Проблем при пререгистрация в КАТ Хасково!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 LCI космос
Мечтае да кара: Йемки

Проблем при пререгистрация в КАТ Хасково!

Мнение от sysmurdoc » 26 Сеп 2012, 17:52

Здравейте колеги!Не съм много сигурен дали темата е за тук и моля да бъда извинен!Днес се явих в КАТ Хасково да си прехвърля колата която закупих преди 1 година и досега карах със генерално пълномощно, но двамата с продавача решихме, че ще бъде най-добре да се прехвърли колата!Така...сега за проблема!Колата е регистрирана в град Пловдив (КАТ Пловдив) и в големия и талон не е въведен номер на мотора, понеже не са могли явно да го разчетат.Предния собственик е карал така колата и е нямало проблеми с полиция и така-нататък, лично аз също карах колата 1 година и никой полицай не ме е питал защо колата е писана без номер на мотора!Всичко по колата е изрядно!Днес обаче в КАТ Хасково-1-во...никаква организация за подаването на документи както и спазване на някакъв ред за минаване през канал-пълна лудница...Както и да е-дойде моят ред. проверяват ми документите и като видяха, че колата е писана без номер на мотора веднага ме превикаха.Обясних им, че колата е взета така и досега съм нямал проблеми...след това хората отговорни за записването на номерата на мотора и рамата най-"любезно" ми връчиха една шкурка и цитирам "Зимай тая шкурка, тва не е моя работа да го правя"..както и да е.Разглобих максимално част от смукателната система да мога да имам по-добър достъп до мястото на което ми казаха да почистя и започнах да почиствам.След няколко минути номера на мотора се показа,записаха го и след толкова чакане ми казаха, че трябва да отида до Пловдив със собственика на колата и да изкараме нов голям талон на негово име с вписан номер на мотора и да се върна обратно в КАТ Хасково където отново да минавам канал и отново да вадя наново голям талон!Ядосан от случилото се си взех документите (не разбрах какъв беше проблема отново да се пише без номер?) и почнах да си сглобявам колата, при което чувам гласа на човека който ме върна.. "Айде мърдай, че се мръкна, няма цял ден с тебе да се занимаваме" Като цяло отношение към хората нулево..Та ако може да ме посъветвате нещо и ако има колеги от Хасково които могат да подпомогнат по някакъв начин ще съм благодарен и ще почерпя :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Re: Проблем при пререгистрация в КАТ Хасково!

Мнение от Манчев73 » 26 Сеп 2012, 18:07

Не знам кво точно можеш да предприемеш,но аз минавах TUV,където дори не откриха мястото на номера на двигателя.....после в КАТ си организараха викторина на тема: къде аджеба би могъл да е тоз номер......и като никой не улучи,уморени ми издадоха талон без номер .....
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 26 Сеп 2012, 18:17

НЕМА такива просто като тия, НЕМА! Не било негова работа!А чия е, бе, търтей, дето му били малко парите.За толко работа, толко пари.Нема повече.Единият КАТ ги мързяло да изчистят номера и писали колата без номер, а другите взели, че го прочели и те върнали при предните.Просто, каквото и да се каже за тия търтеи ще е малко.Ми, сега като го виждате номера, па напишете го в талона бе малоумници, какъв е проблемът?

Потребител
Аватар
Кара: E36 coupe

Мнение от sportcar » 26 Сеп 2012, 18:27

Здравей колега и аз съм се сблъскал със същото нещо,решението е следното:
1-След като си отишъл в кат за регистрация значи сте минали нотариус и колата вече се води на твое име,ти си собственик и няма как като отидете в КАТ Пловдив да издадът нов талон на вече стария собственик тъй като той вече не е притежател на автомобила!
2-Стария собственик отива до КАТ Пловдив те си имат архив там търси оригиналния талон с който колата е вкарана от чужбина,те са длъжни да ги пазят,след това иска ксерокопие (защото оригиналния си остава пак при тях) с печат и подпис от КАТ Пловдив.
3-Отивате и двамата при нотариус правите една декларация че докато той и после ти си бил собственик на автомобила не сте сменяли двигателя,всичко нотариално заверено!
4 С тези документи вече отиваш в КАТ Хасково и си регистрираш колата те гледат номера от оригиналния талон на който имаш ксерокопие и сравняват с другия на мотора ако всичко е ОК си готов.Успех :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sysmurdoc » 26 Сеп 2012, 18:40

raduslaf написа:НЕМА такива просто като тия, НЕМА! Не било негова работа!А чия е, бе, търтей, дето му били малко парите.За толко работа, толко пари.Нема повече.Единият КАТ ги мързяло да изчистят номера и писали колата без номер, а другите взели, че го прочели и те върнали при предните.Просто, каквото и да се каже за тия търтеи ще е малко.Ми, сега като го виждате номера, па напишете го в талона бе малоумници, какъв е проблемът?

И аз това ги питах, но явно и те не знаят!Прекалено са некомпетентни...

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 26 Сеп 2012, 18:50

Тъпи селяци... направо незнам как не си издържал да не му кажеш нещо на тоя нещастник.
Последна промяна Maxmadness на 26 Сеп 2012, 20:20, променена общо 1 път
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sysmurdoc » 26 Сеп 2012, 19:01

bmw-maximilian написа:Тъпи селяци... направо незнам как не си издържала да не му кажеш нещо на тоя нещастник.

Повярвай ми колега...с отвертка в ръката много мисли ми минаха :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 26 Сеп 2012, 19:02

трябва да пуснеш срещу определения/ите служители някоя друга жалбичка. на първо време до началниците им. все пак са държавни служители и не си изпълняват съвестно задълженията.
нека хората с по-богата от моята фантазия се развихрят малко тука да те посъветват до къде, какво и тн. да пишеш.
има нужда!

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 26 Сеп 2012, 19:04

kulov написа:трябва да пуснеш срещу определения/ите служители някоя друга жалбичка. на първо време до началниците им. все пак са държавни служители и не си изпълняват съвестно задълженията.
нека хората с по-богата от моята фантазия се развихрят малко тука да те посъветват до къде, какво и тн. да пишеш.
има нужда!

Жалбата няма да помогне за жалост.Най-много да го порицаят.Няма файда.Няма начин да се спре тая простотия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 26 Сеп 2012, 19:06

@радуслаф, забележи че съм използвал множествено число - то ест освен до директора на кат (комисар ли е, какъвто там е) и до други места. нека по-запознати от мен кажат. трябва да се лекуват такива бай ганювци.

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 26 Сеп 2012, 19:57

kulov написа:@радуслаф, забележи че съм използвал множествено число - то ест освен до директора на кат (комисар ли е, какъвто там е) и до други места. нека по-запознати от мен кажат. трябва да се лекуват такива бай ганювци.

Забелязал съм, колега, но множествено или единствено число - все тая.Който с жалба или каквото и да било друго подобно средство успее да постигне нещо - поклон.Ама трудно...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sysmurdoc » 26 Сеп 2012, 20:01

Трудно е...жалбите в България почти не важат !Имал съм и преди проблеми и се е стигало до адвокати но...положението е критично

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 26 Сеп 2012, 20:20

не съм компетентен да твърдя дали въпросният служител има право от професионална гледна точка /за човешката ясно/. ако е така - действително не можеш да го барнеш. но от жалби файда има :yes: писал съм и съм гледал после какво става.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 26 Сеп 2012, 20:21

kulov написа:не съм компетентен да твърдя дали въпросният служител има право от професионална гледна точка /за човешката ясно/. ако е така - действително не можеш да го барнеш. но от жалби файда има :yes: писал съм и съм гледал после какво става.

Само ми е интересно както каза колегата по горе,как по дяволите ще издадът нов талон на стария собственик,като колата ВЕЧЕ не е негова? :shock: това го има саво в тая държава...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sysmurdoc » 26 Сеп 2012, 20:29

bmw-maximilian написа:
kulov написа:не съм компетентен да твърдя дали въпросният служител има право от професионална гледна точка /за човешката ясно/. ако е така - действително не можеш да го барнеш. но от жалби файда има :yes: писал съм и съм гледал после какво става.

Само ми е интересно както каза колегата по горе,как по дяволите ще издадът нов талон на стария собственик,като колата ВЕЧЕ не е негова? :shock: това го има саво в тая държава...

Колега и на мене това ми е интересно.Като отидох при нотариуса с пълномощното в него беше оказано "...упълномощения има право да продаде включително на Себе Си ПС" и издадох документ в който собственик се ходя вече аз, след което днес в КАТ ми издадоха заявление в което също се водя собственик на ПС

Следваща

Назад към Извън Темата