Проблем с М-Тел - искат 400лв. за стари карти?
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Проблем с М-Тел - искат 400лв. за стари карти?
Така, четох част от старите теми по този въпрос, но все пак да попитам за конкретния случай.
Октомври 2010 приятелката ми отива да си вземе от М-Тел Mega Loop карта, с такса 10лв./месец. Служителката й казва, че за същата такса може да си вземе 2 карти Mega Loop, защото ще й е по-изгодно. Момичето се съгласява и подписва 2 (два на брой) 2-годишни договора. Едната карта не е отваряна и активирана до ден днешен. Другата карта е активирана в момента на купуване и я използва 3 месеца, като всеки от тези 3 месеца тя отива и си плаща по 10лв такса за нея. Получава СМС, че има 40лв. задължение по 2-те карти? После не е използвала картата повече.
Днес, 15.05.2013, по пощата й пристига писмо (приложено по-долу) с дата 10.05.2013 - извънсъдебна покана, че има просрочени задължения на стойност 360,35лв., които трябва да плати в 3-дневен срок.
Въпросът ми е може ли да направи нещо, за да не плаща тези задължения и да избегне съд? Писмото валидно е, понеже не е предадено на ръка и няма подпис от нейна страна, че го е получила и е уведомена за задълженията? Също така договорите са били 2-годишни, т.е. са важали до октомври 2012, не знае в момента дали тези договори са автоматично преподписани или са изтекли
Името в договорите е нейното, но тогава тя е била на 16 години, т.е. в договорите освен нейният подпис, стои и този на майка й.
Мерси предварително!
Октомври 2010 приятелката ми отива да си вземе от М-Тел Mega Loop карта, с такса 10лв./месец. Служителката й казва, че за същата такса може да си вземе 2 карти Mega Loop, защото ще й е по-изгодно. Момичето се съгласява и подписва 2 (два на брой) 2-годишни договора. Едната карта не е отваряна и активирана до ден днешен. Другата карта е активирана в момента на купуване и я използва 3 месеца, като всеки от тези 3 месеца тя отива и си плаща по 10лв такса за нея. Получава СМС, че има 40лв. задължение по 2-те карти? После не е използвала картата повече.
Днес, 15.05.2013, по пощата й пристига писмо (приложено по-долу) с дата 10.05.2013 - извънсъдебна покана, че има просрочени задължения на стойност 360,35лв., които трябва да плати в 3-дневен срок.
Въпросът ми е може ли да направи нещо, за да не плаща тези задължения и да избегне съд? Писмото валидно е, понеже не е предадено на ръка и няма подпис от нейна страна, че го е получила и е уведомена за задълженията? Също така договорите са били 2-годишни, т.е. са важали до октомври 2012, не знае в момента дали тези договори са автоматично преподписани или са изтекли

Името в договорите е нейното, но тогава тя е била на 16 години, т.е. в договорите освен нейният подпис, стои и този на майка й.
Мерси предварително!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Re: Проблем с М-Тел - искат 400лв. за стари карти?
имах подобен казус, подлъгаха ме, че 2-та карта мие безплатна.
реших го като си платих таксите за година и нещо напред и прекъснах отношения с Мтел.
конкретно по твоя случай - прегледайте договорите и ако не ви се плаща, консултирай се с адвокат, те си имат опит с такива случаи.
реших го като си платих таксите за година и нещо напред и прекъснах отношения с Мтел.
конкретно по твоя случай - прегледайте договорите и ако не ви се плаща, консултирай се с адвокат, те си имат опит с такива случаи.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
Щом е от 2010г. могат да пият една студена вода. Остави ги нека те съдят, те едва ли ще го направят, по-скоро те плашат. Ако решат да те съдят, пускаш едно възражение и си готов. Аз имах същия проблем с топлофикация преди време, питах адвокат, той ми каза това и не съм дал една стотинка.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Според мен абсолютно нищо не може да последва от това писмо, въпреки че моят случай беше малко по-различен и за по-малка сума.
Преди около 5-6 години сключих договор за кабелна телевизия и интернер с Евроком, след 6 месеца решаших да прекратя договора заради лошо качество на услугите. Въпреки това си платих неустойките до края на договора, който бяха около 80 лв.
След около 2 години започнаха да ме тормозят по телефона да платя същите 80 лв. неустойки + лихви
Обясних, че съм си платил всичко още като съм прекратил договора и няма какво повече да искат, а те ме пращат на каса на Евроком да проверя. Отидох на каса на Евроком и там още по-голям шок - неустойките, който съм платил тогава били за интернета, но не и за кабелната
Питам ги защо са ми казали неустойки само за интернета, като съм прекратил и двете услуги, а отговора беше - договора за кабелната не може да се прекрати и по него дължите неустойките
Е как така за едното може, а за другото не? Еми така...
Звъняха ми още 10 пъти за няколко месеца, докато не ме изнервиха максимално и им теглих една майна по телефона. От тогава не са се сещали за мен вече 2-3 години.
Преди около 5-6 години сключих договор за кабелна телевизия и интернер с Евроком, след 6 месеца решаших да прекратя договора заради лошо качество на услугите. Въпреки това си платих неустойките до края на договора, който бяха около 80 лв.
След около 2 години започнаха да ме тормозят по телефона да платя същите 80 лв. неустойки + лихви

Звъняха ми още 10 пъти за няколко месеца, докато не ме изнервиха максимално и им теглих една майна по телефона. От тогава не са се сещали за мен вече 2-3 години.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Колега не се плаши , от личен опит а и от опит на приятели знам - едно скарване по телефона + заплаха за съд и си готов.
Причината е че всички договори на тия мобилни оператори по принцип са незаконни и просто пробват , но до съд едва ли ще стигнат защото падат лесно.
Единствената институция която има право да те съди без да знаеш е банката , поради малоумната причина че вероятността за грешка при тях е 0% поради "зоркото наблюдение" от държавните органи
- демек ако кажат че им дължиш пари им дължиш и точка,винаги ти си в грешка.
Причината е че всички договори на тия мобилни оператори по принцип са незаконни и просто пробват , но до съд едва ли ще стигнат защото падат лесно.
Единствената институция която има право да те съди без да знаеш е банката , поради малоумната причина че вероятността за грешка при тях е 0% поради "зоркото наблюдение" от държавните органи

И аз получих същата честитка, но за 270лв и днес разговарях със служител на Финанс про колект и ми казаха, че има вариант за разрочено плащане като имаш някакъв срок в който да внесеш 30 или 50 % от сумата
Според мен всичко това е с цел сплашване особено три дневния срок при положение, че тая хартийка идва по пощата дори без дата
а и се съмнявам за някакви смешни 200-300 лв да ме съдят при положение че имат къде къде по-крупни длъжници. Така че споко ако толкова се притесняваш отиди до мтел и внеси няква символична сума и им прати много поздрави 

- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
На мен като подарък за нова година ми надписаха на две карти на едната 250 на другата 350 ... И за да не могът дума да ми кажат отидох пуснах молба за расрочено плащане и секи месец им цедим по 5 лв за двете карти. И касиерката ме гледа тъпо
Ама като почне неможете ли по повече да внасяте казвам не беден съм и млъква
. И сега чакам да минат 5 години и ги зарязвам ... имало давност за тия задължения след което може да ти се хванат за ...

И аз това се чудех, един приятел ме съветва да им дам 10лв и така да видят, че има някакво движение по тая сметка и да не ме занимават 

