Обжалване на акт при птп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: 325 купе
Мечтае да кара: е36 М-power, G63 AMG

Обжалване на акт при птп

Мнение от praset » 06 Яну 2013, 19:09

Здравейта колеги! Вчера движейки се по главен път с предимство с две ленти, изпреварвайки в лява лента автомобила пред мен реши да завие в улицата в ляво. Аз вече бях започнал изпреварването(по от далеч) и буквално на 2 метра от мен той се узова пред мен и го одарих. Според човека от каското(бивш полицай) съм ощетен и не би трябвало да съм аз с акта. Мойта логика - аз вече съм започнал изпреварването, щом съм в най лявата лента и водача няма право да пречи на маневрата ми ( по правилник до колкото си спомням. Има знак за път с предимство , преди въпросната "пресечка", НО малко след знака има улица в дясно и тогава улицата в ляво(проблемната). Има знак за път с предимство, който се пада почти в средата успоредно на улицата в ляво(проблемната), но не и преди нея (пак преди малка уличка в дясно). От мястото на проишествието и в двете посоки е прекъсната линия(100-200 метра поне). Подписал съм акта въпреки, че съм написал, че не съм съгласен и имам възражения, което в последствие приятели ми казаха, че ме пре**ва яко. Имам свидетели, че момчето не е дало мигач и ме е засекло(един в мойта кола и един с друга кола). 
   Имам ли шансове при обжалване, как да подходя??
Казаха ми, че имало някакви адвокати(анти-кат) с офис до кат, които предлагат безплатна правна помощ и били добри?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Обжалване на акт при птп

Мнение от saleen » 06 Яну 2013, 19:53

Обжалвай пък каквото сабя покаже :yes: Ако имаш свидетели е в твоя полза.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 06 Яну 2013, 20:19

Няма да помогне, но ще те глобят сравнително минимално. И този който е отзад винаги е виновен- неспазване на дистанция, несъобразена скорост.
Ако ти се занимава с адвокати- там врътката е, че се изкарва акта невалиден, поради неграмотноста на написването му, поради една или друга причина, но разправията и парите ще са доста повече .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 06 Яну 2013, 20:35

zvetiko написа:Ако ти се занимава с адвокати- там врътката е, че се изкарва акта невалиден, поради неграмотноста на написването му,

Пък аз си мислех, че се обжалват НП :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар
Кара: джет
Мечтае да кара: X5M-bi-turbo

Мнение от MMS » 06 Яну 2013, 20:59

0884 167 686 - Безплатна консултация по актове и постановления
0884 716 701 - Безплатна лична консултация с адвокат - всеки вторник
от 15 до 17 часа с предварително записване ---> консултирай се :!: http://www.bau.bg/request.php
за подобен случай ми дадоха доста добри съвети и препоръки ( :OT: членството там също доста помага)
If you're good at something,never do it for free.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 06 Яну 2013, 22:55

praset написа:Мойта логика - аз вече съм започнал изпреварването, щом съм в най лявата лента и водача няма право да пречи на маневрата ми ( по правилник до колкото си спомням.

Т.е ти като изпреварваш всички трябва да ти правим път ли ? :mhihi:
В градски условия можеш да си караш в която искам лента като спазваш ограничението на съответния път. Например по закон можеш да караш и с 50 км/ч в най-лява лента. Да му мислят тези отзад.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Яну 2013, 22:58

praset написа:Подписал съм акта въпреки, че съм написал, че не съм съгласен и имам възражения, което в последствие приятели ми казаха, че ме пре**ва яко. Имам свидетели, че момчето не е дало мигач и ме е засекло(един в мойта кола и един с друга кола). 

