Съвет за... А160

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: '96 BMW E39 520i

Съвет за... А160

Мнение от Mapuo » 21 Фев 2014, 8:48

Здравейте колеги,
извинявам се, за марката но вярвам, че ще ме разберете.
В момента съм в Германия и искам да и взема някоя евтина количка за майка ми, за да мога като се прибера да си намеря красавицата цяла.
Попаднах на Mercedes-Benz A 160 Elegance (аз лично и на кучето ми бих взел БМВ, но уви - тя не ги харесва)
Проблемът е, че е автомат и изключвал от 5-та скорост. Четох за проблема, за недостатъчно масло, проблем с паметта, "мозъка" на скоростната кутия, механични причини и тн. но нищо конкретно. Ще се радвам ако някой изкаже мнение. Според вас на какво може да се дължи и най-вероятно каква сума ме очаква ? Днес ще ходя на оглед, но тук не познавам някой който си има на идея за какво става въпрос и може да помогне.
:help:

ПС: Нещо ми казва да не се хващам на хорото, но като се знам...

Потребител
Аватар

Re: Съвет за... А160

Мнение от teo_pp » 21 Фев 2014, 11:30

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 21 Фев 2014, 13:05

Моят кум имаше същият проблем но с Ц 220 cdi, с втора скорост : беше "мозъка ", даде 1500лв но отвреме на време пак го правеше.
Не се хващай!
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 21 Фев 2014, 13:17

А-класата за ремонт баш там кутии, стартер, съединител е мъка та мъка :paranoid:
По добре търси друга ...
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 22 Фев 2014, 23:45

Колега, не ти препоръчвам нищо освен 170 - Това от гледна точка на вървеж и разход на нафта, а и по спомен само дизеловния и 190-ката са правени от мерцедес, останалите двигатели са аутсорсвани за по-евтино.
Приятелката ми има една А170-ка 2004, която каквото и да й правиш няма чупене и харчи 6-6.5/100. Също така силно те съветвам да не гледаш коли преди фейслифта от 2002 г., качеството на интериора е отвратително, всичко скърца и пука, а няколкото познати с проблемни А-класи по които постоянно нещо не е наред, са с коли все преди фейслифта.
Относно тази със счупените скорости - изобщо не си струва да се занимаваш и да наливаш тепърва пари.

Иначе поддръжката е евтина ако е читава колата, ама А160 и А140 не вървят изобщо, а харчат прилично. Возията е много по-добра от на пежо и рено в тоя клас от тея години. То всъщност е по-добра и от на е90 със sport settings suspension. :conf:

Потребител
Аватар
Кара: '00 E39 530i
Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия

Мнение от Boraka92 » 23 Фев 2014, 4:10

Марио, щом в момента си в Германия ти препоръчвам да се поразходиш из селските автокъщи или погледни частните обяви за някой пазен, пенсионерски Голф, Опел, японско и т.н. Да не говоря и каква чудна Нисан Микра ще намериш за 800-1000 евра - удобно, уникално лесно за каране и паркиране и непретенциозно като поддръжка, същото мога да кажа за Рено Туинго. Ако твърдо искаш А класа както колегите са споменали най-добре А170 дизел с ръчна кутия. Бензиновите са страшно мъртви и харчат като за 500 кубика отгоре.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 24 Фев 2014, 1:36

Счупена А-класа със сигурност няма да ти излезе по-евтино да я купиш от Германия. Общо взето за същите пари ще си купиш от България подобен скрап.
Всичко, което не може да изкара по 100 000 км само със смяна на консумативи - е скрап.

Назад към Извън Темата