Смяна на автошкола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Смяна на автошкола

Мнение от noname123 » 29 Юли 2014, 17:12

Здравейте,

Не открих тема, която да дава отговор на въпроса ми, така че...
Има ли някой от тук, на който да му се е наложило да смени школата, в която кара шоф. курсове, с друга и каква е процедурата? Утре ще звъня и до офиса им да питам, но искам да видя вашите мнения.
Проблемът е, че инструкторът се отнася доста грубо с мен(момиче съм), обижда ме и т.н., и не мисля, че ще взема успешно практическия изпит, ако остана с него до края. Мразя да ми крещят и правя още повече грешки от притеснение, когато започне да ми вика. Мислех си да сменя само инструктора, не школата, но не се знае на какъв малоумник ще попадна. Може да е по-зле и от този. Един приятел ми препоръча неговия инструктор и така реших да сменя директно школата. Теоретичните изпити съм ги взела с 0 грешки. На 8-ми час от кормуването съм.
Някой да е минавал по този път? И дали, след като не съм си взела всички часове, ще върнат някакви пари от практическите?

Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Смяна на автошкола

Мнение от cod-cdbp » 29 Юли 2014, 17:43

Взимаш си бележка, че си изкарала необходимият стаж зад волана, и с нея при другия инструктор.
Аз съм я правил тази магария, защото ми се направиха на интересни на няколко изпита, явно намек за пари. Изведнъж после си взех всичко отлично от първият път. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна cod-cdbp на 30 Юли 2014, 4:44, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 29 Юли 2014, 17:48

Тцтц.. Нямаш ли си гадже, да ходи да му обърне внимание(или захапката) и да го научи как да се държи с момиче :censored: :ranting: аман от кретени :|

Потребител
Аватар

Мнение от noname123 » 29 Юли 2014, 18:07

Ами, имам си, но е в Америка. cod-cdbp, ще пробвам този номер. :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 29 Юли 2014, 18:33

Сменяй школата, но бъди сигурна, че ще стане!

Отиваш в новата школа и питаш дали ще те приемат и зачетат взетите изпити + часове. Когато си на 100% сигурна, отиваш в сегашната ти школа казваш им и трябва да ти възстановят парите за оставащите часове.
Ако не си сигурна ИЗОБЩО не споменавай, че мислиш за такова действие понеже директно си слагаш черни точки в очите им и няма да минеш НИКОГА!
Моя съвет е да търсиш някой познат или познат на познат, защото е така да се хвърлиш при непознати хора в някоя си школа си е голяма грешка.

Аз по същия начин карах 4 месеца книжка късаха ме на секви изпити само и само да ми вземат още и още пари.

За информация, школата ми беше КАТИ 77, в Княжево. В един хубав момент, когато ме сърбят пръстите, ще си начешам клавиатурата с една мнооооого подробна тема за каква измамна автошкола става въпрос, за да няма повече прецакани.

Пожелавам ти успех с това начинание, понеже в житейския ми път до сега, взимането на книжка беше едно от най-трудните неща :mrgreen: 4 месеца мъки, та мъки.

Потребител
Аватар

Мнение от noname123 » 29 Юли 2014, 18:38

Точно, насочила съм се към познат на мой много добър приятел. Даже ми каза, че ако спомена, че той ме праща там, ще имат специално отношение(дано, дано.. :D ). Благодаря за съветите и пожеланието!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 29 Юли 2014, 19:17

Като съвет само, внимавай специалното отношение да не стане "прекалено" , че ги има и такива.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 29 Юли 2014, 19:28

ако искаш инструктор, голям галант и кавалер, който ще те научи да караш и къде да гледаш - ЛС ;)
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

Потребител
Аватар

Мнение от noname123 » 29 Юли 2014, 20:26

Kroki написа:Като съвет само, внимавай специалното отношение да не стане "прекалено" , че ги има и такива.