Дали имаш шансове ще ти каже някой друг, понеже без да се види кой, какво е описал и как, плюс думите на свидетелите, няма значение. Макар да си мисля, че ти след като си отзад си виновен и толкова. Нищо, че си започнал изпреварване, а някой пред теб е решил да завива. Може и да не съм прочел аз нещо правилно, но ми е мътно леко описанието. :mhihi: Та затова цитирах само това, което със сигурност мога да ти кажа. Това, че си подписал акта няма НИКАКВО значение относно обжалването. Ти го разписваш за това, че си бил там когато са ти го съставяли, а не че се съгласяваш с него. Твоите познати са те подвели. По-лошо е ако не разпишеш акта, а присъстваш.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 06 Яну 2013, 23:04

Разбира се, че има шансове,доколко са те на твоя страна, не знам, но след като си написал възражение отдолу в 7-дневен срок, трябва да направиш постъпленията по обжалване. Намери си адвокат, ако си решил да защитаваш правата си, съответно и нашите :) Но предполагам, че адвокатският хонорар ще надскочи глобата, която ще ти бъде наложена :) Успех!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 07 Яну 2013, 1:01

Огледай добре АКТА, 1 полицай съставя АКТА а 2-рия се подписва като свидетел. Там където 2-рия се подписва като свидетел под него в СКОБИ има текст и е написано с много дребен шрифт: АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО ЛИЧНА КАРТА. Обикновено там пишат адреса на суответното РПУ , ТАКА ми падна 1 акт
П.С. Ще излязат с аргумент че е посочен адреса на РПУ с мотива че е бил на работа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 07 Яну 2013, 9:36

Защо цитирате тва че тоя отзад е виновен като тва няма нищо общо,този отпред преди да завие трябва да провери дали някои вече не го изпреварва(разбире се на път кадето е позволено изпреварването) и важи правилото 1вия печели-които пусне 1ви мигач тои започва маневрата.Ако ония отпред е бил с пуснат ляв мигач а ти го изпреварваш-ти губиш

Аватар

Мнение от F3P » 07 Яну 2013, 10:24

BMWPOWERRR_ACM написа:... като си отзад си виновен и толкова. Нищо, че си започнал изпреварване, а някой пред теб е решил да завива...

Що пишеш глупости- я ходи да четеш ЗДвП и ППЗДвП, че нещо си позабравил основните неща.

Автора що не вземе да уточни по кой член му е акта- аз се сещам за няколко параграфа по които може да го отнесе, но действията зависят от члена по който е получил акт. И определено си струва да се ползва адвокат поне за консултация- ченгетата са толкова тъпи, че 2/3 от актовете им директно ще отпаднат при обжалване щото са написани некадърно и грешно.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 325 купе
Мечтае да кара: е36 М-power, G63 AMG

Мнение от praset » 07 Яну 2013, 14:30

http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... 01071211k/
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... 01071215o/
Колата на другия се превърта с предницата към главния път, което няма как да стане, ако съм го ударил отзад. И буквално нямаше сиг и половин метър спирачен път от моя страна, само "пипнах" педала, така се "ръгна" тоя пред мен и ако бях с над 50км, щяхме да се размажем мн по доволно.

Акта е по чл.20 ал.2

Има подпис на актосъставител и на свидетели, но нищо повече от подписи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 07 Яну 2013, 16:53

Ако си решил да обжалваш отиди в bau.bg - сградата с надпис "Монтажи" срещу КАТ.
Със сигурност ще ти излезне по-евтино, защото искат 100лв. годишен членски внос и 10% от стойноста на акта.
Адвокатите са добри и има смисъл от членство!
Другото което си мисля е дали имаш право да изпреварваш на кръстовище, дори и по пътя с предимство? :roll:
Live it like you Love it

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 07 Яну 2013, 16:56

По написаното ти обяснение в първия пост нищо не разбрах,обаче като видях снимките ми се струва,че си невинен 100%,обаче да не се окаже,че той е описал по съвсем друг начин случката...
Просто не знам какво да кажа,напатил съм си адски много,не знам ти на колко години си,обаче аз съм на 19г и вече съм разбрал че щом си млад и караш БМВ си ВИНОВЕН! Това казват полицаите :banghead:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 07 Яну 2013, 17:04

колега, когато задавате такива въпроси, винаги цитирайте члена по който ви наказват...
тоя член 20 е с много разтегливи понятия, което е добре за обжалване,
това, което си го обяснил тук, го пишеш на един лист с всички допълнителни обяснения, дето могат да ти бъдат от полза, и имаш 3 дни срок да ги внесеш в кат... после въз основа на акта и твоите обяснения ти налагат, или не, наказанието... което можеш да обжалваш по друг ред,и с помощ от друга страна...
успех :yes:

Следваща

Назад към Извън Темата