Проблем с изоставен автомобил.
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Проблем с изоставен автомобил.
Колеги, проблемът ми е следният. Пред входа на блока ми има място да се паркират 5 - 6 автомобила. Ползваме го ние - живеещите в същия вход и понякога съседите. Проблеми не е имало до преди година, когато един от живущите в блока домъкна някакъв 25-годишен Ескорт и го заряза на най-хубавото и удобно за паркиране място - точно под балкона ми. Оттогава колата не е мърдала от там - не се кара и няма признаци да се прави нещо по нея. Сега гумите са спаднали, а колата покрита с два пръста изгнила шума. На два пъти намекнах на собственика, че все пак това е паркинг, а не авто-гробище и няма да е лошо да разкара този ръждоляк, но нашият се прави на ударен. Въпросът ми е дали има някакъв законов начин собственикът да бъде принуден да махне колата от паркинга?
Преди да ме обявите за дребнава и заядлива душица - искам да обясня. Изобщо избягвам да влизам в конфликти с околните, но в случая се дразня, защото често ми се случва след работа да няма къде да паркирам. Налага ми се да оставям колата си пред другия вход, където не я виждам, а и има опасност някой да ме "накаже" за това, че съм паркирал на "неговото" място. И си мисля, че след като всички плащаме данък на терена около блока, имаме право да го ползваме. Ще бъда благодарен за всякакви мнения и съвети по въпроса.
Преди да ме обявите за дребнава и заядлива душица - искам да обясня. Изобщо избягвам да влизам в конфликти с околните, но в случая се дразня, защото често ми се случва след работа да няма къде да паркирам. Налага ми се да оставям колата си пред другия вход, където не я виждам, а и има опасност някой да ме "накаже" за това, че съм паркирал на "неговото" място. И си мисля, че след като всички плащаме данък на терена около блока, имаме право да го ползваме. Ще бъда благодарен за всякакви мнения и съвети по въпроса.
Excellent! Steven is my name!
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Проблем с изоставен автомобил.
Нищо законно не може да направиш ..
Освен ако не е паркирана в частен имот или не пречи на вход/изход на нещо ...
Освен ако не е паркирана в частен имот или не пречи на вход/изход на нещо ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=63585
За София телефона е 02 / 983-67-47
Малко в гугъл-сърч
Пред почти всеки блок има по един такъв автомобил 
За София телефона е 02 / 983-67-47
Малко в гугъл-сърч

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Пред блока ми имаше една лада дето не беше мърдана от преди да се родя. Направо се беше сраснала с асфалта и беше тръгнала дива растителност в нея. Отдолу имаше мъх дебел 4 пръста. Та май по никакъв начин не успяхме да го накараме да я махне до преди 2-3 години когато уж щяха да почват да дигат изоставени коли и тоя най-накрая я разкара
Пробвай да пишеш до общината, но за съжаление мисля че се сещам какво ше се случи. То пред блока ми има шахта с дупка в нея около 40 см широка и някой може да се пребие зверски през нощта. Писах им и естествено отговор не получих 
Пробвай да пишеш до общината, но за съжаление мисля че се сещам какво ше се случи. То пред блока ми има шахта с дупка в нея около 40 см широка и някой може да се пребие зверски през нощта. Писах им и естествено отговор не получих 
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Става въпрос за провинцията. Преди да пиша тук - четох няколко подобни теми в други форуми. Изглежда, че няма ясен критерий кога една кола е "изоставена". В моя случай - Фордът си е с номерата (табелите), не пречи на движението е не е в тревна площ. Дали има платени данък или ГО - не знам, но мога да разбера. На практика собственикът може да я бракува и след като не дължи нито лев за застраховки и данъци - може да я държи на паркинга неограничено.
А пък мен ме одрънкаха около 260 лева за данък и 230 за ГО. Отделно за преглед и винетка. И в крайна сметка - не мога да паркирам пред жилището си...
А пък мен ме одрънкаха около 260 лева за данък и 230 за ГО. Отделно за преглед и винетка. И в крайна сметка - не мога да паркирам пред жилището си...
Последна промяна Borymeckata на 22 Апр 2014, 13:03, променена общо 5 пъти
Excellent! Steven is my name!
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Ако освен, че не я е карал не ѝ е плащал гражданската ще получи писмо от "Гарнационен фонд", че ако не сключи до 14 дни ГО или не бракува колата ще му наложат глоба между 400 и 600 лв и той само ще се принуди или да я кара или да я даде за вторични. При мен се беше случи същото преди 2 седмици с на баща ми колата понеже не беше карана 4 месеца и не ѝ беше плащано нищо ни пнинудиха на платим гражданската, но с тази малка подробност, че аз живея в къща и колата беше в гаража и на никой не пречеше
Така, че колега е въпрос на време да ти се махне този проблем от главата или в противен случай ходи в общината и ще му я преместят принудително с паяк. Също така колата, ако е без номера и се води бракувана от общината ще му дадът 14 дневен срок да я махне, защото няма право да заема общинска земя, след като не плаща данък за колата, просто някой трябва да подаде сигнал, че в междублоковите пространства не минават общинската охрана да видят какво е положението.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
Borymeckata написа:В моя случай - Фордът не пречи на движението е не е в тревна площ. На практика собственикът може да я бракува и след като не дължи нито лев за застраховки и данъци - може да я държи на паркинга неограничено.
Като са платени е ясно, че няма кой да ти вдигне колата. Но като не се кара от една година, надали плаща ГО, данъци и минава ГТП. Общината не печели нищо от него, а той заема място. Аз бих звъннал в общината, пък току виж получил стикер на стъклото.
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Тия са ми от любимите.
Трябва малко по-агресивно да се действа колега, но не знам дали си такъв.
Ако си такъв ми драсни едно ЛС.
Бъди честен пък да става квото ще
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
b00st написа:....
Ако няма номера, смело звъни в общината. Ако има, трябва да чакаш, докато му писне да й плаща данъка и ГО.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
bmw55 написа:Тия са ми от любимите.
Определен не съм, Колега...
Само огледалата на колата ми струват колкото целия Ескорт, така че ако се стигне до мерене на ... и курназлък, мога само да изгубя.Excellent! Steven is my name!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Щом си е с номерата явно не е свалена от движение и дължи данък. Друг е въпроса, че ако иде да я бракува ше мине време и никой няма да му го търси. Начините за разправия с него са все неприятни за съжаление. 

- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Преди година-две в Пловдив имаше "акция" за премахване на трошките от паркоместата пред блоковете. Лепиха стикери по изоставените коли, с които приканваха собствениците им доброволно да ги махнат или ги вдигаха принудително. Имаше ефект и в момента на общинските терени и паркинги почти не останаха гробници.
Свържи се с някой компетентен от твоята община, може и да станат нещата.
Свържи се с някой компетентен от твоята община, може и да станат нещата.
Колега, пробвай да напишеш същата бележка като тази от общината (провери в гугъл трябва да има) и му я лепни на колата. Ако не стане след две седмици му пусни писмо със същата бележка като напишеш на плика че е от съответната община и му го пусни направо в пощата.
Мове да се стресне и да я махне. Ако ли не, ще отиде до общината и най-малкото ще им привлече вниманието.
Мове да се стресне и да я махне. Ако ли не, ще отиде до общината и най-малкото ще им привлече вниманието.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Аз преди два месеца за нещо подобно разговарях лично с кмета( на бивш областен град) и се оказа,че няма легално разрешаване на ситуацията.Общината няма паяк.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Vra4anin написа:.....
Не е въпроса, че друг ще паркира на мястото- смисълът е да се освободи още 1 място на паркинга. Дори и чисто статистически му се увеличава шанса на човека да си спре пред блока/входа- има значение дали ще са 15 места за 20 коли или 16 места за 20 коли.
Автора да проучи наредбите на общината си- винаги има начин да се махнат законно тея кочини. Преди време на съсед му отнесоха паметника зарязан от 7-8 години- по негови думи е било понеже колата не е изрядна от към данъци, ГТП и ГО. Е, разбира се и по сигнал на някой добросъвестен съсед- общината не са разбрали сами за тоя паметник.
Реално за да ти седи колата на общински терен трябва да си платил данъците. Вероятно има някаква нормативна база с която може да се определи кога колата няма място на улицата- било то неплатени данъци, било то щото е без преглед (колата е негодна за движение), било щото няма ГО която е задължителна независимо дали караш или не.
Някакъв начин да отнесат кочината има- виждал и коли с предупредителни стикери да бъдат махнати, виждал съм и да премахват такива коли. Въпрос на проучване е. И 100% ще е нужно да се подаде сигнал.
stankata777 написа:Аз преди два месеца за нещо подобно разговарях лично с кмета( на бивш областен град) и се оказа,че няма легално разрешаване на ситуацията.Общината няма паяк.
Предай му да се хване в ръце тоя и да свърши нещо полезно. Отстраняването на колата е за сметка на собственика- колата се премахва някак (паяк, пътна помощ, камион с кран), общината плаща 100-на лева за работата и после парите се търсят от собственика по законният ред: молби, покани, НАП, ЧСИ и т.н. Важното е колата да изчезне.
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3