Ново! 100 лв глоба за минаване на червено..Променена!
Модератор: Общи модератори
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Ново! 100 лв глоба за минаване на червено..Променена!
Приеха на второ четене промени в закона за движение по пътищата.
Успешно приключи гласуването на второ четене за преминаване на всякакъв сигнал различен от зелено - глоба 200 лева и един месец без шофьорска книжка на водача! За преминаване през пешеходна пътека без да спрете ако има чакащ пешеходец - глоба 200 лева и един месец без шоф.книжка!
Задължителни стават включените къси светлини и през лятото и в града!
Отхвърлено беше предложението да са задължителни само извънградски, въпреки разногласията.
news.24chasa.bg
Едит - Глобата е смъкната на 100 лв. и книжка няма да се отнема след приемана окончателно на закона!
Успешно приключи гласуването на второ четене за преминаване на всякакъв сигнал различен от зелено - глоба 200 лева и един месец без шофьорска книжка на водача! За преминаване през пешеходна пътека без да спрете ако има чакащ пешеходец - глоба 200 лева и един месец без шоф.книжка!
Задължителни стават включените къси светлини и през лятото и в града!
Отхвърлено беше предложението да са задължителни само извънградски, въпреки разногласията.
news.24chasa.bg
Едит - Глобата е смъкната на 100 лв. и книжка няма да се отнема след приемана окончателно на закона!
Последна промяна Демирев на 05 Юли 2012, 22:01, променена общо 1 път
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Re: Приеха 200 лв. глоба и 30 дни без книжка за минаване на
това за светлините истина ли е?
аз ги включвах само извън града, пък те точно обратно са приели
ако пише "чакащ пешеходец" а не както беше до сега - ако е стъпил на пешеходната пътека, то няма да има минаване покрай някои пешеходни пътеки. То постоянно има някои чакащи, а пък други направо тичат и може да те ударят странично
аз ги включвах само извън града, пък те точно обратно са приели

ако пише "чакащ пешеходец" а не както беше до сега - ако е стъпил на пешеходната пътека, то няма да има минаване покрай някои пешеходни пътеки. То постоянно има някои чакащи, а пък други направо тичат и може да те ударят странично

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Re: Приеха 200 лв глоба и 30 дни без книжка за минаване на ж
Това за късите светлини е окей, за пешеходците явно ще ми трябва ремарке с пачки за глобите или по-точна пушка, а за филтрите и да е вярно(и аз го чух скоро)... пак ще намерим начин 

Много като тебе вече плакаха ...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Супер. Вземат се научат да спират на пътеките вече, а не да рискувам да тръгна и тогава да се усетят
Само глоби и то солени ще оправи културата на българина!!

Само глоби и то солени ще оправи културата на българина!!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
тва за жълтото може доста хлъзгав закон да се окаже..
No bling at the Ring
Айде айде, не виждам нищо лошо в законите. Дайте да си правим каквото пойскаме и ще е по-добре, нали. Даже може и на червено да минаваме и да махнем и зебрите.
На мен примерно не ми харесва да карам през деня на фарова, но щом ще го има в закона ще карам и така
.
На мен примерно не ми харесва да карам през деня на фарова, но щом ще го има в закона ще карам и така

Пилев написа:Айде айде, не виждам нищо лошо в законите. Дайте да си правим каквото пойскаме и ще е по-добре, нали. Даже може и на червено да минаваме и да махнем и зебрите.
На мен примерно не ми харесва да карам през деня на фарова, но щом ще го има в закона ще карам и така.
ти кога за последно направи ляв завой на зелено ? Айде мислете малко с тези глави, а не като стадо да повтаряте ...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Това за жълтото ще отпадне . Пълна малоумщина . Има кръстовища по 20 метра широки без секундарник . Аз кво като карам с 50 и тъкмо светва жълто - в циментов стълб ли трябва да се ударя за да спра на място . Много добре си е казано - ако не можеш да спреш или ще задръстиш кръстовището - преминаваш .
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ти ако от 50км/ч до 0км/ч не можеш да спреш за 20 метра... лошо, колата ти не е изправна... и е вярно. Друг е въпросът ако си гледаш огледалата и "прецениш" (имаш основание за това), че тоя зад теб ще те удари при такова рязко спиране и си минал на жълто за да предотвратиш ПТП. Това може, даже го пише в закона... са на място с куките трудно ще може да се спори, но ако те снимат с камера може би ще има по-голям шанс да минеш метър...
Иначе заглавието е доста подвеждащо... глобата е и за минаване на червено, не само на жълто...
Иначе заглавието е доста подвеждащо... глобата е и за минаване на червено, не само на жълто...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Аз говоря за следната ситуация , която се случва на всички , поне по 2 пъти на ден - караш с 50 км/ч навлизаш в кръстовището и светва жълто - какво правиш ? Отнасяш глобаи оставаш без книжка че си се озовал в неподходящото време на неподходящото място
Няма по-дебилен закон

Няма по-дебилен закон
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
acho.rs написа:Това за жълтото ще отпадне . Пълна малоумщина . Има кръстовища по 20 метра широки без секундарник . Аз кво като карам с 50 и тъкмо светва жълто - в циментов стълб ли трябва да се ударя за да спра на място . Много добре си е казано - ако не можеш да спреш или ще задръстиш кръстовището - преминаваш .
последния път когато се опитах да обясня това на чичко полицай, олекнах с 20 лева... Беше си добре закона специално за жълтото - ако не можеш да спреш безопасно - минаваш. Като не искат да се минва на жълто изобщо, да направят като в америка - махат светването на жълтата светлина и от зелено направо на червено. Жълто да свети както е сега само от червено към зелено...
- The Shadow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 M52B20 96 coupe
acho.rs написа:Много добре си е казано - ако не можеш да спреш...
...караш с несъобразена скорост - е продължението, което катаджията ще ти каже.
Според мен с този закон вдигнаха заплатите на всички спиращи ни по пътя длъжностни лица, защото минаването на жълто е субективно и думата на униформен тежи повече от на водач на МПС.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
acho.rs написа:Аз говоря за следната ситуация , която се случва на всички , поне по 2 пъти на ден - караш с 50 км/ч навлизаш в кръстовището и светва жълто - какво правиш ? Отнасяш глобаи оставаш без книжка че си се озовал в неподходящото време на неподходящото място![]()
Няма по-дебилен закон
Чакай малко... дай да разграничиме "преминаване на стоп линия на жълто" и "светване на жълто при вече навлезнал в кръстовището автомобил" - това са две съвсем различни неща.... принципно ако следиш светофарната уредба и наистина караш с 50км/ч, копването на спирачките трябва да ти осигури спиране на автомобила в следващите около 10м... Ти ако си вече под светофара нито имаш вариант да го видиш, нито да реагираш... което отново подлежи на "коментар" от страна на полицая и както се спомена вече, думата на полицая важи повече от твоята, поне до доказване на противното... т.е. най-малко трябва да имаш поне един свидетел, че да има сми да се заяждаш. Особено ако светофара няма брояч.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
e как се разбира кой пешеходец ще пресича,ако не е стъпил на зебрата, на много места се чака маршрутка например? 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Bogat-Beden написа:e как се разбира кой пешеходец ще пресича,ако не е стъпил на зебрата, на много места се чака маршрутка например?
Ау на Мола на Стамболийски някой ден ще сляза да набия някой

Много като тебе вече плакаха ...