Мобилните камери отпадат!!!
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mermenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d e39
Мобилните камери отпадат!!!
Сега да видим каква ще е ответната реакция на КАТ: http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/vas-kamerite-po-pytishtata-shte-sa-samo-stacionarni-6004230
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Re: Мобилните камери отпадат!!!
То и до сега повечето електронни фишове от мобилни камери в съда отпадат,стига да имаш куража да подадеш жалба.Скоро мой колега обори такава глоба в съда и стана "ни лук ял-ни мирисал"
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Да де, но отиваш в съда и даваш 150 лева за адвокат примерно(защото дори лично да го направиш без адвокат, пак имаш подготовка, подаване на жалбата и доста губене на време(пари))та съвсем друго е от КАТ да кажат, че тези камери са незаконни и да не важат фишовете от тях.
Но не мислете, че това ще значи вече в БГ да те праскат за скорост само със стационарни камери.
Просто ще те спират на място и ще ти шият акта като ще кажат "ето ти нарушението го има и на камерата". Така хем си заснет, хем полицая те спира на място и си е реално свидетел на нарушението. Или пък ако махнат нацяло камерите от патрулките(в което силно се съмнявам защото инвестираха огромен брой пари за тях)то ще праскат пак с радарите и тогава ще си я караме "по старо му", което за мен не е лошо.
То и сега все още има такива радари, но в населени места, по първокласните пътища са премахнати от употреба, което някои хора бъркат с абсурдното, че няма никакви радари, освен такива с камера и фишче.
Ще е супер ако ги махнат и останат само стационарните, които ние си ги знаем къде са(ежедневно шофиращите и живо интересуващите се от тях
)а като сложат още нови, то бързо се научават. Така ще разкараме от колите си досадните пиукащи радар-детектори и всевъзможно електронни глупости, които са...абе досадни са си.
А и друго е да те спре ченгето за скорост и да се почнат едни диалози, които са колкото неприятни, толкова и забавни след като мине известно време.
Но не мислете, че това ще значи вече в БГ да те праскат за скорост само със стационарни камери.
Просто ще те спират на място и ще ти шият акта като ще кажат "ето ти нарушението го има и на камерата". Така хем си заснет, хем полицая те спира на място и си е реално свидетел на нарушението. Или пък ако махнат нацяло камерите от патрулките(в което силно се съмнявам защото инвестираха огромен брой пари за тях)то ще праскат пак с радарите и тогава ще си я караме "по старо му", което за мен не е лошо. Ще е супер ако ги махнат и останат само стационарните, които ние си ги знаем къде са(ежедневно шофиращите и живо интересуващите се от тях
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нека някой по-навътре да спомене дали наистина има нещо такова или всичко пак е блъф? Паяците като отпаднаха си личеше, че всичко беше колкото да не са празни страниците по вестниците, ама тая новина за камерите я има в доста "реномирани" медии в БГ /доколкото може да се каже, че има такива/
Та, ОТПАДАТ ли тия камерки или прасетата ще продължават да преяждат с нашите средства?
Та, ОТПАДАТ ли тия камерки или прасетата ще продължават да преяждат с нашите средства?

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Абе по добре снимка със превишена скорост, от колкото радар. А ако имаше истина във това, по белите страно одавна нямаше да има камери.
- anglenasalt
- Потребител
-
Скоро мой колега обори такава глоба в съда и стана "ни лук ял-ни мирисал"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Според мен НЕ трябва да отпадат,това все пак е някакво реално приложение на законите за движение по пътищата.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Е.Димитров написа:Според мен НЕ трябва да отпадат,това все пак е някакво реално приложение на законите за движение по пътищата.
А и аз нямам нищо против, като дойде снимката и съм виновен да си платя. Или пък да обжалвам. Ама да ми се върнат пак ония хрантутници и да ми викат "са кво ще прайме"...
благодаря. Да не забравяме за онези коли по малките населени места, които не се спират. Нали...По принцип всички сме равни, ама има едни дето са по-равни.- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
А в закона не пишеше ли, че трябва да са застанали на видимо място, а не да ми се крият зад тотеми на бензиностанции както в последно време ги наблюдавам, че правят редовно. 

