

Иначе "многобройните" камери около ректората, Орлов Мост, по жълтите павета и т.н. до към Шератон/ЦУМ не следят само "минаване на червено" или "застъпване на стоп линията"... Който тръгне да прави ляв завой от Раковска по жълтите павета в посока Шератон да мисли много преди да го направи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 19 Юни 2012, 14:43

zzuzi написа:Бааси феновете.21 точки на веднъж :kuku: .

Мен направо ми отрязаха главата тогава...
Както казах, престроих се от лента за на ляво в тази за на право и понеже беше червено, спрях, но нямаше как и половината кола беше прекрачила стоп линията. Всичко окей, знаех си че съм виновен, нищо не съм спорил, акта ми го написаха както си трябва т.е. за тези две нарушения, а имено - несъобразяване с пътната маркировка и несъобразяване със светлинните сигнали. Та след един месец съм си приготвил аз едни 100лв. и отивам да плащам акта, само дето като видях наказателното постановление ми хвръкнаха очите :shock: . Гледам 4 наказания - първите две окей, моите дето съм направил, но 3 и 4 си ги бяха измислили от нищото. 3 беше - паркиране и престой в кръстовище, 4 паркира и престой в кръстовище и съсдаване на непосредствена опасност от ПТП(предполагам всеки знае че паркиране се води, когато водачът е напуснал превозното средсво..)
Естествено НП щеше да падне лесно в съдът, понеже имаше явно несъответствие между Акта и НП. Наех си адвокат(уж ми го препоръчаха, като много добър в тая сфера). Писа една жалба от мое име(аз я занесох в срокът който трябва ест.), дадох му капаро и се разбрахме да ми се обади, та историята е дълга, но с две думи ме пре^ба, и след няколко месеца получих известие за отнемане на книжката...Резултатът беше 8 месеца без книжка, едни приятни пари за акт и адвокат(който ме закопа :mhihi: ), още по-хубави пари за нова книжка(изпит курмуване, листовки и т.н.) да не говоря за изхабените нерви...та както и да е.
Мисълта ми е, че едно супер небрежно и малко нарушение, може да се превърне в дълъг и неприятен филм. Опичайте си акъла и познавайте закона и правата си и най-вече внимавайте на кого се доверявате, да не се случват и на вас подобни неща...

Потребител
Аватар

Мнение от amneziac » 19 Юни 2012, 15:01

Не знам при теб как е, но баща ми ми е кавал че като е колата е служебна и честитките ги получава фирмата, те им казват че не е попълнен пътен лист и не може да се определи кой е карал ии така не плащат глоби.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Юни 2012, 15:44

Ако всички тия "системи" се обединят, това с "непопълнен пътен лист" ще им излезне после през носа...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 19 Юни 2012, 16:16

amneziac написа:Не знам при теб как е, но баща ми ми е кавал че като е колата е служебна и честитките ги получава фирмата, те им казват че не е попълнен пътен лист и не може да се определи кой е карал ии така не плащат глоби.

Няма такъв филм!

Собственика на автомобила е длъжен да посочи, кой е управлявал автомобила иначе акта и глобата са за сметка на собственика на автомобила...
В случая тях не ги интересува толкова, кой е карал, а им трябва човек, на който да съставят акта и да си приберат парите...

Следваща

Назад към Извън Темата