Смяна на автошкола
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Смяна на автошкола
Здравейте,
Не открих тема, която да дава отговор на въпроса ми, така че...
Има ли някой от тук, на който да му се е наложило да смени школата, в която кара шоф. курсове, с друга и каква е процедурата? Утре ще звъня и до офиса им да питам, но искам да видя вашите мнения.
Проблемът е, че инструкторът се отнася доста грубо с мен(момиче съм), обижда ме и т.н., и не мисля, че ще взема успешно практическия изпит, ако остана с него до края. Мразя да ми крещят и правя още повече грешки от притеснение, когато започне да ми вика. Мислех си да сменя само инструктора, не школата, но не се знае на какъв малоумник ще попадна. Може да е по-зле и от този. Един приятел ми препоръча неговия инструктор и така реших да сменя директно школата. Теоретичните изпити съм ги взела с 0 грешки. На 8-ми час от кормуването съм.
Някой да е минавал по този път? И дали, след като не съм си взела всички часове, ще върнат някакви пари от практическите?
Поздрави
Не открих тема, която да дава отговор на въпроса ми, така че...
Има ли някой от тук, на който да му се е наложило да смени школата, в която кара шоф. курсове, с друга и каква е процедурата? Утре ще звъня и до офиса им да питам, но искам да видя вашите мнения.
Проблемът е, че инструкторът се отнася доста грубо с мен(момиче съм), обижда ме и т.н., и не мисля, че ще взема успешно практическия изпит, ако остана с него до края. Мразя да ми крещят и правя още повече грешки от притеснение, когато започне да ми вика. Мислех си да сменя само инструктора, не школата, но не се знае на какъв малоумник ще попадна. Може да е по-зле и от този. Един приятел ми препоръча неговия инструктор и така реших да сменя директно школата. Теоретичните изпити съм ги взела с 0 грешки. На 8-ми час от кормуването съм.
Някой да е минавал по този път? И дали, след като не съм си взела всички часове, ще върнат някакви пари от практическите?
Поздрави
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Смяна на автошкола
Взимаш си бележка, че си изкарала необходимият стаж зад волана, и с нея при другия инструктор.
Аз съм я правил тази магария, защото ми се направиха на интересни на няколко изпита, явно намек за пари. Изведнъж после си взех всичко отлично от първият път.

Аз съм я правил тази магария, защото ми се направиха на интересни на няколко изпита, явно намек за пари. Изведнъж после си взех всичко отлично от първият път.

Последна промяна cod-cdbp на 30 Юли 2014, 4:44, променена общо 1 път

- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Тцтц.. Нямаш ли си гадже, да ходи да му обърне внимание(или захапката) и да го научи как да се държи с момиче
аман от кретени 

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Сменяй школата, но бъди сигурна, че ще стане!
Отиваш в новата школа и питаш дали ще те приемат и зачетат взетите изпити + часове. Когато си на 100% сигурна, отиваш в сегашната ти школа казваш им и трябва да ти възстановят парите за оставащите часове.
Ако не си сигурна ИЗОБЩО не споменавай, че мислиш за такова действие понеже директно си слагаш черни точки в очите им и няма да минеш НИКОГА!
Моя съвет е да търсиш някой познат или познат на познат, защото е така да се хвърлиш при непознати хора в някоя си школа си е голяма грешка.
Аз по същия начин карах 4 месеца книжка късаха ме на секви изпити само и само да ми вземат още и още пари.
За информация, школата ми беше КАТИ 77, в Княжево. В един хубав момент, когато ме сърбят пръстите, ще си начешам клавиатурата с една мнооооого подробна тема за каква измамна автошкола става въпрос, за да няма повече прецакани.
Пожелавам ти успех с това начинание, понеже в житейския ми път до сега, взимането на книжка беше едно от най-трудните неща
4 месеца мъки, та мъки.
Отиваш в новата школа и питаш дали ще те приемат и зачетат взетите изпити + часове. Когато си на 100% сигурна, отиваш в сегашната ти школа казваш им и трябва да ти възстановят парите за оставащите часове.
Ако не си сигурна ИЗОБЩО не споменавай, че мислиш за такова действие понеже директно си слагаш черни точки в очите им и няма да минеш НИКОГА!
Моя съвет е да търсиш някой познат или познат на познат, защото е така да се хвърлиш при непознати хора в някоя си школа си е голяма грешка.
Аз по същия начин карах 4 месеца книжка късаха ме на секви изпити само и само да ми вземат още и още пари.
За информация, школата ми беше КАТИ 77, в Княжево. В един хубав момент, когато ме сърбят пръстите, ще си начешам клавиатурата с една мнооооого подробна тема за каква измамна автошкола става въпрос, за да няма повече прецакани.
Пожелавам ти успех с това начинание, понеже в житейския ми път до сега, взимането на книжка беше едно от най-трудните неща

Точно, насочила съм се към познат на мой много добър приятел. Даже ми каза, че ако спомена, че той ме праща там, ще имат специално отношение(дано, дано..
). Благодаря за съветите и пожеланието!

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Като съвет само, внимавай специалното отношение да не стане "прекалено" , че ги има и такива.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
ако искаш инструктор, голям галант и кавалер, който ще те научи да караш и къде да гледаш - ЛС 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
Kroki написа:Като съвет само, внимавай специалното отношение да не стане "прекалено" , че ги има и такива.
Е, то пък и това остава..
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Жената като свърши градското и вечерта преди изпита оня сменил съединителя при положение, че през цялото време преди това е бил на умирачка.
За човек с няколко часа зад волана всеки се сеща до какво води. Взе си там някакъв документ и се записа на др място. Кара няколко часа колкото и ония да лапнат някакви пари и си мина на изпитите на другото място.
По време на самото кормуване обаче да се прекрати малко ме съмнява или поне най-малкото ония ще си искат парите.
Аз лично бих го записал, дори може и някаква лека провокация ако има шанс оня да почне с офертите и после му казваш да избира- парите обратно или ще се гледа по господарите

По време на самото кормуване обаче да се прекрати малко ме съмнява или поне най-малкото ония ще си искат парите.
Аз лично бих го записал, дори може и някаква лека провокация ако има шанс оня да почне с офертите и после му казваш да избира- парите обратно или ще се гледа по господарите

За парите - както и да е. Но това всеки ден да ходя с нежелание(понеже знам какво следва) и да преминавам през двучасово мъчение.. не мога вече! 

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Дори и да прави постоянно едни и същи грешки, дори и те да са фундаментални и опасни, той не е там, за да крещи и обижда, а да коригира грешките и да обяснява пропуските! Това, че работата му е свързана с това да е коректив на грешки, не го овластява да крещи и да се държи гадно. Според мен всеки ще си вземе поука от грешките си не като му се втълпяват насилствено, а когато по нормален човешки начин му се обяснява причинно-следствените връзки за тези грешки и последиците, които могат да настъпят.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Да не говорим, че инструктора на 8мия час още не трябва да ти позволява да правиш грешки като, не спиране на СТОП, отнемане на предимство и тн.
В крайна сметка неговите педали са, за да ти помага докато се учиш, а не да си ги завира някъде.
Инструктори има всякакви!
Както от много спокойни и разбрани, така и до пълни дебили, които се изнервят от всичко.
В крайна сметка неговите педали са, за да ти помага докато се учиш, а не да си ги завира някъде.
Инструктори има всякакви!
Както от много спокойни и разбрани, така и до пълни дебили, които се изнервят от всичко.
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Vra4anin написа:k.milanov написа:Да не говорим, че инструктора на 8мия час още не трябва да ти позволява да правиш грешки като, не спиране на СТОП, отнемане на предимство и тн.
Именно това имах предвид, че тя ако на 8-ия час все още прави груби грешки.... човешко е инструктора да и крещи. Да, не му прави чест това че си изпуска нервите, но в крайна сметка си отишъл там да се учиш и да си взимаш поука от грешките си, а не да се сърдиш и да търсиш друг даскал, който няма да и вика понеже на нея така ще и е по-удобно.
Просто си спомням моите курсове и за категория В и за категория С, как възрастни инструктори със стаж по на над 20 години при едни курсанти се радваха на возенето им и се отпускаха, така че да си говорят с тях за нещата от живота..., а докато караха други курсанти ги псуваха и гонеха директно да слизат от МПС-то. Хора всякакви (това важи и за курсанти и за инструктори), ситуации също. Само предполагам, може ситуацията с момичето въобще да не е такава.
Колега, не съм съгласен. Анализирай думата крещя. Представи си някой, на който му даваш пари да ти крещи, па ако ще и да си допуснал грешка поради неопитност? Откъде накъде някой ще ми крещи? Ти си клиент, плащаш му заплатата, няма значение магазин ли е, майстор ли е или е инструктор! Отделно липсва и култура и възпитание у инструктора. Май трябва да се научи как да се държи с хората... като е нервак да хваща гората и да крещи на дърветата. Каквато и грешка да се допусне, НЯМА право да крещи, допустимо е да се разсърди, да направи забележка, но да КРЕЩИ... Това не е никакъв професионализъм. Инструктора е длъжен да се държи добре с всеки клиент, без значение колко лош или добър шофьор е клиента! Това ми е мнението за крещящите.
Друг е въпроса дали и до каква степен се повишава тон. Ако има някакво аудио от ситуацията ще се даде по-обективен коментар.

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3