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
zafirovp написа:Абе по добре снимка със превишена скорост, от колкото радар. А ако имаше истина във това, по белите страно одавна нямаше да има камери.
Снимката винаги може да бъде маниполирана и неточна, а не си мислете, че прасетата не го правят. С радара поне шанса е в пъти по-малък.
По белите страни отдавна има мобилни камери, но нищо общо с наще. Там мобилното заснемане на нарушителите се прави само по изключение, и то от добре обозначени автомобили, не Бай Чипик скрит зад бензиностанцията при ограничението 50 на трилентов булевард да дебне с камерата в патрулката, да се чудиш тия за гъби ли са отишли или те снимат без да знаеш.
Законите трябва да се спазват и всеки трябва да си плаща нарушенията, но най-напред трябва да има поне капка смисъл в тях.
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
raid написа:zafirovp написа:Абе по добре снимка със превишена скорост, от колкото радар. А ако имаше истина във това, по белите страно одавна нямаше да има камери.
Снимката винаги може да бъде маниполирана и неточна, а не си мислете, че прасетата не го правят. С радара поне шанса е в пъти по-малък.
По белите страни отдавна има мобилни камери, но нищо общо с наще. Там мобилното заснемане на нарушителите се прави само по изключение, и то от добре обозначени автомобили, не Бай Чипик скрит зад бензиностанцията при ограничението 50 на трилентов булевард да дебне с камерата в патрулката, да се чудиш тия за гъби ли са отишли или те снимат без да знаеш.
Законите трябва да се спазват и всеки трябва да си плаща нарушенията, но най-напред трябва да има поне капка смисъл в тях.
И с радара правят шмекерии яко - като примерно не трият данните и след това ти представят "превишената ти скорост" която всъщност е на предишния дал 20 лв.
Да се махат тия мобилни камери и всички други да са обозначени - ако сте гледали Джереми Кларксън като беше в Япония имаше табели - 300 метра до камера, 150 метра до камера и камерата е тука...
Като почнат да ми се правят на големите милиционери и миротворци тия от парламента, ма техните снимки ги трият
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ти сега гледай като сглупиха да заключат депутатските коли как и синята зона ще вземе да отпадне 
Е тия лунгури сега ще ми върнат ли 100-те лева като "ВАС решил"? Смешна работа, а и тоя чл. 189 всеки районен съд го тълкуваше по различен начин. Еб*м ти и съдебната практика, крайно време беше.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
raid написа:По белите страни отдавна има мобилни камери, но нищо общо с наще. Там мобилното заснемане на нарушителите се прави само по изключение, и то от добре обозначени автомобили, не Бай Чипик скрит зад бензиностанцията при ограничението 50 на трилентов булевард да дебне с камерата в патрулката, да се чудиш тия за гъби ли са отишли или те снимат без да знаеш.
в Дания доста често има бусове/ванове с камери отстрани на пътя и са си напълно нормални, без обозначения и т.н. много ясно че ако видиш надпис МОБИЛНА КАМЕРА ще намалиш.. виждал съм ги да спират на доста изненадващи места, ама то тва е идеята.
даже сега са поръчали нови 25 бусчета с жълти номера(жълтите номера в Дания се използват от фирмите с разни облекчения и т.н.), като целта е да не се различават изобщо от другите на пътя, а освен това предвиждат закупуването на още 75.
в Швеция е пълно с цивилни полицейски коли, които си карат сред трафика и в последствие те спират.
в Германия ме спря най-новата X5-ца(цивилна пак), а преди 1-2 години Е61 пак не маркирана по никакъв начин.
и така нататък в още много държави. Няма лошо да ги има, още повече като са те записали на видео, че правиш нарушение, по-добре си понеси последствията и другия път внимавай

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2