Помощ колеги удариха ме, ДЗИ в Дару!!!
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Помощ колеги удариха ме, ДЗИ в Дару!!!
Здравейте колеги,
днес ме жулна една дама, на която след идване на полицията и направиха АКТ защото тя си беше виновна. В 3 лентов еднопосочен път аз си стоях в лявата лента за да завивам на ляво на кръстовището а тя излиза от ЕКО-то на Малинов и ще завива и тя на ляво като идва много към мен и ме търка от дясно като аз не съм тръгвал а тя минава пред мен. В следствие на което имам ожулен калник,броня и леко тръкнат фара в края на мигача.
За съжаление бях с колата която много рядко карам и е само с гражданска, нейната кола също е с гражданска и е на ДЗИ.
Видях в сайта на ДЗИ че едното място за завеждане на щети в Дару Кар.
Молбата ми към вас познава ли някой застрахователя там за да можем да се оправим както си трябва и да си оправя количката?
Благодаря ви предварително!
Понеделник трябва да ходя там за да действам което ще е след 12ч за да се освободя от работа.
днес ме жулна една дама, на която след идване на полицията и направиха АКТ защото тя си беше виновна. В 3 лентов еднопосочен път аз си стоях в лявата лента за да завивам на ляво на кръстовището а тя излиза от ЕКО-то на Малинов и ще завива и тя на ляво като идва много към мен и ме търка от дясно като аз не съм тръгвал а тя минава пред мен. В следствие на което имам ожулен калник,броня и леко тръкнат фара в края на мигача.
За съжаление бях с колата която много рядко карам и е само с гражданска, нейната кола също е с гражданска и е на ДЗИ.
Молбата ми към вас познава ли някой застрахователя там за да можем да се оправим както си трябва и да си оправя количката?
Понеделник трябва да ходя там за да действам което ще е след 12ч за да се освободя от работа.
- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
Re: Помощ колеги удариха ме, ДЗИ в Дару!!!
Здрасти, може би аз нещо не ти разбрах мисълта, но каква щета ще завеждаш след като нямаш КАСКО?
Поздрави,
Павел
Поздрави,
Павел
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
До колкото разбрах мога да заведа щета в застрахователя на виновния.
Тук в форума видях още такива случаи на ПТП между автомобили само с гражданска и потърпевшия завеща щета към застрахователя на виновния.
Ето и тук си пише това нещо
http://www.grajdanska.net/go/63-sus-ili-bez-kasko.html
Мога да искам обезщетение от застрахователя на виновната дама но е тегаво затова търся колега който може да помогне ако познава застрахователя в Дару.
Тук в форума видях още такива случаи на ПТП между автомобили само с гражданска и потърпевшия завеща щета към застрахователя на виновния.
Ето и тук си пише това нещо
http://www.grajdanska.net/go/63-sus-ili-bez-kasko.html
Мога да искам обезщетение от застрахователя на виновната дама но е тегаво затова търся колега който може да помогне ако познава застрахователя в Дару.
- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
За съжаление не познавам застрахователя, но можеш да заведеш щета в компанията на шофьора, виновен за птп-то. Трябва да носиш шоф.книжка и синия талон, талон на колата, валидна полица за го (твоята), валиден ГТП (твоят), както и ще ти вземат оригинала от протокола за ПТП.
По принцип връзки не ти трябват, обезщетенията които дават обаче са почти смешни.
По принцип връзки не ти трябват, обезщетенията които дават обаче са почти смешни.
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
PavelPavlov написа:Здрасти, може би аз нещо не ти разбрах мисълта, но каква щета ще завеждаш след като нямаш КАСКО?
Поздрави,
Павел
А каква е идеята на гражданската отговорност според теб?
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
до автора: ще има да чакаш да ти я вкарат в Дарукар с гражданска. То с каско да си трябва да е нова колата и хиляди условия пък камоли с гражданска. Успех 

