Изправяне на леки вдлъбнатинки
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Изправяне на леки вдлъбнатинки
Та накратко: вчера някакъв беше идиот ми е ударил колата в калника и вратата и е избягал. Не е сериозно, а само са се образували леки вдлъбнатинки, но аз съм си такъв, че не мога да трая нещо по колата ми да не в ред. Обиколих днес из Плевен дали някъде има от онези вакуум машини, които изправят леките вдлъбнатинки, но се оказа че тук не съществуват. На бояджия не мога да я оставя, защото ще трябва да чакам 1 ден, а колата се ползва постоянно. Някой ползвал ли е това нещо http://superdeal.bg/offers/CAR-KIT--POP ... -leva.html и дали работи ?
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- m.lesurashki
- Потребител
-
- Кара: e60 - 530xd
- Мечтае да кара: M6 G-Power
Re: Изправяне на леки вдлъбнатинки
Незнам дали работи това чудо , но ако си решил да поръчаш бих взел и аз 1 такъв инструмент.
langadunga
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
m.lesurashki написа:Незнам дали работи това чудо , но ако си решил да поръчаш бих взел и аз 1 такъв инструмент.
В Продавалника ( ОЛХ ) видях, че има няколко и то по 20тина лева http://olx.bg/avtomobili-i-avtochasti-c360?q=dent , но се чудя дали вършат работа

Oo (|||)(|||) oO
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Един познат преди време се опитваше да оправи по-вдлъбнато... и не се получава много много. По-скоро по-сериозните стават по-леко вдлъбнати. А го има и момента, че ако не се лъжа колата беше Фиат
Баварците имат по-яки ламарини, каквото и да си говорим
Ако изкаш да не личи чак толкова, докато намериш пари... може би става. Но ако искаш перфектност... абсурд 

- skipper
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:Един познат преди време се опитваше да оправи по-вдлъбнато... и не се получава много много. По-скоро по-сериозните стават по-леко вдлъбнати. А го има и момента, че ако не се лъжа колата беше ФиатБаварците имат по-яки ламарини, каквото и да си говорим
Ако изкаш да не личи чак толкова, докато намериш пари... може би става. Но ако искаш перфектност... абсурд
Alfa е

п.п. Сега пробвах с тая джаджа, но не ми свърши работа вдлъбнатинките са малки като тази http://www.youtube.com/watch?v=muy8Y3wMkP0 3 бройки от юмрук

п.п.2 Чак пък по-яки

Последна промяна skipper на 20 Май 2014, 18:15, променена общо 2 пъти
Oo (|||)(|||) oO
Колега ако се интересуваш мога да ти пратя телефон на един човек, който на мен ми изправи почти до перфектност и ако не знаеш, че там е имало такова нещо няма и да разбереш. Ако си от Плевен обаче ще ти се наложи да пропътуваш 80км в посока..ако се интересуваш пиши на ЛС
На мен ми го оправи без пари понеже я бях оставил за пребоядисване на други детайли и не ми го сметна в сумата..та ще трябва да се разбереш с него и предполагам, че няма да отнеме повече от 1 час, а през това време да пиеш едно кафе
На мен ми го оправи без пари понеже я бях оставил за пребоядисване на други детайли и не ми го сметна в сумата..та ще трябва да се разбереш с него и предполагам, че няма да отнеме повече от 1 час, а през това време да пиеш едно кафе

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- skipper
- кандидат ентусиаст
-
doomy525 написа:Колега ако се интересуваш мога да ти пратя телефон на един човек, който на мен ми изправи почти до перфектност и ако не знаеш, че там е имало такова нещо няма и да разбереш. Ако си от Плевен обаче ще ти се наложи да пропътуваш 80км в посока..ако се интересуваш пиши на ЛС
Дам от Плевен съм. Ако е към Ловеч/Троян прати ЛС, че често пътувам натам по работа.
Oo (|||)(|||) oO
- emppu
- Потребител
-
- Кара: Е39
- Детайли за колата: мнооого стегната :)
Такова нещо като вакум машина няма.Има обратен чук с вакум но се използва много рядко , а и е само за големи и плоски вдлъбнатини.Това за което питаш се казва Paintless dent repair (PDR). Със сигурност има във Пловдив, София и Варна.Може и другаде да има , но поне аз не знам.С тези приспособления от 20 лв. почти нищо не можеш да направиш , или поне не и като хората.Вдлъбнатината се избутва отвътре със специални куки или се издърпва отвън с специално лепило и инструменти.С две думи не е толкова просто колкото изглежда.Информация в нета има много
.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
skipper написа: Някой ползвал ли е това нещо http://superdeal.bg/offers/CAR-KIT--POP ... -leva.html и дали работи ?
Като видиш няколко клипа в тубата и ще ти стане ясно, че е поредната простотия тип "WS Teleshop"

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Малко да ъпна темата
Няколко дена не си бях карал колата и след като я позагледах видях, че по цялата пасажерска страна има леки вдлъбантини. Аз си го обяснявам лично, че е от камъни... Понеже я държа паркирана на поляна пред блока и може някой джигит да се е правил на дрифтър и да я е замерил с порция камъни. Най-странното е, че нямат следи от нараняване по лака.
и наистина са доста леки, но като се загледаш в линията на колата се виждат и това дразни. Има ли някакво решение за тези работи, освен кит и пребоядисване? Там някакви спрейчета за замръзяване и преди това нагорещяване, тези глупости от олх-а за 15лв със силикона или нещо друго? Намирам се във Варна и ако има читав майстор който ще се справи добре с 5-6 такива проблемни места също ме устройва.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
Стигнахме до извода, че тези моите май се дължат на лапешки игри включващи балон, гърло на бутилка и зелени джанки... и разбира се колата ми за щит.
Продължавам да търся майстор във Варна, който може да ги издърпа обратно.

- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Във Пловдив момчето,което се занимава с (PDR) е много "ояден".Масово отказва коли,защото много трудно било и много работа....абе въобще много подробен в обясненията си,чак досаден......Относно колко е добър в работата си,ще ви пиша ако приеме да я свърши....
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
lancerpor написа:Стигнахме до извода, че тези моите май се дължат на лапешки игри включващи балон, гърло на бутилка и зелени джанки... и разбира се колата ми за щит.Продължавам да търся майстор във Варна, който може да ги издърпа обратно.
Не колега, не е нито от камъни, нито от деца. Това се получава, когато жена спре до теб и си избумка вратата, заедно с ръба на предпазната лайсна право в твоята кола. Даже може да не се случило въобще пред блока ти, ами като си спрял в някой мол или по-голям паркинг. Чак като измиеш колата тогава го виждаш.
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
Не съм съгласен... Имам и следи от врати по колата но са с различна форма и в повечето случай има малко количество боя по моята кола. Тези работи ги нямаше преди да си оставя колата пред блока, на широката поляна за 3-4 дена. Единственото ми каране след това беше извънградско и след като се прибрах и я измих ги видях. А и местата са супер странни... няма как да е от врата на кола и то на 5-6 различни по височина места. Както и да е, причината вече не е толкова важна. Важно е както следва за отстраняването им, естествено без да е нужно пребоядисването на 3 детайла.

14 мнения
• Страница 1 от 1