Поканата която си получил, е да се погасят задълженията доброволно , и това е първата стъпка по пътя на събирането и ако до две седмици няма резултат се предприемат съдебни мерки. Принудителното събиране се осъществява от съдебен изпълнител, който запорира заплата, банкови сметки, вещи и движимо и недвижимо имущество. Често таксите и разноските по делото са по-големи от целия дълг, но те са изцяло за сметка на клиента, който изрично е предупреден за това. Финанс Про Колект е организация, специализирана в събирането на частни и търговски вземания
bmw2012 написа:И аз това се чудех, един приятел ме съветва да им дам 10лв и така да видят, че има някакво движение по тая сметка и да не ме занимават
Това също е вариант. МОже и 10 стотинки да им дадеш и по този начин не могат да те съдят. Има ли движение по сметката не могат да те съдят. Аз на шиба***те от близу им давам по левче вече почти две години. Проблемът е, че ако им адеш дори и 1 лев си признаваш задължението и трябва да плащаш. 10 лева, лев, 50 лева все едно, трябва да плащаш докато не ги платиш всичките.
Казвам ти, не им давай нищо и няма да имаш никакви проблеми. Тия копеленца лъжат и се пробват като те сплашат да им платиш. Нищо не могат да ти направят щом е от 2010. Прави се на луд и си трай, не подписвай нищо, не ходи никъде и готово. Ще ти пратят още 2-3 пъти същите писма и накрая ще се откажат.

- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
bmw2012 написа:И аз това се чудех, един приятел ме съветва да им дам 10лв и така да видят, че има някакво движение по тая сметка и да не ме занимават
Това е начинът. Отивате пускате ги на разсрочено и всеки месец някакви символични суми да върви да има движение всеки месец . И само поразпитай какъв беше срока на давност след което не могат да те съдят и като мине тоя срок ги зарязваш и това е

- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги! Някога и аз работех в такава колекторска фирма(пълни измамници). Самия факт че са те дали на колекторска фирма говори че те (м-тел) са видяли че не могат да си вземат парите и са ти продали задължението за жълти стотинки на тези измамници.аз също съм търсил хора за сметки към мобилни оператори и длъжници на банки,само запомнете едно! щом сте дадени на колекторска фирма значи кредита ви е препродаден,ако могат да излъжат някой...не давайте никаква първоначална вноска защото така си активирате кредита наново !!! дано съм бил полезен 

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
armani78 написа:Здравейте колеги! Някога и аз работех в такава колекторска фирма(пълни измамници). Самия факт че са те дали на колекторска фирма говори че те (м-тел) са видяли че не могат да си вземат парите и са ти продали задължението за жълти стотинки на тези измамници.аз също съм търсил хора за сметки към мобилни оператори и длъжници на банки,само запомнете едно! щом сте дадени на колекторска фирма значи кредита ви е препродаден,ако могат да излъжат някой...не давайте никаква първоначална вноска защото така си активирате кредита наново !!! дано съм бил полезен
Е той е продаден , но защо тогава искат да се внасят в офис на оператор?
В смисъл кажи нещо повече за тези фирми.
Един мой приятел го бяха заплашвали с някакви "бригади" преди около 1 2 години.
После стана цирка и го оставиха , до ден днешен не са го потърсвали.
Като цяло , знам че имат някакви номера - примерно , пускат ти няколко писма до адреса , ако не откликнеш , ти пускат писмо по пощата.
Пускат го по пощата , защото само така може да се провери и да се докаже че си го получил и си уведомен.

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Аз не знам защо отношенията с телекомите не станат като с интернета - плащаш, имаш интернет, не плащаш, нямаш интернет, никой не ти държи сметка кога и за колко си го плащаш
М-Тел имат ли право да сключват договор с непълнолетен? И как така хем ти спират картата, хем искат да си платиш за месеците, в които не си го ползвал

М-Тел имат ли право да сключват договор с непълнолетен? И как така хем ти спират картата, хем искат да си платиш за месеците, в които не си го ползвал

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Binev_OuT написа:Единствената институция която има право да те съди без да знаеш е банката , поради малоумната причина че вероятността за грешка при тях е 0% поради "зоркото наблюдение" от държавните органи- демек ако кажат че им дължиш пари им дължиш и точка,винаги ти си в грешка.
Малко офтопик, това е пълна измислица. В съдът нещата изглеждат по съвсем различен начин. Ако не си длъжник, банката пие студена вода и няма как да ти вмени дълг.

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2