Кучето усеща токовите удари?!? WTF
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Кучето усеща токовите удари?!? WTF
Някой може ли да ми обясни по-научно.. Значи оная вечер гасиха тока има-няма 10 пъти. И всеки път като изгасне и песа си става от леглото и се завира под масата. Аз си помислих, че е изперкала нацяло вече и я е страх от тъмното
Днес обаче си седя на компютъра и чувам как щраха ЮПС-а .. токов удар. В тва време кучето както си лежи на леглото свива ушите и си наби камшика с 200.
Какво се случва изобщо и кво усеща тоя пес та така се плаши?

Днес обаче си седя на компютъра и чувам как щраха ЮПС-а .. токов удар. В тва време кучето както си лежи на леглото свива ушите и си наби камшика с 200.

Какво се случва изобщо и кво усеща тоя пес та така се плаши?
Re: Кучето усеща токовите удари?!? WTF
Хората сме от малкото същества, които не усещат електромагнитните смущения.
Пробвай да идеш и ти да изключиш някой от автоматичните бушони, да видиш как ще реагира. Ако не реагира така остро, търси другаде причината : )
Пробвай да идеш и ти да изключиш някой от автоматичните бушони, да видиш как ще реагира. Ако не реагира така остро, търси другаде причината : )
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не става. В гаража при бушоните седи яденето и само като отворя и е до мен. Не се получава ефект на изненада 

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Не усеща токовите удари, по скоро имаш уред който излъчва звук във високите честоти и като се получи някакъв срив, кучето се шашка. При мен от рутера се носи някакъв такъв звук, може би от захранването или от някой елемент. Аз го чувам съвсем слабо, но съм сигурен че кучето ми го чува доста добре. Като купих рутера и го пуснах,моето йорки го излая два пъти, но от тогава не му обръща внимание. А че звукът от рутера е някъде около 8 килохерца съм почти сигурен, защото по два пъти в годината в работата ми правят аудиогрма на слуха и след 15 години вече започнах да познавам и честотите на звуците
.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Всички захранвания на модерни телевизори, компютри и т.н. осцилират в диапазона от около 10 до 200 килохерца. Кучетата спокойно си чуват в ултразвуковия обхват, та явно това я дразни Мока - рязката тишина в дома и се чуди какво става горката 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Nickelback написа:Всички захранвания на модерни телевизори, компютри и т.н. осцилират в диапазона от около 10 до 200 килохерца. Кучетата спокойно си чуват в ултразвуковия обхват, та явно това я дразни Мока - рязката тишина в дома и се чуди какво става горката
което ми напомня, че аз чувам работещ телевизор в апартамента, дори и да е оставен без звук...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
И аз съм така.Хаос написа:Nickelback написа:Всички захранвания на модерни телевизори, компютри и т.н. осцилират в диапазона от около 10 до 200 килохерца. Кучетата спокойно си чуват в ултразвуковия обхват, та явно това я дразни Мока - рязката тишина в дома и се чуди какво става горката
което ми напомня, че аз чувам работещ телевизор в апартамента, дори и да е оставен без звук...
А чували ли сте звука, който се чува, докато си зареждате телефона?

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Тука май всичките чуваме повечет отколкото трябва 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Странното е, че сега почна. И преди са спирали тока ама не се е случвало.
А от токовия удар телевизора и рисивра не спряха, чух го само щото седях на компютъра и чух как изщрака ЮПС-а. Рутер имам ама и той не спира като спрат тока, щото е към ЮПС-а.
А със сигурност беше токов удар, щото зимата така като щракне ЮПС-а климатиците си променят оборотите за малко.
А от токовия удар телевизора и рисивра не спряха, чух го само щото седях на компютъра и чух как изщрака ЮПС-а. Рутер имам ама и той не спира като спрат тока, щото е към ЮПС-а.
А със сигурност беше токов удар, щото зимата така като щракне ЮПС-а климатиците си променят оборотите за малко.
- loadrunner
- Потребител
-
- Кара: Е46 330Ci
При токов удар,в трансформатора се генерира високоинтензитетен ултразвук,а кучетата не е като да не чуват в УЗ диапазон.Другото което е-ако по някакъв начин усеща моментната промяна в електромагнитното поле,докато превключва ЮПС-а...иначе дори и аз не знам 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Kroki написа:Тука май всичките чуваме повечет отколкото трябва
Мен като ме боли главата, чувам и на съседа часовника даже

- Madjara
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: икономайзер
Nickelback написа:А чували ли сте звука, който се чува, докато си зареждате телефона?
И на мен ми се случва. Супер, значи не съм мръднал. Моита половинка постоянно ми повтаря, че си набивам филми с тоя слух, ама на, е го са ше и обясня, че страдам от редкия синдром "свръхслух" та да вземе да спре да ми вика за тва и онова... земе да ми пукне некое тъпанче, тогава да я питам как ше комуникираме

- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
Винаги когато пускам единия телевизор чувам някакъв по тънък ама много тънък звук... мислех че се побърквам... е явно не съм единствен 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Madjara написа:Nickelback написа:А чували ли сте звука, който се чува, докато си зареждате телефона?
И на мен ми се случва. Супер, значи не съм мръднал. Моита половинка постоянно ми повтаря, че си набивам филми с тоя слух, ама на, е го са ше и обясня, че страдам от редкия синдром "свръхслух" та да вземе да спре да ми вика за тва и онова... земе да ми пукне некое тъпанче, тогава да я питам как ше комуникираме
Двама сме

И зарядните ми пищят, и лаптопа на моменти и какво ли още не.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Мене никога не са ми пищяли зарядни. Обаче баба ми има един стар телевизор sony ли къв беше тоя кютюк как ми пищят ушите от него немога да стоя в стаята ей така като кучето се махам направо, а тя хич не го чува 
Старото lcd като му сдаде багажа ccfl траф-а и той пищеше малко докато не загрееше.

Старото lcd като му сдаде багажа ccfl траф-а и той пищеше малко докато не загрееше.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2