Обжалване на акт при птп
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- praset
- Потребител
-
- Кара: 325 купе
- Мечтае да кара: е36 М-power, G63 AMG
Обжалване на акт при птп
Здравейта колеги! Вчера движейки се по главен път с предимство с две ленти, изпреварвайки в лява лента автомобила пред мен реши да завие в улицата в ляво. Аз вече бях започнал изпреварването(по от далеч) и буквално на 2 метра от мен той се узова пред мен и го одарих. Според човека от каското(бивш полицай) съм ощетен и не би трябвало да съм аз с акта. Мойта логика - аз вече съм започнал изпреварването, щом съм в най лявата лента и водача няма право да пречи на маневрата ми ( по правилник до колкото си спомням. Има знак за път с предимство , преди въпросната "пресечка", НО малко след знака има улица в дясно и тогава улицата в ляво(проблемната). Има знак за път с предимство, който се пада почти в средата успоредно на улицата в ляво(проблемната), но не и преди нея (пак преди малка уличка в дясно). От мястото на проишествието и в двете посоки е прекъсната линия(100-200 метра поне). Подписал съм акта въпреки, че съм написал, че не съм съгласен и имам възражения, което в последствие приятели ми казаха, че ме пре**ва яко. Имам свидетели, че момчето не е дало мигач и ме е засекло(един в мойта кола и един с друга кола).
Имам ли шансове при обжалване, как да подходя??
Казаха ми, че имало някакви адвокати(анти-кат) с офис до кат, които предлагат безплатна правна помощ и били добри?
Имам ли шансове при обжалване, как да подходя??
Казаха ми, че имало някакви адвокати(анти-кат) с офис до кат, които предлагат безплатна правна помощ и били добри?
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: Обжалване на акт при птп
Обжалвай пък каквото сабя покаже
Ако имаш свидетели е в твоя полза.

Никой не мое ма връне на селу!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Няма да помогне, но ще те глобят сравнително минимално. И този който е отзад винаги е виновен- неспазване на дистанция, несъобразена скорост.
Ако ти се занимава с адвокати- там врътката е, че се изкарва акта невалиден, поради неграмотноста на написването му, поради една или друга причина, но разправията и парите ще са доста повече .
Ако ти се занимава с адвокати- там врътката е, че се изкарва акта невалиден, поради неграмотноста на написването му, поради една или друга причина, но разправията и парите ще са доста повече .
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
zvetiko написа:Ако ти се занимава с адвокати- там врътката е, че се изкарва акта невалиден, поради неграмотноста на написването му,
Пък аз си мислех, че се обжалват НП

Никой не мое ма връне на селу!
- MMS
- Потребител
-
- Кара: джет
- Мечтае да кара: X5M-bi-turbo
0884 167 686 - Безплатна консултация по актове и постановления
0884 716 701 - Безплатна лична консултация с адвокат - всеки вторник
от 15 до 17 часа с предварително записване ---> консултирай се
http://www.bau.bg/request.php
за подобен случай ми дадоха доста добри съвети и препоръки (
членството там също доста помага)
0884 716 701 - Безплатна лична консултация с адвокат - всеки вторник
от 15 до 17 часа с предварително записване ---> консултирай се

за подобен случай ми дадоха доста добри съвети и препоръки (

If you're good at something,never do it for free.

praset написа:Мойта логика - аз вече съм започнал изпреварването, щом съм в най лявата лента и водача няма право да пречи на маневрата ми ( по правилник до колкото си спомням.
Т.е ти като изпреварваш всички трябва да ти правим път ли ?

В градски условия можеш да си караш в която искам лента като спазваш ограничението на съответния път. Например по закон можеш да караш и с 50 км/ч в най-лява лента. Да му мислят тези отзад.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
praset написа:Подписал съм акта въпреки, че съм написал, че не съм съгласен и имам възражения, което в последствие приятели ми казаха, че ме пре**ва яко. Имам свидетели, че момчето не е дало мигач и ме е засекло(един в мойта кола и един с друга кола).
Дали имаш шансове ще ти каже някой друг, понеже без да се види кой, какво е описал и как, плюс думите на свидетелите, няма значение. Макар да си мисля, че ти след като си отзад си виновен и толкова. Нищо, че си започнал изпреварване, а някой пред теб е решил да завива. Може и да не съм прочел аз нещо правилно, но ми е мътно леко описанието.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Разбира се, че има шансове,доколко са те на твоя страна, не знам, но след като си написал възражение отдолу в 7-дневен срок, трябва да направиш постъпленията по обжалване. Намери си адвокат, ако си решил да защитаваш правата си, съответно и нашите
Но предполагам, че адвокатският хонорар ще надскочи глобата, която ще ти бъде наложена
Успех!

