Ново! 100 лв глоба за минаване на червено..Променена!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Ново! 100 лв глоба за минаване на червено..Променена!

Мнение от Демирев » 29 Юни 2012, 14:13

Приеха на второ четене промени в закона за движение по пътищата.
Успешно приключи гласуването на второ четене за преминаване на всякакъв сигнал различен от зелено - глоба 200 лева и един месец без шофьорска книжка на водача! За преминаване през пешеходна пътека без да спрете ако има чакащ пешеходец - глоба 200 лева и един месец без шоф.книжка!
Задължителни стават включените къси светлини и през лятото и в града!
Отхвърлено беше предложението да са задължителни само извънградски, въпреки разногласията.

news.24chasa.bg

Едит - Глобата е смъкната на 100 лв. и книжка няма да се отнема след приемана окончателно на закона!
Последна промяна Демирев на 05 Юли 2012, 22:01, променена общо 1 път
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Слави
Аватар

Re: Приеха 200 лв. глоба и 30 дни без книжка за минаване на

Мнение от © » 29 Юни 2012, 14:15

това за светлините истина ли е?
аз ги включвах само извън града, пък те точно обратно са приели :dunno: :mhihi:
ако пише "чакащ пешеходец" а не както беше до сега - ако е стъпил на пешеходната пътека, то няма да има минаване покрай някои пешеходни пътеки. То постоянно има някои чакащи, а пък други направо тичат и може да те ударят странично :mhihi:

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Re: Приеха 200 лв глоба и 30 дни без книжка за минаване на ж

Мнение от Ronka » 29 Юни 2012, 15:00

Това за късите светлини е окей, за пешеходците явно ще ми трябва ремарке с пачки за глобите или по-точна пушка, а за филтрите и да е вярно(и аз го чух скоро)... пак ще намерим начин :conf:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 29 Юни 2012, 15:09

Супер. Вземат се научат да спират на пътеките вече, а не да рискувам да тръгна и тогава да се усетят :evil:

Само глоби и то солени ще оправи културата на българина!!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 29 Юни 2012, 15:16

тва за жълтото може доста хлъзгав закон да се окаже..
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 29 Юни 2012, 15:40

Айде айде, не виждам нищо лошо в законите. Дайте да си правим каквото пойскаме и ще е по-добре, нали. Даже може и на червено да минаваме и да махнем и зебрите.
На мен примерно не ми харесва да карам през деня на фарова, но щом ще го има в закона ще карам и така :) .

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 29 Юни 2012, 15:47

Пилев написа:Айде айде, не виждам нищо лошо в законите. Дайте да си правим каквото пойскаме и ще е по-добре, нали. Даже може и на червено да минаваме и да махнем и зебрите.
На мен примерно не ми харесва да карам през деня на фарова, но щом ще го има в закона ще карам и така :) .

ти кога за последно направи ляв завой на зелено ? Айде мислете малко с тези глави, а не като стадо да повтаряте ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Юни 2012, 15:48

Това за жълтото ще отпадне . Пълна малоумщина . Има кръстовища по 20 метра широки без секундарник . Аз кво като карам с 50 и тъкмо светва жълто - в циментов стълб ли трябва да се ударя за да спра на място . Много добре си е казано - ако не можеш да спреш или ще задръстиш кръстовището - преминаваш .

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Юни 2012, 15:53

Ти ако от 50км/ч до 0км/ч не можеш да спреш за 20 метра... лошо, колата ти не е изправна... и е вярно. Друг е въпросът ако си гледаш огледалата и "прецениш" (имаш основание за това), че тоя зад теб ще те удари при такова рязко спиране и си минал на жълто за да предотвратиш ПТП. Това може, даже го пише в закона... са на място с куките трудно ще може да се спори, но ако те снимат с камера може би ще има по-голям шанс да минеш метър...

Иначе заглавието е доста подвеждащо... глобата е и за минаване на червено, не само на жълто...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Юни 2012, 15:57

Аз говоря за следната ситуация , която се случва на всички , поне по 2 пъти на ден - караш с 50 км/ч навлизаш в кръстовището и светва жълто - какво правиш ? Отнасяш глобаи оставаш без книжка че си се озовал в неподходящото време на неподходящото място :help:
Няма по-дебилен закон

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 29 Юни 2012, 15:59

acho.rs написа:Това за жълтото ще отпадне . Пълна малоумщина . Има кръстовища по 20 метра широки без секундарник . Аз кво като карам с 50 и тъкмо светва жълто - в циментов стълб ли трябва да се ударя за да спра на място . Много добре си е казано - ако не можеш да спреш или ще задръстиш кръстовището - преминаваш .

последния път когато се опитах да обясня това на чичко полицай, олекнах с 20 лева... Беше си добре закона специално за жълтото - ако не можеш да спреш безопасно - минаваш. Като не искат да се минва на жълто изобщо, да направят като в америка - махат светването на жълтата светлина и от зелено направо на червено. Жълто да свети както е сега само от червено към зелено...
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 96 coupe

Мнение от The Shadow » 29 Юни 2012, 16:13

acho.rs написа:Много добре си е казано - ако не можеш да спреш...

...караш с несъобразена скорост - е продължението, което катаджията ще ти каже.
Според мен с този закон вдигнаха заплатите на всички спиращи ни по пътя длъжностни лица, защото минаването на жълто е субективно и думата на униформен тежи повече от на водач на МПС.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Юни 2012, 16:18

acho.rs написа:Аз говоря за следната ситуация , която се случва на всички , поне по 2 пъти на ден - караш с 50 км/ч навлизаш в кръстовището и светва жълто - какво правиш ? Отнасяш глобаи оставаш без книжка че си се озовал в неподходящото време на неподходящото място :help:
Няма по-дебилен закон

Чакай малко... дай да разграничиме "преминаване на стоп линия на жълто" и "светване на жълто при вече навлезнал в кръстовището автомобил" - това са две съвсем различни неща.... принципно ако следиш светофарната уредба и наистина караш с 50км/ч, копването на спирачките трябва да ти осигури спиране на автомобила в следващите около 10м... Ти ако си вече под светофара нито имаш вариант да го видиш, нито да реагираш... което отново подлежи на "коментар" от страна на полицая и както се спомена вече, думата на полицая важи повече от твоята, поне до доказване на противното... т.е. най-малко трябва да имаш поне един свидетел, че да има сми да се заяждаш. Особено ако светофара няма брояч.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 29 Юни 2012, 16:40

e как се разбира кой пешеходец ще пресича,ако не е стъпил на зебрата, на много места се чака маршрутка например? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 29 Юни 2012, 16:41

Bogat-Beden написа:e как се разбира кой пешеходец ще пресича,ако не е стъпил на зебрата, на много места се чака маршрутка например? :roll:

Ау на Мола на Стамболийски някой ден ще сляза да набия някой :mhihi:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Следваща

Назад към Извън Темата