Е, то пък и това остава..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Юли 2014, 22:35

Жената като свърши градското и вечерта преди изпита оня сменил съединителя при положение, че през цялото време преди това е бил на умирачка. :shock: За човек с няколко часа зад волана всеки се сеща до какво води. Взе си там някакъв документ и се записа на др място. Кара няколко часа колкото и ония да лапнат някакви пари и си мина на изпитите на другото място.

По време на самото кормуване обаче да се прекрати малко ме съмнява или поне най-малкото ония ще си искат парите.

Аз лично бих го записал, дори може и някаква лека провокация ако има шанс оня да почне с офертите и после му казваш да избира- парите обратно или ще се гледа по господарите :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от noname123 » 29 Юли 2014, 23:15

За парите - както и да е. Но това всеки ден да ходя с нежелание(понеже знам какво следва) и да преминавам през двучасово мъчение.. не мога вече! :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 30 Юли 2014, 8:39

Дай ще дойдем с теб двама трима и ще оправим нещата :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 30 Юли 2014, 10:51

Дори и да прави постоянно едни и същи грешки, дори и те да са фундаментални и опасни, той не е там, за да крещи и обижда, а да коригира грешките и да обяснява пропуските! Това, че работата му е свързана с това да е коректив на грешки, не го овластява да крещи и да се държи гадно. Според мен всеки ще си вземе поука от грешките си не като му се втълпяват насилствено, а когато по нормален човешки начин му се обяснява причинно-следствените връзки за тези грешки и последиците, които могат да настъпят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 30 Юли 2014, 11:29

Да не говорим, че инструктора на 8мия час още не трябва да ти позволява да правиш грешки като, не спиране на СТОП, отнемане на предимство и тн.
В крайна сметка неговите педали са, за да ти помага докато се учиш, а не да си ги завира някъде.
Инструктори има всякакви!
Както от много спокойни и разбрани, така и до пълни дебили, които се изнервят от всичко.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 30 Юли 2014, 12:46

Vra4anin написа:
k.milanov написа:Да не говорим, че инструктора на 8мия час още не трябва да ти позволява да правиш грешки като, не спиране на СТОП, отнемане на предимство и тн.

Именно това имах предвид, че тя ако на 8-ия час все още прави груби грешки.... човешко е инструктора да и крещи. Да, не му прави чест това че си изпуска нервите, но в крайна сметка си отишъл там да се учиш и да си взимаш поука от грешките си, а не да се сърдиш и да търсиш друг даскал, който няма да и вика понеже на нея така ще и е по-удобно.

Просто си спомням моите курсове и за категория В и за категория С, как възрастни инструктори със стаж по на над 20 години при едни курсанти се радваха на возенето им и се отпускаха, така че да си говорят с тях за нещата от живота..., а докато караха други курсанти ги псуваха и гонеха директно да слизат от МПС-то. Хора всякакви (това важи и за курсанти и за инструктори), ситуации също. Само предполагам, може ситуацията с момичето въобще да не е такава. :dunno:

Колега, не съм съгласен. Анализирай думата крещя. Представи си някой, на който му даваш пари да ти крещи, па ако ще и да си допуснал грешка поради неопитност? Откъде накъде някой ще ми крещи? Ти си клиент, плащаш му заплатата, няма значение магазин ли е, майстор ли е или е инструктор! Отделно липсва и култура и възпитание у инструктора. Май трябва да се научи как да се държи с хората... като е нервак да хваща гората и да крещи на дърветата. Каквато и грешка да се допусне, НЯМА право да крещи, допустимо е да се разсърди, да направи забележка, но да КРЕЩИ... Това не е никакъв професионализъм. Инструктора е длъжен да се държи добре с всеки клиент, без значение колко лош или добър шофьор е клиента! Това ми е мнението за крещящите.

Друг е въпроса дали и до каква степен се повишава тон. Ако има някакво аудио от ситуацията ще се даде по-обективен коментар. :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата