Проблем при пререгистрация в КАТ Хасково!
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
Проблем при пререгистрация в КАТ Хасково!
Здравейте колеги!Не съм много сигурен дали темата е за тук и моля да бъда извинен!Днес се явих в КАТ Хасково да си прехвърля колата която закупих преди 1 година и досега карах със генерално пълномощно, но двамата с продавача решихме, че ще бъде най-добре да се прехвърли колата!Така...сега за проблема!Колата е регистрирана в град Пловдив (КАТ Пловдив) и в големия и талон не е въведен номер на мотора, понеже не са могли явно да го разчетат.Предния собственик е карал така колата и е нямало проблеми с полиция и така-нататък, лично аз също карах колата 1 година и никой полицай не ме е питал защо колата е писана без номер на мотора!Всичко по колата е изрядно!Днес обаче в КАТ Хасково-1-во...никаква организация за подаването на документи както и спазване на някакъв ред за минаване през канал-пълна лудница...Както и да е-дойде моят ред. проверяват ми документите и като видяха, че колата е писана без номер на мотора веднага ме превикаха.Обясних им, че колата е взета така и досега съм нямал проблеми...след това хората отговорни за записването на номерата на мотора и рамата най-"любезно" ми връчиха една шкурка и цитирам "Зимай тая шкурка, тва не е моя работа да го правя"..както и да е.Разглобих максимално част от смукателната система да мога да имам по-добър достъп до мястото на което ми казаха да почистя и започнах да почиствам.След няколко минути номера на мотора се показа,записаха го и след толкова чакане ми казаха, че трябва да отида до Пловдив със собственика на колата и да изкараме нов голям талон на негово име с вписан номер на мотора и да се върна обратно в КАТ Хасково където отново да минавам канал и отново да вадя наново голям талон!Ядосан от случилото се си взех документите (не разбрах какъв беше проблема отново да се пише без номер?) и почнах да си сглобявам колата, при което чувам гласа на човека който ме върна.. "Айде мърдай, че се мръкна, няма цял ден с тебе да се занимаваме" Като цяло отношение към хората нулево..Та ако може да ме посъветвате нещо и ако има колеги от Хасково които могат да подпомогнат по някакъв начин ще съм благодарен и ще почерпя 

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
Re: Проблем при пререгистрация в КАТ Хасково!
Не знам кво точно можеш да предприемеш,но аз минавах TUV,където дори не откриха мястото на номера на двигателя.....после в КАТ си организараха викторина на тема: къде аджеба би могъл да е тоз номер......и като никой не улучи,уморени ми издадоха талон без номер .....

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
НЕМА такива просто като тия, НЕМА! Не било негова работа!А чия е, бе, търтей, дето му били малко парите.За толко работа, толко пари.Нема повече.Единият КАТ ги мързяло да изчистят номера и писали колата без номер, а другите взели, че го прочели и те върнали при предните.Просто, каквото и да се каже за тия търтеи ще е малко.Ми, сега като го виждате номера, па напишете го в талона бе малоумници, какъв е проблемът?
- sportcar
- Потребител
-
- Кара: E36 coupe
Здравей колега и аз съм се сблъскал със същото нещо,решението е следното:
1-След като си отишъл в кат за регистрация значи сте минали нотариус и колата вече се води на твое име,ти си собственик и няма как като отидете в КАТ Пловдив да издадът нов талон на вече стария собственик тъй като той вече не е притежател на автомобила!
2-Стария собственик отива до КАТ Пловдив те си имат архив там търси оригиналния талон с който колата е вкарана от чужбина,те са длъжни да ги пазят,след това иска ксерокопие (защото оригиналния си остава пак при тях) с печат и подпис от КАТ Пловдив.
3-Отивате и двамата при нотариус правите една декларация че докато той и после ти си бил собственик на автомобила не сте сменяли двигателя,всичко нотариално заверено!
4 С тези документи вече отиваш в КАТ Хасково и си регистрираш колата те гледат номера от оригиналния талон на който имаш ксерокопие и сравняват с другия на мотора ако всичко е ОК си готов.Успех
1-След като си отишъл в кат за регистрация значи сте минали нотариус и колата вече се води на твое име,ти си собственик и няма как като отидете в КАТ Пловдив да издадът нов талон на вече стария собственик тъй като той вече не е притежател на автомобила!
2-Стария собственик отива до КАТ Пловдив те си имат архив там търси оригиналния талон с който колата е вкарана от чужбина,те са длъжни да ги пазят,след това иска ксерокопие (защото оригиналния си остава пак при тях) с печат и подпис от КАТ Пловдив.
3-Отивате и двамата при нотариус правите една декларация че докато той и после ти си бил собственик на автомобила не сте сменяли двигателя,всичко нотариално заверено!
4 С тези документи вече отиваш в КАТ Хасково и си регистрираш колата те гледат номера от оригиналния талон на който имаш ксерокопие и сравняват с другия на мотора ако всичко е ОК си готов.Успех

- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
raduslaf написа:НЕМА такива просто като тия, НЕМА! Не било негова работа!А чия е, бе, търтей, дето му били малко парите.За толко работа, толко пари.Нема повече.Единият КАТ ги мързяло да изчистят номера и писали колата без номер, а другите взели, че го прочели и те върнали при предните.Просто, каквото и да се каже за тия търтеи ще е малко.Ми, сега като го виждате номера, па напишете го в талона бе малоумници, какъв е проблемът?
И аз това ги питах, но явно и те не знаят!Прекалено са некомпетентни...
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Тъпи селяци... направо незнам как не си издържал да не му кажеш нещо на тоя нещастник.
Последна промяна Maxmadness на 26 Сеп 2012, 20:20, променена общо 1 път
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
bmw-maximilian написа:Тъпи селяци... направо незнам как не си издържала да не му кажеш нещо на тоя нещастник.
Повярвай ми колега...с отвертка в ръката много мисли ми минаха

трябва да пуснеш срещу определения/ите служители някоя друга жалбичка. на първо време до началниците им. все пак са държавни служители и не си изпълняват съвестно задълженията.
нека хората с по-богата от моята фантазия се развихрят малко тука да те посъветват до къде, какво и тн. да пишеш.
има нужда!
нека хората с по-богата от моята фантазия се развихрят малко тука да те посъветват до къде, какво и тн. да пишеш.
има нужда!
- raduslaf
- ентусиаст
-
kulov написа:трябва да пуснеш срещу определения/ите служители някоя друга жалбичка. на първо време до началниците им. все пак са държавни служители и не си изпълняват съвестно задълженията.
има нужда!
Жалбата няма да помогне за жалост.Най-много да го порицаят.Няма файда.Няма начин да се спре тая простотия.
@радуслаф, забележи че съм използвал множествено число - то ест освен до директора на кат (комисар ли е, какъвто там е) и до други места. нека по-запознати от мен кажат. трябва да се лекуват такива бай ганювци.
- raduslaf
- ентусиаст
-
kulov написа:@радуслаф, забележи че съм използвал множествено число - то ест освен до директора на кат (комисар ли е, какъвто там е) и до други места. нека по-запознати от мен кажат. трябва да се лекуват такива бай ганювци.
Забелязал съм, колега, но множествено или единствено число - все тая.Който с жалба или каквото и да било друго подобно средство успее да постигне нещо - поклон.Ама трудно...
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
Трудно е...жалбите в България почти не важат !Имал съм и преди проблеми и се е стигало до адвокати но...положението е критично
не съм компетентен да твърдя дали въпросният служител има право от професионална гледна точка /за човешката ясно/. ако е така - действително не можеш да го барнеш. но от жалби файда има
писал съм и съм гледал после какво става.

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
kulov написа:не съм компетентен да твърдя дали въпросният служител има право от професионална гледна точка /за човешката ясно/. ако е така - действително не можеш да го барнеш. но от жалби файда имаписал съм и съм гледал после какво става.
Само ми е интересно както каза колегата по горе,как по дяволите ще издадът нов талон на стария собственик,като колата ВЕЧЕ не е негова?

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
bmw-maximilian написа:kulov написа:не съм компетентен да твърдя дали въпросният служител има право от професионална гледна точка /за човешката ясно/. ако е така - действително не можеш да го барнеш. но от жалби файда имаписал съм и съм гледал после какво става.
Само ми е интересно както каза колегата по горе,как по дяволите ще издадът нов талон на стария собственик,като колата ВЕЧЕ не е негова?това го има саво в тая държава...
Колега и на мене това ми е интересно.Като отидох при нотариуса с пълномощното в него беше оказано "...упълномощения има право да продаде включително на Себе Си ПС" и издадох документ в който собственик се ходя вече аз, след което днес в КАТ ми издадоха заявление в което също се водя собственик на ПС
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2