Проблем с М-Тел - искат 400лв. за стари карти?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Проблем с М-Тел - искат 400лв. за стари карти?

Мнение от M3 E92 » 15 Май 2013, 13:07

Така, четох част от старите теми по този въпрос, но все пак да попитам за конкретния случай.
Октомври 2010 приятелката ми отива да си вземе от М-Тел Mega Loop карта, с такса 10лв./месец. Служителката й казва, че за същата такса може да си вземе 2 карти Mega Loop, защото ще й е по-изгодно. Момичето се съгласява и подписва 2 (два на брой) 2-годишни договора. Едната карта не е отваряна и активирана до ден днешен. Другата карта е активирана в момента на купуване и я използва 3 месеца, като всеки от тези 3 месеца тя отива и си плаща по 10лв такса за нея. Получава СМС, че има 40лв. задължение по 2-те карти? После не е използвала картата повече.
Днес, 15.05.2013, по пощата й пристига писмо (приложено по-долу) с дата 10.05.2013 - извънсъдебна покана, че има просрочени задължения на стойност 360,35лв., които трябва да плати в 3-дневен срок.
Въпросът ми е може ли да направи нещо, за да не плаща тези задължения и да избегне съд? Писмото валидно е, понеже не е предадено на ръка и няма подпис от нейна страна, че го е получила и е уведомена за задълженията? Също така договорите са били 2-годишни, т.е. са важали до октомври 2012, не знае в момента дали тези договори са автоматично преподписани или са изтекли :paranoid:
Името в договорите е нейното, но тогава тя е била на 16 години, т.е. в договорите освен нейният подпис, стои и този на майка й.
Мерси предварително! :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Re: Проблем с М-Тел - искат 400лв. за стари карти?

Мнение от _galio_ » 15 Май 2013, 13:13

имах подобен казус, подлъгаха ме, че 2-та карта мие безплатна.

реших го като си платих таксите за година и нещо напред и прекъснах отношения с Мтел.

конкретно по твоя случай - прегледайте договорите и ако не ви се плаща, консултирай се с адвокат, те си имат опит с такива случаи.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 15 Май 2013, 13:17

Щом е от 2010г. могат да пият една студена вода. Остави ги нека те съдят, те едва ли ще го направят, по-скоро те плашат. Ако решат да те съдят, пускаш едно възражение и си готов. Аз имах същия проблем с топлофикация преди време, питах адвокат, той ми каза това и не съм дал една стотинка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 15 Май 2013, 13:19

Според мен абсолютно нищо не може да последва от това писмо, въпреки че моят случай беше малко по-различен и за по-малка сума.

Преди около 5-6 години сключих договор за кабелна телевизия и интернер с Евроком, след 6 месеца решаших да прекратя договора заради лошо качество на услугите. Въпреки това си платих неустойките до края на договора, който бяха около 80 лв.
След около 2 години започнаха да ме тормозят по телефона да платя същите 80 лв. неустойки + лихви :shock: Обясних, че съм си платил всичко още като съм прекратил договора и няма какво повече да искат, а те ме пращат на каса на Евроком да проверя. Отидох на каса на Евроком и там още по-голям шок - неустойките, който съм платил тогава били за интернета, но не и за кабелната :shock: Питам ги защо са ми казали неустойки само за интернета, като съм прекратил и двете услуги, а отговора беше - договора за кабелната не може да се прекрати и по него дължите неустойките :shock: :shock: :shock: Е как така за едното може, а за другото не? Еми така... :shock:
Звъняха ми още 10 пъти за няколко месеца, докато не ме изнервиха максимално и им теглих една майна по телефона. От тогава не са се сещали за мен вече 2-3 години.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 15 Май 2013, 14:45

Колега не се плаши , от личен опит а и от опит на приятели знам - едно скарване по телефона + заплаха за съд и си готов.
Причината е че всички договори на тия мобилни оператори по принцип са незаконни и просто пробват , но до съд едва ли ще стигнат защото падат лесно.
Единствената институция която има право да те съди без да знаеш е банката , поради малоумната причина че вероятността за грешка при тях е 0% поради "зоркото наблюдение" от държавните органи :mhihi: - демек ако кажат че им дължиш пари им дължиш и точка,винаги ти си в грешка.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw2012 » 15 Май 2013, 15:03

И аз получих същата честитка, но за 270лв и днес разговарях със служител на Финанс про колект и ми казаха, че има вариант за разрочено плащане като имаш някакъв срок в който да внесеш 30 или 50 % от сумата :kuku: Според мен всичко това е с цел сплашване особено три дневния срок при положение, че тая хартийка идва по пощата дори без дата :bang: а и се съмнявам за някакви смешни 200-300 лв да ме съдят при положение че имат къде къде по-крупни длъжници. Така че споко ако толкова се притесняваш отиди до мтел и внеси няква символична сума и им прати много поздрави :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 15 Май 2013, 17:14

На мен като подарък за нова година ми надписаха на две карти на едната 250 на другата 350 ... И за да не могът дума да ми кажат отидох пуснах молба за расрочено плащане и секи месец им цедим по 5 лв за двете карти. И касиерката ме гледа тъпо :lol: Ама като почне неможете ли по повече да внасяте казвам не беден съм и млъква :mrgreen: . И сега чакам да минат 5 години и ги зарязвам ... имало давност за тия задължения след което може да ти се хванат за ...
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw2012 » 15 Май 2013, 17:19

И аз това се чудех, един приятел ме съветва да им дам 10лв и така да видят, че има някакво движение по тая сметка и да не ме занимават :dunno:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 15 Май 2013, 17:47

Поканата която си получил, е да се погасят задълженията доброволно , и това е първата стъпка по пътя на събирането и ако до две седмици няма резултат се предприемат съдебни мерки. Принудителното събиране се осъществява от съдебен изпълнител, който запорира заплата, банкови сметки, вещи и движимо и недвижимо имущество. Често таксите и разноските по делото са по-големи от целия дълг, но те са изцяло за сметка на клиента, който изрично е предупреден за това. Финанс Про Колект е организация, специализирана в събирането на частни и търговски вземания

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 15 Май 2013, 18:00

bmw2012 написа:И аз това се чудех, един приятел ме съветва да им дам 10лв и така да видят, че има някакво движение по тая сметка и да не ме занимават :dunno:

Това също е вариант. МОже и 10 стотинки да им дадеш и по този начин не могат да те съдят. Има ли движение по сметката не могат да те съдят. Аз на шиба***те от близу им давам по левче вече почти две години. Проблемът е, че ако им адеш дори и 1 лев си признаваш задължението и трябва да плащаш. 10 лева, лев, 50 лева все едно, трябва да плащаш докато не ги платиш всичките.
Казвам ти, не им давай нищо и няма да имаш никакви проблеми. Тия копеленца лъжат и се пробват като те сплашат да им платиш. Нищо не могат да ти направят щом е от 2010. Прави се на луд и си трай, не подписвай нищо, не ходи никъде и готово. Ще ти пратят още 2-3 пъти същите писма и накрая ще се откажат.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 15 Май 2013, 18:21

bmw2012 написа:И аз това се чудех, един приятел ме съветва да им дам 10лв и така да видят, че има някакво движение по тая сметка и да не ме занимават :dunno:

Това е начинът. Отивате пускате ги на разсрочено и всеки месец някакви символични суми да върви да има движение всеки месец . И само поразпитай какъв беше срока на давност след което не могат да те съдят и като мине тоя срок ги зарязваш и това е :).
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от armani78 » 15 Май 2013, 19:12

Здравейте колеги! Някога и аз работех в такава колекторска фирма(пълни измамници). Самия факт че са те дали на колекторска фирма говори че те (м-тел) са видяли че не могат да си вземат парите и са ти продали задължението за жълти стотинки на тези измамници.аз също съм търсил хора за сметки към мобилни оператори и длъжници на банки,само запомнете едно! щом сте дадени на колекторска фирма значи кредита ви е препродаден,ако могат да излъжат някой...не давайте никаква първоначална вноска защото така си активирате кредита наново !!! дано съм бил полезен :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 15 Май 2013, 19:22

armani78 написа:Здравейте колеги! Някога и аз работех в такава колекторска фирма(пълни измамници). Самия факт че са те дали на колекторска фирма говори че те (м-тел) са видяли че не могат да си вземат парите и са ти продали задължението за жълти стотинки на тези измамници.аз също съм търсил хора за сметки към мобилни оператори и длъжници на банки,само запомнете едно! щом сте дадени на колекторска фирма значи кредита ви е препродаден,ако могат да излъжат някой...не давайте никаква първоначална вноска защото така си активирате кредита наново !!! дано съм бил полезен :dunno:

Е той е продаден , но защо тогава искат да се внасят в офис на оператор?
В смисъл кажи нещо повече за тези фирми.
Един мой приятел го бяха заплашвали с някакви "бригади" преди около 1 2 години.
После стана цирка и го оставиха , до ден днешен не са го потърсвали.
Като цяло , знам че имат някакви номера - примерно , пускат ти няколко писма до адреса , ако не откликнеш , ти пускат писмо по пощата.
Пускат го по пощата , защото само така може да се провери и да се докаже че си го получил и си уведомен.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 15 Май 2013, 19:33

Аз не знам защо отношенията с телекомите не станат като с интернета - плащаш, имаш интернет, не плащаш, нямаш интернет, никой не ти държи сметка кога и за колко си го плащаш :dunno:
М-Тел имат ли право да сключват договор с непълнолетен? И как така хем ти спират картата, хем искат да си платиш за месеците, в които не си го ползвал :censored:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 15 Май 2013, 19:55

Binev_OuT написа:Единствената институция която има право да те съди без да знаеш е банката , поради малоумната причина че вероятността за грешка при тях е 0% поради "зоркото наблюдение" от държавните органи :mhihi: - демек ако кажат че им дължиш пари им дължиш и точка,винаги ти си в грешка.

Малко офтопик, това е пълна измислица. В съдът нещата изглеждат по съвсем различен начин. Ако не си длъжник, банката пие студена вода и няма как да ти вмени дълг. :winky: И това с държавните органи също не е баш така....

Следваща

Назад към Извън Темата