Помощ колеги удариха ме, ДЗИ в Дару!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Помощ колеги удариха ме, ДЗИ в Дару!!!

Мнение от Giovanni » 20 Сеп 2013, 20:36

Здравейте колеги,
днес ме жулна една дама, на която след идване на полицията и направиха АКТ защото тя си беше виновна. В 3 лентов еднопосочен път аз си стоях в лявата лента за да завивам на ляво на кръстовището а тя излиза от ЕКО-то на Малинов и ще завива и тя на ляво като идва много към мен и ме търка от дясно като аз не съм тръгвал а тя минава пред мен. В следствие на което имам ожулен калник,броня и леко тръкнат фара в края на мигача.
За съжаление бях с колата която много рядко карам и е само с гражданска, нейната кола също е с гражданска и е на ДЗИ.
Видях в сайта на ДЗИ че едното място за завеждане на щети в Дару Кар.
Молбата ми към вас познава ли някой застрахователя там за да можем да се оправим както си трябва и да си оправя количката?

Благодаря ви предварително!
Понеделник трябва да ходя там за да действам което ще е след 12ч за да се освободя от работа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330d
Мечтае да кара: BMW Alpina B7

Re: Помощ колеги удариха ме, ДЗИ в Дару!!!

Мнение от PavelPavlov » 20 Сеп 2013, 21:07

Здрасти, може би аз нещо не ти разбрах мисълта, но каква щета ще завеждаш след като нямаш КАСКО?

Поздрави,
Павел

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 20 Сеп 2013, 21:24

До колкото разбрах мога да заведа щета в застрахователя на виновния.
Тук в форума видях още такива случаи на ПТП между автомобили само с гражданска и потърпевшия завеща щета към застрахователя на виновния.

Ето и тук си пише това нещо
http://www.grajdanska.net/go/63-sus-ili-bez-kasko.html

Мога да искам обезщетение от застрахователя на виновната дама но е тегаво затова търся колега който може да помогне ако познава застрахователя в Дару.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330д
Мечтае да кара: Е24S

Мнение от VanDal » 20 Сеп 2013, 21:41

За съжаление не познавам застрахователя, но можеш да заведеш щета в компанията на шофьора, виновен за птп-то. Трябва да носиш шоф.книжка и синия талон, талон на колата, валидна полица за го (твоята), валиден ГТП (твоят), както и ще ти вземат оригинала от протокола за ПТП.
По принцип връзки не ти трябват, обезщетенията които дават обаче са почти смешни.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 20 Сеп 2013, 21:47

PavelPavlov написа:Здрасти, може би аз нещо не ти разбрах мисълта, но каква щета ще завеждаш след като нямаш КАСКО?

Поздрави,
Павел

А каква е идеята на гражданската отговорност според теб?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 20 Сеп 2013, 22:09

до автора: ще има да чакаш да ти я вкарат в Дарукар с гражданска. То с каско да си трябва да е нова колата и хиляди условия пък камоли с гражданска. Успех :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 20 Сеп 2013, 22:25

лошо ако е така, затова пуснах тази тема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 20 Сеп 2013, 23:25

Колега аз до колкото знам (не твърдя непременно, че е така) Като нямаш каско ти правят една експертна оценка на щетите и ти изплащат някакво обещетение от ГО на виновния която в повечето случаи не стига да си ги оправиш. При каското е по различно защото като го правиш ти снимат колата и ако има забележки се отбелязват и да речем, че всичко ти е било ок при снимките при такава ситуация се завежда щета изплаща се и след това се ходи за нови снимки.. или ако имаш право на сервиз на застрахователя те оправят колата(чрез възлагателно писмо) без да ти изплащат нищо.
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 21 Сеп 2013, 2:59

Никъде не казваш колко годишна е твоята кола,право на офиц.сервиз имаше ако е 3-5год ,ако е по-стара получаваш обезщетение по експертна оценка!За стари автомобили обичайно е достатъчна сумата за покриване на щетата с части втора употреба или нови алтернативни части.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 21 Сеп 2013, 7:39

stankata777 написа:Никъде не казваш колко годишна е твоята кола,право на офиц.сервиз имаше ако е 3-5год ,ако е по-стара получаваш обезщетение по експертна оценка!За стари автомобили обичайно е достатъчна сумата за покриване на щетата с части втора употреба или нови алтернативни части.