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
Огледай добре АКТА, 1 полицай съставя АКТА а 2-рия се подписва като свидетел. Там където 2-рия се подписва като свидетел под него в СКОБИ има текст и е написано с много дребен шрифт: АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО ЛИЧНА КАРТА. Обикновено там пишат адреса на суответното РПУ , ТАКА ми падна 1 акт
П.С. Ще излязат с аргумент че е посочен адреса на РПУ с мотива че е бил на работа.
П.С. Ще излязат с аргумент че е посочен адреса на РПУ с мотива че е бил на работа.
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Защо цитирате тва че тоя отзад е виновен като тва няма нищо общо,този отпред преди да завие трябва да провери дали някои вече не го изпреварва(разбире се на път кадето е позволено изпреварването) и важи правилото 1вия печели-които пусне 1ви мигач тои започва маневрата.Ако ония отпред е бил с пуснат ляв мигач а ти го изпреварваш-ти губиш
BMWPOWERRR_ACM написа:... като си отзад си виновен и толкова. Нищо, че си започнал изпреварване, а някой пред теб е решил да завива...
Що пишеш глупости- я ходи да четеш ЗДвП и ППЗДвП, че нещо си позабравил основните неща.
Автора що не вземе да уточни по кой член му е акта- аз се сещам за няколко параграфа по които може да го отнесе, но действията зависят от члена по който е получил акт. И определено си струва да се ползва адвокат поне за консултация- ченгетата са толкова тъпи, че 2/3 от актовете им директно ще отпаднат при обжалване щото са написани некадърно и грешно.
- praset
- Потребител
-
- Кара: 325 купе
- Мечтае да кара: е36 М-power, G63 AMG
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... 01071211k/
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... 01071215o/
Колата на другия се превърта с предницата към главния път, което няма как да стане, ако съм го ударил отзад. И буквално нямаше сиг и половин метър спирачен път от моя страна, само "пипнах" педала, така се "ръгна" тоя пред мен и ако бях с над 50км, щяхме да се размажем мн по доволно.
Акта е по чл.20 ал.2
Има подпис на актосъставител и на свидетели, но нищо повече от подписи.
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... 01071215o/
Колата на другия се превърта с предницата към главния път, което няма как да стане, ако съм го ударил отзад. И буквално нямаше сиг и половин метър спирачен път от моя страна, само "пипнах" педала, така се "ръгна" тоя пред мен и ако бях с над 50км, щяхме да се размажем мн по доволно.
Акта е по чл.20 ал.2
Има подпис на актосъставител и на свидетели, но нищо повече от подписи.
Ако си решил да обжалваш отиди в bau.bg - сградата с надпис "Монтажи" срещу КАТ.
Със сигурност ще ти излезне по-евтино, защото искат 100лв. годишен членски внос и 10% от стойноста на акта.
Адвокатите са добри и има смисъл от членство!
Другото което си мисля е дали имаш право да изпреварваш на кръстовище, дори и по пътя с предимство?
Със сигурност ще ти излезне по-евтино, защото искат 100лв. годишен членски внос и 10% от стойноста на акта.
Адвокатите са добри и има смисъл от членство!
Другото което си мисля е дали имаш право да изпреварваш на кръстовище, дори и по пътя с предимство?

Live it like you Love it
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
По написаното ти обяснение в първия пост нищо не разбрах,обаче като видях снимките ми се струва,че си невинен 100%,обаче да не се окаже,че той е описал по съвсем друг начин случката...
Просто не знам какво да кажа,напатил съм си адски много,не знам ти на колко години си,обаче аз съм на 19г и вече съм разбрал че щом си млад и караш БМВ си ВИНОВЕН! Това казват полицаите
Просто не знам какво да кажа,напатил съм си адски много,не знам ти на колко години си,обаче аз съм на 19г и вече съм разбрал че щом си млад и караш БМВ си ВИНОВЕН! Това казват полицаите

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
колега, когато задавате такива въпроси, винаги цитирайте члена по който ви наказват...
тоя член 20 е с много разтегливи понятия, което е добре за обжалване,
това, което си го обяснил тук, го пишеш на един лист с всички допълнителни обяснения, дето могат да ти бъдат от полза, и имаш 3 дни срок да ги внесеш в кат... после въз основа на акта и твоите обяснения ти налагат, или не, наказанието... което можеш да обжалваш по друг ред,и с помощ от друга страна...
успех
тоя член 20 е с много разтегливи понятия, което е добре за обжалване,
това, което си го обяснил тук, го пишеш на един лист с всички допълнителни обяснения, дето могат да ти бъдат от полза, и имаш 3 дни срок да ги внесеш в кат... после въз основа на акта и твоите обяснения ти налагат, или не, наказанието... което можеш да обжалваш по друг ред,и с помощ от друга страна...
успех

52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4