Мобилните камери отпадат!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d e39

Мобилните камери отпадат!!!

Мнение от mermenkov » 30 Яну 2014, 17:59

Сега да видим каква ще е ответната реакция на КАТ: http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/vas-kamerite-po-pytishtata-shte-sa-samo-stacionarni-6004230
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Re: Мобилните камери отпадат!!!

Мнение от bobi_81xx » 30 Яну 2014, 18:44

То и до сега повечето електронни фишове от мобилни камери в съда отпадат,стига да имаш куража да подадеш жалба.Скоро мой колега обори такава глоба в съда и стана "ни лук ял-ни мирисал"

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Яну 2014, 20:08

Да де, но отиваш в съда и даваш 150 лева за адвокат примерно(защото дори лично да го направиш без адвокат, пак имаш подготовка, подаване на жалбата и доста губене на време(пари))та съвсем друго е от КАТ да кажат, че тези камери са незаконни и да не важат фишовете от тях.
Но не мислете, че това ще значи вече в БГ да те праскат за скорост само със стационарни камери. :nono: Просто ще те спират на място и ще ти шият акта като ще кажат "ето ти нарушението го има и на камерата". Така хем си заснет, хем полицая те спира на място и си е реално свидетел на нарушението. Или пък ако махнат нацяло камерите от патрулките(в което силно се съмнявам защото инвестираха огромен брой пари за тях)то ще праскат пак с радарите и тогава ще си я караме "по старо му", което за мен не е лошо. :mhihi: То и сега все още има такива радари, но в населени места, по първокласните пътища са премахнати от употреба, което някои хора бъркат с абсурдното, че няма никакви радари, освен такива с камера и фишче.
Ще е супер ако ги махнат и останат само стационарните, които ние си ги знаем къде са(ежедневно шофиращите и живо интересуващите се от тях :mhihi: )а като сложат още нови, то бързо се научават. Така ще разкараме от колите си досадните пиукащи радар-детектори и всевъзможно електронни глупости, които са...абе досадни са си. :mhihi: А и друго е да те спре ченгето за скорост и да се почнат едни диалози, които са колкото неприятни, толкова и забавни след като мине известно време.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Яну 2014, 0:03

Ми те и паяците отпаднаха ама.. :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46

Мнение от raid » 31 Яну 2014, 2:26

Нека някой по-навътре да спомене дали наистина има нещо такова или всичко пак е блъф? Паяците като отпаднаха си личеше, че всичко беше колкото да не са празни страниците по вестниците, ама тая новина за камерите я има в доста "реномирани" медии в БГ /доколкото може да се каже, че има такива/

Та, ОТПАДАТ ли тия камерки или прасетата ще продължават да преяждат с нашите средства? :bchug:
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 31 Яну 2014, 2:40

Абе по добре снимка със превишена скорост, от колкото радар. А ако имаше истина във това, по белите страно одавна нямаше да има камери.

Потребител
Аватар

Мнение от anglenasalt » 31 Яну 2014, 8:34

Скоро мой колега обори такава глоба в съда и стана "ни лук ял-ни мирисал"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Яну 2014, 9:48

Според мен НЕ трябва да отпадат,това все пак е някакво реално приложение на законите за движение по пътищата.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 31 Яну 2014, 9:55

Е.Димитров написа:Според мен НЕ трябва да отпадат,това все пак е някакво реално приложение на законите за движение по пътищата.

:yes:
А и аз нямам нищо против, като дойде снимката и съм виновен да си платя. Или пък да обжалвам. Ама да ми се върнат пак ония хрантутници и да ми викат "са кво ще прайме"... :nono: благодаря. Да не забравяме за онези коли по малките населени места, които не се спират. Нали...По принцип всички сме равни, ама има едни дето са по-равни.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 31 Яну 2014, 9:56

А в закона не пишеше ли, че трябва да са застанали на видимо място, а не да ми се крият зад тотеми на бензиностанции както в последно време ги наблюдавам, че правят редовно. :banghead:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46

Мнение от raid » 31 Яну 2014, 12:48

zafirovp написа:Абе по добре снимка със превишена скорост, от колкото радар. А ако имаше истина във това, по белите страно одавна нямаше да има камери.