И за това не стига:grin:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Сеп 2013, 9:52

Giovanni написа:Здравейте колеги,
днес ме жулна една дама, на която след идване на полицията и направиха АКТ защото тя си беше виновна. В 3 лентов еднопосочен път аз си стоях в лявата лента за да завивам на ляво на кръстовището а тя излиза от ЕКО-то на Малинов и ще завива и тя на ляво като идва много към мен и ме търка от дясно като аз не съм тръгвал а тя минава пред мен. В следствие на което имам ожулен калник,броня и леко тръкнат фара в края на мигача.
За съжаление бях с колата която много рядко карам и е само с гражданска, нейната кола също е с гражданска и е на ДЗИ.
Видях в сайта на ДЗИ че едното място за завеждане на щети в Дару Кар.
Молбата ми към вас познава ли някой застрахователя там за да можем да се оправим както си трябва и да си оправя количката?

Благодаря ви предварително!
Понеделник трябва да ходя там за да действам което ще е след 12ч за да се освободя от работа.

Колега, след като има акт, че вината е на другият шофьор, трябва да отидеш при неговият застраховател за оценка на щетите. Не можеш да отидеш на друго място.
Гражданската застраховка служи ако вината е твоя, да се заплатят щетите нанесени на другият водач. Ако другият водач е виновен и няма КАСКО, а ти имаш само ГО, практически няма да получиш нищо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от tahsinov » 21 Сеп 2013, 10:38

С протокола от ПТП -то отиваш в застрахователната компания където е сключил застраховка "ГО" виновния водач. Там ти правят оценка и ти плащат щетите или те пращат в сервиз с който компанията има сключен договор. За съжаление в повечето случаи парите които изплащат по "ГО" не покриват изцяло щетите. Ако виновния водач няма сключена "ГО" и ти нямаш "Каско" следва да си търсиш правата в съда. Ако имаш застраховка "Каско" отиваш при твоя застраховател, той ти изплаща щетите и търси регрес от виновния, т.е. твоя застраховател съди виновния, а не ти! Отново повтарям тази хипотеза се отнася само когато имаш сключена "Каско" и виновния водач няма сключена "ГО"!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 21 Сеп 2013, 12:20

Виновния водач е застрахован в ДЗИ.
В сайта на ДЗИ видях че едното място за завеждане на щета е в Дару Кар, явно там има и офис на ДЗИ. Колата е стара - 2003г е39 Мпакет.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Сеп 2013, 12:27

Giovanni написа:Виновния водач е застрахован в ДЗИ.
В сайта на ДЗИ видях че едното място за завеждане на щета е в Дару Кар, явно там има и офис на ДЗИ. Колата е стара - 2003г е39 Мпакет.

Колега, най-добре се обади в централата на ДЗИ и поискай да те насочат къде да отидеш. Може при случаи като твоя да имат определени места където трябва да се отиде и само да ходиш напразно до Дару кар.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Сеп 2013, 14:35

Колега, това място за завеждане на щети дали не е само за Каското? Едва ли за гражданска ще те вкарат в Дару, да не са луди? :kuku:
А който казва, че от гражданската не плащали нищо, по-добре да не пише глупости защито или не са го блъскали, или е попадал на кофти място. Знам, че на повечето народ му е промит мозъка как трябва задължително да си с Каско, но реално нещата не са така. Гледат да не платят точно както при Каското(ако има основание, дори минимално), но пък при Гражданската няма толкова "дребни шрифтове" и ако всичко е наред, пари ще вземеш дори и след месец-два. По принцип ако си премериш внимателно нещата(майстори, части и други)то в най-най-най-лошия случай ще си с някаква минимална загуба на пари. Примерно ще имаш ремонт за 500, а ще получиш 400 лв. Като приспаднеш сумата от Каското, което щеше да направиш и нещата изглеждат далеч по-добре. :winky:
В повечето случаи парите ще стигнат да си на нула, а в не малко от тях, може и да ти останат за една вечеря. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Следваща

Назад към Извън Темата