Съвет за... А160
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Mapuo
- Потребител
-
- Кара: '96 BMW E39 520i
Съвет за... А160
Здравейте колеги,
извинявам се, за марката но вярвам, че ще ме разберете.
В момента съм в Германия и искам да и взема някоя евтина количка за майка ми, за да мога като се прибера да си намеря красавицата цяла.
Попаднах на Mercedes-Benz A 160 Elegance (аз лично и на кучето ми бих взел БМВ, но уви - тя не ги харесва)
Проблемът е, че е автомат и изключвал от 5-та скорост. Четох за проблема, за недостатъчно масло, проблем с паметта, "мозъка" на скоростната кутия, механични причини и тн. но нищо конкретно. Ще се радвам ако някой изкаже мнение. Според вас на какво може да се дължи и най-вероятно каква сума ме очаква ? Днес ще ходя на оглед, но тук не познавам някой който си има на идея за какво става въпрос и може да помогне.
ПС: Нещо ми казва да не се хващам на хорото, но като се знам...
извинявам се, за марката но вярвам, че ще ме разберете.
В момента съм в Германия и искам да и взема някоя евтина количка за майка ми, за да мога като се прибера да си намеря красавицата цяла.
Попаднах на Mercedes-Benz A 160 Elegance (аз лично и на кучето ми бих взел БМВ, но уви - тя не ги харесва)
Проблемът е, че е автомат и изключвал от 5-та скорост. Четох за проблема, за недостатъчно масло, проблем с паметта, "мозъка" на скоростната кутия, механични причини и тн. но нищо конкретно. Ще се радвам ако някой изкаже мнение. Според вас на какво може да се дължи и най-вероятно каква сума ме очаква ? Днес ще ходя на оглед, но тук не познавам някой който си има на идея за какво става въпрос и може да помогне.

ПС: Нещо ми казва да не се хващам на хорото, но като се знам...
Re: Съвет за... А160
Погледни тази тема, може да ти е от полза. http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=259355&hilit=%D0%BC%D0%B5%D1%80%D1%86%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%81+%D0%B0+%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B0

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Моят кум имаше същият проблем но с Ц 220 cdi, с втора скорост : беше "мозъка ", даде 1500лв но отвреме на време пак го правеше.
Не се хващай!
Не се хващай!

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
А-класата за ремонт баш там кутии, стартер, съединител е мъка та мъка
По добре търси друга ...

По добре търси друга ...
Ubi dubium, ibi libertas
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Колега, не ти препоръчвам нищо освен 170 - Това от гледна точка на вървеж и разход на нафта, а и по спомен само дизеловния и 190-ката са правени от мерцедес, останалите двигатели са аутсорсвани за по-евтино.
Приятелката ми има една А170-ка 2004, която каквото и да й правиш няма чупене и харчи 6-6.5/100. Също така силно те съветвам да не гледаш коли преди фейслифта от 2002 г., качеството на интериора е отвратително, всичко скърца и пука, а няколкото познати с проблемни А-класи по които постоянно нещо не е наред, са с коли все преди фейслифта.
Относно тази със счупените скорости - изобщо не си струва да се занимаваш и да наливаш тепърва пари.
Иначе поддръжката е евтина ако е читава колата, ама А160 и А140 не вървят изобщо, а харчат прилично. Возията е много по-добра от на пежо и рено в тоя клас от тея години. То всъщност е по-добра и от на е90 със sport settings suspension.
Приятелката ми има една А170-ка 2004, която каквото и да й правиш няма чупене и харчи 6-6.5/100. Също така силно те съветвам да не гледаш коли преди фейслифта от 2002 г., качеството на интериора е отвратително, всичко скърца и пука, а няколкото познати с проблемни А-класи по които постоянно нещо не е наред, са с коли все преди фейслифта.
Относно тази със счупените скорости - изобщо не си струва да се занимаваш и да наливаш тепърва пари.
Иначе поддръжката е евтина ако е читава колата, ама А160 и А140 не вървят изобщо, а харчат прилично. Возията е много по-добра от на пежо и рено в тоя клас от тея години. То всъщност е по-добра и от на е90 със sport settings suspension.

- Boraka92
- Потребител
-
- Кара: '00 E39 530i
- Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия
Марио, щом в момента си в Германия ти препоръчвам да се поразходиш из селските автокъщи или погледни частните обяви за някой пазен, пенсионерски Голф, Опел, японско и т.н. Да не говоря и каква чудна Нисан Микра ще намериш за 800-1000 евра - удобно, уникално лесно за каране и паркиране и непретенциозно като поддръжка, същото мога да кажа за Рено Туинго. Ако твърдо искаш А класа както колегите са споменали най-добре А170 дизел с ръчна кутия. Бензиновите са страшно мъртви и харчат като за 500 кубика отгоре.
Счупена А-класа със сигурност няма да ти излезе по-евтино да я купиш от Германия. Общо взето за същите пари ще си купиш от България подобен скрап.
Всичко, което не може да изкара по 100 000 км само със смяна на консумативи - е скрап.
Всичко, което не може да изкара по 100 000 км само със смяна на консумативи - е скрап.
7 мнения
• Страница 1 от 1