шофьорски курсове с автоматик

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

шофьорски курсове с автоматик

Мнение от robbiewww » 10 Фев 2014, 15:25

здравейте
някой знае ли в софия шофьорски курсове с кола с автоматични скорости?
за предпочитане в района на слатина

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Re: шофьорски курсове с автоматик

Мнение от Beamerdriver » 10 Фев 2014, 15:58

Защо държиш на автоматика?Mислиш ли че ще се научиш да караш кола ако не караш с ръчни скорости?Иначе по темата ти имаше един с едно Audi A7 Sportback ,потърси в google.
39470

Потребител
Аватар

Мнение от robbiewww » 10 Фев 2014, 16:02

:) аз си карам с ръчни, карал съм и с автоматични

курса търся за жена ми, за която мисля след това да купя кола с автоматични скорости

Аватар

Мнение от TUZara` » 10 Фев 2014, 16:03

Мисля,че дори е забранено да караш курсове на автоматик...В САЩ може би няма да е проблем,но тук ?!Дори мисля,че ако си карал курсове на автоматик,което аз лично се съмнявам да съществува,трябва да ги изкарват някаква по-различна книжка примерно Б1 :D

Тя да се научи,на ръчни,па после да си кара каквото ще...

П.С. Повечето жени искат да карат на автомат и твърдят,че после ще си карат автомат... и голяма част от тях наистина не могат да карат ръчка,а и не им се налага,но си има правила...

Потребител
Аватар

Мнение от robbiewww » 10 Фев 2014, 16:08

ясно...отдавна не съм в течение нито за курсовете, нито за изпита...на изпита може ли да се отиде с личен автомобил или въпроса е абсурден за БГ?

Аватар

Мнение от TUZara` » 10 Фев 2014, 16:14

Що ми е на акъл,че докато не си получиш свидетелството за право на управление нямаш право да шофираш автомобил различен от онзи оборудван и обозначен със съответната маркировка като такъв..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 10 Фев 2014, 16:27

естествено че не може с твой автомобил или с автомат :kuku: какво толкова има да се научи да кара нормална кола, пък после каквото си иска.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 10 Фев 2014, 16:35

Има един Хувър дето обикаля с надпис "Автоматик" ...
Ако го видя, ще ти драсна ;)
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 10 Фев 2014, 16:43

Напълно възможно е да караш курсовете на автомат и после по нагледния ред това е отбелязано в книжката. Мисля че е на гърба където по принцип би трябвало да пише ако сте късоглед/далеглед и т.н.(нали един вид ако медицинския преглед не беше тотална смешка :mhihi: ).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 10 Фев 2014, 16:53

Да, може да се кара курс на автоматик. Дали е правилно и/или полезно си решавате с жена ти и , както казаха по-рано, след това се отразява в книжката.
И много бързо с гуглето излизат нужните резултати
http://www.vasilevi.com/шофьорски-курс-категория-В-автоматик.html
http://nivema-car.com/
Със сигурност има и други.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Потребител
Аватар

Мнение от robbiewww » 10 Фев 2014, 17:02

ее браво - линка на АГД даде отговор и на още няколко въпроса -
"Курсистите изкарали курса за категория „В” на автомобил с автоматична скоростна кутия, взимат книжка, която им дава право да управляват само автомобил с автоматична скоростна кутия. "

но май наистина ще е по-добре да си изкара курса със ръчни, а после да кара каквото харесаме

благодаря на всички

а иначе - на запад в някои страни може да ходиш на изпит с личната кола. аз съм го правил, след като като чужденец първо карах с бг книжка, а после ходих да взимам и чуждата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 10 Фев 2014, 17:55

Курсове на автомат няма проблеми, в книжката се отбелязва че важи само за кола автоматик!!!! Курсове на е46 320д фейс автомат в школа Idrive в София ;)
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 11 Фев 2014, 17:32

Според мен е пълна тъпотия това дали е автомат или ръчка... Нали си взел книжка, знаеш правилата за движение.. и отговаряш пред закона по тях. Така или иначе навика за натискане на съединителя не можеш да го получиш по време на курса а го изграждаш с времето.. чиста дискриминация. И кой каза, че нормалните автомобили са с ръчка? За мен например, нормалните автомобили нямат скоростен лост който да се вижда.. а?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 11 Фев 2014, 17:45

Според мен е по-добре даже курсовете да се карат на автоматик.
Така и така на курсистите, особено от женски пол им е всичко толкова ново и трудно, и вместо да внимават за знаци, маркировка (където я има :) ), пешеходци, огледалата, и да разберат какво става около тях, те само мислят как да сменя тъпата 2ра с 3та.
Питайте си жените, приятелките дали не е така!
При мен съпругата като се качи на автоматика, каза че шофирането е къде и къде по-приятно, и че доста неща чак сега ги вижда въпреки, че пътищата бяха същите по, които е карала по време на курса, вярно че и колата не е 15-18 годишно пежо :mhihi: :mhihi: .
Няма какво да се лъжем в момента с 24-30 часа кормуване, нищо не става.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 11 Фев 2014, 18:15

И след това като те удари някоя жена на светофар или на изкачване, защото объркала педала. Ще ви питам дали е дискриминация или не. Все пак не карате колело, а кола. Не е ли нормално да можеш да караш за да ти дадат книжка. Бил съм свидетел на това как жена спира на стоп, човека тъкмо минава с колата и тя дава газ и го отнася. После каза обърках педала. :banghead: А на другият му се плачеше...

Следваща

Назад към Извън Темата