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
лошо ако е така, затова пуснах тази тема.
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Колега аз до колкото знам (не твърдя непременно, че е така) Като нямаш каско ти правят една експертна оценка на щетите и ти изплащат някакво обещетение от ГО на виновния която в повечето случаи не стига да си ги оправиш. При каското е по различно защото като го правиш ти снимат колата и ако има забележки се отбелязват и да речем, че всичко ти е било ок при снимките при такава ситуация се завежда щета изплаща се и след това се ходи за нови снимки.. или ако имаш право на сервиз на застрахователя те оправят колата(чрез възлагателно писмо) без да ти изплащат нищо.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Никъде не казваш колко годишна е твоята кола,право на офиц.сервиз имаше ако е 3-5год ,ако е по-стара получаваш обезщетение по експертна оценка!За стари автомобили обичайно е достатъчна сумата за покриване на щетата с части втора употреба или нови алтернативни части.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
stankata777 написа:Никъде не казваш колко годишна е твоята кола,право на офиц.сервиз имаше ако е 3-5год ,ако е по-стара получаваш обезщетение по експертна оценка!За стари автомобили обичайно е достатъчна сумата за покриване на щетата с части втора употреба или нови алтернативни части.
И за това не стига:grin:
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Giovanni написа:Здравейте колеги,
Колега, след като има акт, че вината е на другият шофьор, трябва да отидеш при неговият застраховател за оценка на щетите. Не можеш да отидеш на друго място.
Гражданската застраховка служи ако вината е твоя, да се заплатят щетите нанесени на другият водач. Ако другият водач е виновен и няма КАСКО, а ти имаш само ГО, практически няма да получиш нищо.
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
С протокола от ПТП -то отиваш в застрахователната компания където е сключил застраховка "ГО" виновния водач. Там ти правят оценка и ти плащат щетите или те пращат в сервиз с който компанията има сключен договор. За съжаление в повечето случаи парите които изплащат по "ГО" не покриват изцяло щетите. Ако виновния водач няма сключена "ГО" и ти нямаш "Каско" следва да си търсиш правата в съда. Ако имаш застраховка "Каско" отиваш при твоя застраховател, той ти изплаща щетите и търси регрес от виновния, т.е. твоя застраховател съди виновния, а не ти! Отново повтарям тази хипотеза се отнася само когато имаш сключена "Каско" и виновния водач няма сключена "ГО"!
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Виновния водач е застрахован в ДЗИ.
В сайта на ДЗИ видях че едното място за завеждане на щета е в Дару Кар, явно там има и офис на ДЗИ. Колата е стара - 2003г е39 Мпакет.
В сайта на ДЗИ видях че едното място за завеждане на щета е в Дару Кар, явно там има и офис на ДЗИ. Колата е стара - 2003г е39 Мпакет.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Giovanni написа:Виновния водач е застрахован в ДЗИ.
Колега, най-добре се обади в централата на ДЗИ и поискай да те насочат къде да отидеш. Може при случаи като твоя да имат определени места където трябва да се отиде и само да ходиш напразно до Дару кар.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Колега, това място за завеждане на щети дали не е само за Каското? Едва ли за гражданска ще те вкарат в Дару, да не са луди?
А който казва, че от гражданската не плащали нищо, по-добре да не пише глупости защито или не са го блъскали, или е попадал на кофти място. Знам, че на повечето народ му е промит мозъка как трябва задължително да си с Каско, но реално нещата не са така. Гледат да не платят точно както при Каското(ако има основание, дори минимално), но пък при Гражданската няма толкова "дребни шрифтове" и ако всичко е наред, пари ще вземеш дори и след месец-два. По принцип ако си премериш внимателно нещата(майстори, части и други)то в най-най-най-лошия случай ще си с някаква минимална загуба на пари. Примерно ще имаш ремонт за 500, а ще получиш 400 лв. Като приспаднеш сумата от Каското, което щеше да направиш и нещата изглеждат далеч по-добре.
В повечето случаи парите ще стигнат да си на нула, а в не малко от тях, може и да ти останат за една вечеря.

А който казва, че от гражданската не плащали нищо, по-добре да не пише глупости защито или не са го блъскали, или е попадал на кофти място. Знам, че на повечето народ му е промит мозъка как трябва задължително да си с Каско, но реално нещата не са така. Гледат да не платят точно както при Каското(ако има основание, дори минимално), но пък при Гражданската няма толкова "дребни шрифтове" и ако всичко е наред, пари ще вземеш дори и след месец-два. По принцип ако си премериш внимателно нещата(майстори, части и други)то в най-най-най-лошия случай ще си с някаква минимална загуба на пари. Примерно ще имаш ремонт за 500, а ще получиш 400 лв. Като приспаднеш сумата от Каското, което щеше да направиш и нещата изглеждат далеч по-добре.

В повечето случаи парите ще стигнат да си на нула, а в не малко от тях, може и да ти останат за една вечеря.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2