Снимката винаги може да бъде маниполирана и неточна, а не си мислете, че прасетата не го правят. С радара поне шанса е в пъти по-малък.
По белите страни отдавна има мобилни камери, но нищо общо с наще. Там мобилното заснемане на нарушителите се прави само по изключение, и то от добре обозначени автомобили, не Бай Чипик скрит зад бензиностанцията при ограничението 50 на трилентов булевард да дебне с камерата в патрулката, да се чудиш тия за гъби ли са отишли или те снимат без да знаеш.

Законите трябва да се спазват и всеки трябва да си плаща нарушенията, но най-напред трябва да има поне капка смисъл в тях. :D
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 31 Яну 2014, 19:29

raid написа:
zafirovp написа:Абе по добре снимка със превишена скорост, от колкото радар. А ако имаше истина във това, по белите страно одавна нямаше да има камери.

Снимката винаги може да бъде маниполирана и неточна, а не си мислете, че прасетата не го правят. С радара поне шанса е в пъти по-малък.
По белите страни отдавна има мобилни камери, но нищо общо с наще. Там мобилното заснемане на нарушителите се прави само по изключение, и то от добре обозначени автомобили, не Бай Чипик скрит зад бензиностанцията при ограничението 50 на трилентов булевард да дебне с камерата в патрулката, да се чудиш тия за гъби ли са отишли или те снимат без да знаеш.

Законите трябва да се спазват и всеки трябва да си плаща нарушенията, но най-напред трябва да има поне капка смисъл в тях. :D

И с радара правят шмекерии яко - като примерно не трият данните и след това ти представят "превишената ти скорост" която всъщност е на предишния дал 20 лв.

Да се махат тия мобилни камери и всички други да са обозначени - ако сте гледали Джереми Кларксън като беше в Япония имаше табели - 300 метра до камера, 150 метра до камера и камерата е тука...

Като почнат да ми се правят на големите милиционери и миротворци тия от парламента, ма техните снимки ги трият
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Яну 2014, 23:23

Ти сега гледай като сглупиха да заключат депутатските коли как и синята зона ще вземе да отпадне :mhihi:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 31 Яну 2014, 23:37

Е тия лунгури сега ще ми върнат ли 100-те лева като "ВАС решил"? Смешна работа, а и тоя чл. 189 всеки районен съд го тълкуваше по различен начин. Еб*м ти и съдебната практика, крайно време беше.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 31 Яну 2014, 23:57

raid написа:По белите страни отдавна има мобилни камери, но нищо общо с наще. Там мобилното заснемане на нарушителите се прави само по изключение, и то от добре обозначени автомобили, не Бай Чипик скрит зад бензиностанцията при ограничението 50 на трилентов булевард да дебне с камерата в патрулката, да се чудиш тия за гъби ли са отишли или те снимат без да знаеш.

в Дания доста често има бусове/ванове с камери отстрани на пътя и са си напълно нормални, без обозначения и т.н. много ясно че ако видиш надпис МОБИЛНА КАМЕРА ще намалиш.. виждал съм ги да спират на доста изненадващи места, ама то тва е идеята.
даже сега са поръчали нови 25 бусчета с жълти номера(жълтите номера в Дания се използват от фирмите с разни облекчения и т.н.), като целта е да не се различават изобщо от другите на пътя, а освен това предвиждат закупуването на още 75.

в Швеция е пълно с цивилни полицейски коли, които си карат сред трафика и в последствие те спират.

в Германия ме спря най-новата X5-ца(цивилна пак), а преди 1-2 години Е61 пак не маркирана по никакъв начин.

и така нататък в още много държави. Няма лошо да ги има, още повече като са те записали на видео, че правиш нарушение, по-добре си понеси последствията и другия път внимавай :)
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата