Кучето усеща токовите удари?!? WTF

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Кучето усеща токовите удари?!? WTF

Мнение от bum_bum » 31 Авг 2013, 16:10

Някой може ли да ми обясни по-научно.. Значи оная вечер гасиха тока има-няма 10 пъти. И всеки път като изгасне и песа си става от леглото и се завира под масата. Аз си помислих, че е изперкала нацяло вече и я е страх от тъмното :kuku:

Днес обаче си седя на компютъра и чувам как щраха ЮПС-а .. токов удар. В тва време кучето както си лежи на леглото свива ушите и си наби камшика с 200. :shock:

Какво се случва изобщо и кво усеща тоя пес та така се плаши?
Изображение

Аватар

Re: Кучето усеща токовите удари?!? WTF

Мнение от Хаос » 31 Авг 2013, 16:37

Хората сме от малкото същества, които не усещат електромагнитните смущения.
Пробвай да идеш и ти да изключиш някой от автоматичните бушони, да видиш как ще реагира. Ако не реагира така остро, търси другаде причината : )
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Авг 2013, 17:12

Не става. В гаража при бушоните седи яденето и само като отворя и е до мен. Не се получава ефект на изненада :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 31 Авг 2013, 20:58

Не усеща токовите удари, по скоро имаш уред който излъчва звук във високите честоти и като се получи някакъв срив, кучето се шашка. При мен от рутера се носи някакъв такъв звук, може би от захранването или от някой елемент. Аз го чувам съвсем слабо, но съм сигурен че кучето ми го чува доста добре. Като купих рутера и го пуснах,моето йорки го излая два пъти, но от тогава не му обръща внимание. А че звукът от рутера е някъде около 8 килохерца съм почти сигурен, защото по два пъти в годината в работата ми правят аудиогрма на слуха и след 15 години вече започнах да познавам и честотите на звуците :D.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 31 Авг 2013, 21:16

Всички захранвания на модерни телевизори, компютри и т.н. осцилират в диапазона от около 10 до 200 килохерца. Кучетата спокойно си чуват в ултразвуковия обхват, та явно това я дразни Мока - рязката тишина в дома и се чуди какво става горката :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Аватар

Мнение от Хаос » 31 Авг 2013, 21:42

Nickelback написа:Всички захранвания на модерни телевизори, компютри и т.н. осцилират в диапазона от около 10 до 200 килохерца. Кучетата спокойно си чуват в ултразвуковия обхват, та явно това я дразни Мока - рязката тишина в дома и се чуди какво става горката :mhihi:

което ми напомня, че аз чувам работещ телевизор в апартамента, дори и да е оставен без звук...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 31 Авг 2013, 21:51

Хаос написа:
Nickelback написа:Всички захранвания на модерни телевизори, компютри и т.н. осцилират в диапазона от около 10 до 200 килохерца. Кучетата спокойно си чуват в ултразвуковия обхват, та явно това я дразни Мока - рязката тишина в дома и се чуди какво става горката :mhihi:

което ми напомня, че аз чувам работещ телевизор в апартамента, дори и да е оставен без звук...
И аз съм така.
А чували ли сте звука, който се чува, докато си зареждате телефона? :mrgreen:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 31 Авг 2013, 22:02

Тука май всичките чуваме повечет отколкото трябва :lol:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Авг 2013, 22:19

Странното е, че сега почна. И преди са спирали тока ама не се е случвало.

А от токовия удар телевизора и рисивра не спряха, чух го само щото седях на компютъра и чух как изщрака ЮПС-а. Рутер имам ама и той не спира като спрат тока, щото е към ЮПС-а.

А със сигурност беше токов удар, щото зимата така като щракне ЮПС-а климатиците си променят оборотите за малко.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46 330Ci

Мнение от loadrunner » 31 Авг 2013, 22:51

При токов удар,в трансформатора се генерира високоинтензитетен ултразвук,а кучетата не е като да не чуват в УЗ диапазон.Другото което е-ако по някакъв начин усеща моментната промяна в електромагнитното поле,докато превключва ЮПС-а...иначе дори и аз не знам :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Сеп 2013, 0:15

Kroki написа:Тука май всичките чуваме повечет отколкото трябва :lol:

Мен като ме боли главата, чувам и на съседа часовника даже :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: икономайзер

Мнение от Madjara » 04 Сеп 2013, 17:54

Nickelback написа:А чували ли сте звука, който се чува, докато си зареждате телефона? :mrgreen:

И на мен ми се случва. Супер, значи не съм мръднал. Моита половинка постоянно ми повтаря, че си набивам филми с тоя слух, ама на, е го са ше и обясня, че страдам от редкия синдром "свръхслух" та да вземе да спре да ми вика за тва и онова... земе да ми пукне некое тъпанче, тогава да я питам как ше комуникираме :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03' e46 330d
Мечтае да кара: Bmw E34 M5
Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.

Мнение от daniel_e30 » 04 Сеп 2013, 19:44

Винаги когато пускам единия телевизор чувам някакъв по тънък ама много тънък звук... мислех че се побърквам... е явно не съм единствен :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 04 Сеп 2013, 20:34

Madjara написа:
Nickelback написа:А чували ли сте звука, който се чува, докато си зареждате телефона? :mrgreen:

И на мен ми се случва. Супер, значи не съм мръднал. Моита половинка постоянно ми повтаря, че си набивам филми с тоя слух, ама на, е го са ше и обясня, че страдам от редкия синдром "свръхслух" та да вземе да спре да ми вика за тва и онова... земе да ми пукне некое тъпанче, тогава да я питам как ше комуникираме :mhihi:

Двама сме ;)
И зарядните ми пищят, и лаптопа на моменти и какво ли още не.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Сеп 2013, 20:40

Мене никога не са ми пищяли зарядни. Обаче баба ми има един стар телевизор sony ли къв беше тоя кютюк как ми пищят ушите от него немога да стоя в стаята ей така като кучето се махам направо, а тя хич не го чува :)
Старото lcd като му сдаде багажа ccfl траф-а и той пищеше малко докато не загрееше.

Следваща

Назад към Извън Темата