Колко е глобата?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Колко е глобата?
Здравейте, колеги!
Пристигна ми честитка в работата за служ.кола, да се явя в КАТ другия месец.
Става въпрос за неправилен ляв завой на Орлов мост, от ул."Ив.Асен 2 " в посока по бул."Ев.Георгиев" към Стадион В.Левски.
Знаете ли колко е глобата за това нарушение и дали се тълкува като 2 в 1, тоест-неправилен ляв завой и минаване на червено(понеже фактически спирам след светофара на идващите зад мен по канала)?
Моля да пишат само наскоро "сурвакани"господа!
Благодаря предварително!
Пристигна ми честитка в работата за служ.кола, да се явя в КАТ другия месец.
Става въпрос за неправилен ляв завой на Орлов мост, от ул."Ив.Асен 2 " в посока по бул."Ев.Георгиев" към Стадион В.Левски.
Знаете ли колко е глобата за това нарушение и дали се тълкува като 2 в 1, тоест-неправилен ляв завой и минаване на червено(понеже фактически спирам след светофара на идващите зад мен по канала)?
Моля да пишат само наскоро "сурвакани"господа!

Благодаря предварително!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Колко е глобата?
Ненам за глобата ама знам, че аз за 10 дена 2 пъти го направих

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Eeeee...верно ли и за тва са почнали да пращат бе
.Начи ще трябва да си купя по-голяма пощенска кутия. 

- titto
- старши ентусиаст
-
Там отдаавна правят фотосесии! Казаха ми, че една от малкото камери с "живо наблюдение", тоест с оператор(жена му цигане да роди!
) Работя наблизо и уж избягвам да правя това нарушение, но понякога шефа вика "дай оттук и газ" и аз като най-големиО глупак..... 

--------------------------------------------------------------------------------------------
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Миналата година моя колежка я сурвакаха с 20 кинта за същото нарушение там....... 
Пак беше с фотосесия.

Пак беше с фотосесия.
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- titto
- старши ентусиаст
-
Ако е 20 е добре, значи е само за завиването, не и за червен светофар!??Hito написа:Миналата година моя колежка я сурвакаха с 20 кинта за същото нарушение там.......
Пак беше с фотосесия.

От личен опит(дооста голям, втори комплект точки хабя
не че е за хвалене де
)
50лв. за минаване на червено(настъпване на стоп линия) и 8 точки, а под неправилен завой какво имаш предвид? Предполагам нарушаване на маркировката
, ако е така 30лв. и 4 точки.

50лв. за минаване на червено(настъпване на стоп линия) и 8 точки, а под неправилен завой какво имаш предвид? Предполагам нарушаване на маркировката

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Dpy написа:От личен опит(дооста голям, втори комплект точки хабяне че е за хвалене де
)
50лв. за минаване на червено(настъпване на стоп линия) и 8 точки, а под неправилен завой какво имаш предвид? Предполагам нарушаване на маркировката, ако е така 30лв. и 4 точки.
не,по-скоро да завиеш наляво след този знак

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
И такова имам
30лв. и 5 точки. Но имай предвид, че ако искат могат доста да те натоварят, понеже щом си нарушил знака, то най-вероятно си нарушил и маркировката(ако е имало такава), а ако искат да се заядат могат да те натоварят и с още една точка - несъобразяване с пътните знаци и създаване на непосредствена опасност от ПТП, там глобата е от 50 до 150, а за точките не съм сигурен, можеш да ги провериш, но мисля че бяха 5.
Мен така ме нацепиха с разни простотии, и за едно престрояване от лента наляво, в тази направо и настъпване на стоп линия, изядох акт за 180лв. и 21 точки
, съответно аз имах 17-18 останали, та изведнъж останах на -.

Мен така ме нацепиха с разни простотии, и за едно престрояване от лента наляво, в тази направо и настъпване на стоп линия, изядох акт за 180лв. и 21 точки

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
titto написа:Там отдаавна правят фотосесии! Казаха ми, че една от малкото камери с "живо наблюдение", тоест с оператор(жена му цигане да роди!)
Току виж оператора е жена... ма трябва да си много бедна душа да ги мислиш тия глупости... не стига, че правиш нарушение, ми и някой друг ти е виновен...
Иначе "многобройните" камери около ректората, Орлов Мост, по жълтите павета и т.н. до към Шератон/ЦУМ не следят само "минаване на червено" или "застъпване на стоп линията"... Който тръгне да прави ляв завой от Раковска по жълтите павета в посока Шератон да мисли много преди да го направи.
zzuzi написа:Бааси феновете.21 точки на веднъж.
Мен направо ми отрязаха главата тогава...
Както казах, престроих се от лента за на ляво в тази за на право и понеже беше червено, спрях, но нямаше как и половината кола беше прекрачила стоп линията. Всичко окей, знаех си че съм виновен, нищо не съм спорил, акта ми го написаха както си трябва т.е. за тези две нарушения, а имено - несъобразяване с пътната маркировка и несъобразяване със светлинните сигнали. Та след един месец съм си приготвил аз едни 100лв. и отивам да плащам акта, само дето като видях наказателното постановление ми хвръкнаха очите

Естествено НП щеше да падне лесно в съдът, понеже имаше явно несъответствие между Акта и НП. Наех си адвокат(уж ми го препоръчаха, като много добър в тая сфера). Писа една жалба от мое име(аз я занесох в срокът който трябва ест.), дадох му капаро и се разбрахме да ми се обади, та историята е дълга, но с две думи ме пре^ба, и след няколко месеца получих известие за отнемане на книжката...Резултатът беше 8 месеца без книжка, едни приятни пари за акт и адвокат(който ме закопа

Мисълта ми е, че едно супер небрежно и малко нарушение, може да се превърне в дълъг и неприятен филм. Опичайте си акъла и познавайте закона и правата си и най-вече внимавайте на кого се доверявате, да не се случват и на вас подобни неща...
Не знам при теб как е, но баща ми ми е кавал че като е колата е служебна и честитките ги получава фирмата, те им казват че не е попълнен пътен лист и не може да се определи кой е карал ии така не плащат глоби.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако всички тия "системи" се обединят, това с "непопълнен пътен лист" ще им излезне после през носа...
amneziac написа:Не знам при теб как е, но баща ми ми е кавал че като е колата е служебна и честитките ги получава фирмата, те им казват че не е попълнен пътен лист и не може да се определи кой е карал ии така не плащат глоби.
Няма такъв филм!
Собственика на автомобила е длъжен да посочи, кой е управлявал автомобила иначе акта и глобата са за сметка на собственика на автомобила...
В случая тях не ги интересува толкова, кой е карал, а им трябва човек, на който да съставят акта и да си приберат парите...
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2