Проблем с изоставен автомобил.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Проблем с изоставен автомобил.

Мнение от Borymeckata » 22 Апр 2014, 12:24

Колеги, проблемът ми е следният. Пред входа на блока ми има място да се паркират 5 - 6 автомобила. Ползваме го ние - живеещите в същия вход и понякога съседите. Проблеми не е имало до преди година, когато един от живущите в блока домъкна някакъв 25-годишен Ескорт и го заряза на най-хубавото и удобно за паркиране място - точно под балкона ми. Оттогава колата не е мърдала от там - не се кара и няма признаци да се прави нещо по нея. Сега гумите са спаднали, а колата покрита с два пръста изгнила шума. На два пъти намекнах на собственика, че все пак това е паркинг, а не авто-гробище и няма да е лошо да разкара този ръждоляк, но нашият се прави на ударен. Въпросът ми е дали има някакъв законов начин собственикът да бъде принуден да махне колата от паркинга?

Преди да ме обявите за дребнава и заядлива душица - искам да обясня. Изобщо избягвам да влизам в конфликти с околните, но в случая се дразня, защото често ми се случва след работа да няма къде да паркирам. Налага ми се да оставям колата си пред другия вход, където не я виждам, а и има опасност някой да ме "накаже" за това, че съм паркирал на "неговото" място. И си мисля, че след като всички плащаме данък на терена около блока, имаме право да го ползваме. Ще бъда благодарен за всякакви мнения и съвети по въпроса.
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Проблем с изоставен автомобил.

Мнение от ивчо » 22 Апр 2014, 12:31

Нищо законно не може да направиш ..
Освен ако не е паркирана в частен имот или не пречи на вход/изход на нещо ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Апр 2014, 12:40

http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=63585

За София телефона е 02 / 983-67-47

Малко в гугъл-сърч :mhihi: Пред почти всеки блок има по един такъв автомобил :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 22 Апр 2014, 12:40

Пред блока ми имаше една лада дето не беше мърдана от преди да се родя. Направо се беше сраснала с асфалта и беше тръгнала дива растителност в нея. Отдолу имаше мъх дебел 4 пръста. Та май по никакъв начин не успяхме да го накараме да я махне до преди 2-3 години когато уж щяха да почват да дигат изоставени коли и тоя най-накрая я разкара :banghead: Пробвай да пишеш до общината, но за съжаление мисля че се сещам какво ше се случи. То пред блока ми има шахта с дупка в нея около 40 см широка и някой може да се пребие зверски през нощта. Писах им и естествено отговор не получих :bang:

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 22 Апр 2014, 12:48

Става въпрос за провинцията. Преди да пиша тук - четох няколко подобни теми в други форуми. Изглежда, че няма ясен критерий кога една кола е "изоставена". В моя случай - Фордът си е с номерата (табелите), не пречи на движението е не е в тревна площ. Дали има платени данък или ГО - не знам, но мога да разбера. На практика собственикът може да я бракува и след като не дължи нито лев за застраховки и данъци - може да я държи на паркинга неограничено.

А пък мен ме одрънкаха около 260 лева за данък и 230 за ГО. Отделно за преглед и винетка. И в крайна сметка - не мога да паркирам пред жилището си...
Последна промяна Borymeckata на 22 Апр 2014, 13:03, променена общо 5 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 22 Апр 2014, 12:58

Ако освен, че не я е карал не ѝ е плащал гражданската ще получи писмо от "Гарнационен фонд", че ако не сключи до 14 дни ГО или не бракува колата ще му наложат глоба между 400 и 600 лв и той само ще се принуди или да я кара или да я даде за вторични. При мен се беше случи същото преди 2 седмици с на баща ми колата понеже не беше карана 4 месеца и не ѝ беше плащано нищо ни пнинудиха на платим гражданската, но с тази малка подробност, че аз живея в къща и колата беше в гаража и на никой не пречеше :mhihi: Така, че колега е въпрос на време да ти се махне този проблем от главата или в противен случай ходи в общината и ще му я преместят принудително с паяк. Също така колата, ако е без номера и се води бракувана от общината ще му дадът 14 дневен срок да я махне, защото няма право да заема общинска земя, след като не плаща данък за колата, просто някой трябва да подаде сигнал, че в междублоковите пространства не минават общинската охрана да видят какво е положението.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 22 Апр 2014, 12:58

Borymeckata написа:В моя случай - Фордът не пречи на движението е не е в тревна площ. На практика собственикът може да я бракува и след като не дължи нито лев за застраховки и данъци - може да я държи на паркинга неограничено.

Като са платени е ясно, че няма кой да ти вдигне колата. Но като не се кара от една година, надали плаща ГО, данъци и минава ГТП. Общината не печели нищо от него, а той заема място. Аз бих звъннал в общината, пък току виж получил стикер на стъклото.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 22 Апр 2014, 13:03

Тия са ми от любимите.
Трябва малко по-агресивно да се действа колега, но не знам дали си такъв.
Ако си такъв ми драсни едно ЛС.
Бъди честен пък да става квото ще

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 22 Апр 2014, 13:04

b00st написа:....

:yes:
Ако няма номера, смело звъни в общината. Ако има, трябва да чакаш, докато му писне да й плаща данъка и ГО.

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 22 Апр 2014, 13:13

bmw55 написа:Тия са ми от любимите.
Трябва малко по-агресивно да се действа колега, но не знам дали си такъв.
Ако си такъв ми драсни едно ЛС.

Определен не съм, Колега... :paranoid: :paranoid: Само огледалата на колата ми струват колкото целия Ескорт, така че ако се стигне до мерене на ... и курназлък, мога само да изгубя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Апр 2014, 13:45

Щом си е с номерата явно не е свалена от движение и дължи данък. Друг е въпроса, че ако иде да я бракува ше мине време и никой няма да му го търси. Начините за разправия с него са все неприятни за съжаление. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 22 Апр 2014, 14:49

Преди година-две в Пловдив имаше "акция" за премахване на трошките от паркоместата пред блоковете. Лепиха стикери по изоставените коли, с които приканваха собствениците им доброволно да ги махнат или ги вдигаха принудително. Имаше ефект и в момента на общинските терени и паркинги почти не останаха гробници.

Свържи се с някой компетентен от твоята община, може и да станат нещата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 22 Апр 2014, 15:18

Колега, пробвай да напишеш същата бележка като тази от общината (провери в гугъл трябва да има) и му я лепни на колата. Ако не стане след две седмици му пусни писмо със същата бележка като напишеш на плика че е от съответната община и му го пусни направо в пощата.

Мове да се стресне и да я махне. Ако ли не, ще отиде до общината и най-малкото ще им привлече вниманието.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 22 Апр 2014, 15:29

Аз преди два месеца за нещо подобно разговарях лично с кмета( на бивш областен град) и се оказа,че няма легално разрешаване на ситуацията.Общината няма паяк.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Аватар

Мнение от F3P » 22 Апр 2014, 15:37

Vra4anin написа:.....

Не е въпроса, че друг ще паркира на мястото- смисълът е да се освободи още 1 място на паркинга. Дори и чисто статистически му се увеличава шанса на човека да си спре пред блока/входа- има значение дали ще са 15 места за 20 коли или 16 места за 20 коли.

Автора да проучи наредбите на общината си- винаги има начин да се махнат законно тея кочини. Преди време на съсед му отнесоха паметника зарязан от 7-8 години- по негови думи е било понеже колата не е изрядна от към данъци, ГТП и ГО. Е, разбира се и по сигнал на някой добросъвестен съсед- общината не са разбрали сами за тоя паметник.
Реално за да ти седи колата на общински терен трябва да си платил данъците. Вероятно има някаква нормативна база с която може да се определи кога колата няма място на улицата- било то неплатени данъци, било то щото е без преглед (колата е негодна за движение), било щото няма ГО която е задължителна независимо дали караш или не.
Някакъв начин да отнесат кочината има- виждал и коли с предупредителни стикери да бъдат махнати, виждал съм и да премахват такива коли. Въпрос на проучване е. И 100% ще е нужно да се подаде сигнал.

stankata777 написа:Аз преди два месеца за нещо подобно разговарях лично с кмета( на бивш областен град) и се оказа,че няма легално разрешаване на ситуацията.Общината няма паяк.

Предай му да се хване в ръце тоя и да свърши нещо полезно. Отстраняването на колата е за сметка на собственика- колата се премахва някак (паяк, пътна помощ, камион с кран), общината плаща 100-на лева за работата и после парите се търсят от собственика по законният ред: молби, покани, НАП, ЧСИ и т.н. Важното е колата да изчезне.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата